Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνουν στις 12 Νοεμβρίου 2016 τα εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνουν στις 12 Νοεμβρίου 2016 τα εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη – Δημιουργείται ανάχωμα απέναντι στις ιστορικές αναλήθειες περί Αρχαίας Θράκης – Το Ινστιτούτο θα στεγασθεί στον Μύλο του Μασούρα  
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη, τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Ερευνών, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Λαμπάκης σημείωσε, πως το Ινστιτούτο, για την ίδρυση του οποίου υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), θα διοικείται από επταμελή επιτροπή, η οποία θα συγκροτείται από τον εκάστοτε δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και πρύτανη του ΔΠΘ, έναν υπηρεσιακό παράγοντα και έναν δημοτικό σύμβουλο, καθώς και τρεις καθηγητές του ΔΠΘ, εξειδικευμένους στα θέματα της αρχαίας, βυζαντινής και νεότερης ιστορίας της Θράκης.
Ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως το Ελληνικό Ινστιτούτο Θρακικών Ερευνών, «θα αποτελέσει το ανάχωμα απέναντι σε ιστορικές αναλήθειες» αναφορικά με την ιστορία της αρχαίας Θράκης και την ταυτότητα των κατοίκων της, ενώ θα συμβάλλει στο να γίνει αντιληπτός ο ρόλος της Θράκης στον εθνικό κορμό.
Σημειώνεται πως το Ινστιτούτο θα στεγαστεί στον Μύλο του Μασούρα, ένα τριώροφο κεραμοσκέπαστο κτίριο που κατασκευάστηκε το 1930 και αποτελεί ένα από τα αρχιτεκτονικά μνημεία της Αλεξανδρούπολης.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details