ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ
Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες
Από το πρακτικό της  αριθμ 1/30-1-2017 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού


Το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού με την αριθμ 4/30-1-2017 απόφασή του Ομόφωνα Αποφάσισε την έκδοση  ψηφίσματος συμπαράστασης στους αγρότες ως κατωτέρω:

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή τους ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., ενάντια στην μεγάλη ακρίβεια στα αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια, αρνητικοί παράγοντες που περικόπτουν το, ούτως ή άλλως, λιγοστό εισόδημά που εξασφαλίζουν με πολύ κόπο και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Αντίθετα, αυτή η πολιτική, όχι μόνο δεν αγγίζει, αλλά ωφελεί τους εκμεταλλευτές του μόχθου της αγροτιάς. Τους εμποροβιομηχάνους και τα μονοπώλια που αγοράζουν πάμφθηνα τα αγροτικά προϊόντα και τα πουλούν πανάκριβα, κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών.

Πρόκειται, στην ουσία για την ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που καταστρατηγεί τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων, που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές.


  Γίνεται προφανές πως αποτελεί κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε μακριά από κομματικές περιχαράξεις. Να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε όλες τις πλευρές της ζωής μας και σε όλους τους εργασιακούς κλάδους. 
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details