Κλείνουν το εξεταστικό στο Ν Μοναστήρι!

Λίγο χρόνο  πριν την διεξαγωγή των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των αποφοίτων λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας βάζει «φωτιά» στις τοπικές κοινωνίες και προκαλεί αναστάτωση στην μαθητική κοινότητα.
Ειδικότερα μετά από σχετικές εισηγήσεις που ζήτησε το Υπουργείο καταργούνται  3 εξεταστικά κέντρα στον Νομό Φθιώτιδας, Μακρακώμης,Νέου Μοναστηρίου και Αμφίκλειας. Η απόφαση αναφέρει ότι  εξεταστικά κέντρα θα λειτουργούν μόνο στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων.
Η απόφαση αυτή  χαρακτηρίζεται από τους  αυτοδιοικητικούς των τριών αυτών Δήμων ως αιφνιδιαστική,άδικη και  μεροληπτική αφού  το ίδιο το  Υπουργείο αντιστρατεύεται την ίδια την απόφαση του και διατηρεί εξεταστικά κέντρα ακόμη και σε όμορα δημοτικά διαμερίσματα του ίδιου Δήμου.
Στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1  μίλησε σήμερα ο  περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Δημητρίου ο οποίος ανέφερε ότι στις φετινές εξετάσεις  θα ισχύει  μικτό  σύστημα εξέτασης και οι  υποψήφιοι  θα επιλέξουν ένα εξ αυτών.  Εκτός από τους μαθητές που τελειώνουν φέτος  την Γ' λυκείου και θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές θα έχουν και όσοι υποψήφιοι δεν εισήχθησαν πέρυσι σε κάποια σχολή ή τη σχολή που επιθυμούσαν. 
Γιαυτό το Υπουργείο αποφάσισε την μείωση του αριθμού των εξεταστικών.
Μετά την χτεσινή αντίδραση μέσα από το κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1  του Δημάρχου Μακρακώμης Θύμιου Παπαευθυμίου για την κατάργηση του κέντρου Μακρακώμης σήμερα στο δελτίο του FM-1  καταγράφτηκε και η έντονη αντίδραση του Δήμου Δομοκού για την κατάργηση του κέντρου Νέου Μοναστηρίου και του Δημάρχου Αμφίκλειας Γιώργου Γώγου για την κατάργηση του  κέντρου Αμφίκλειας.
Ειδικότερα ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού Νίκος Καλημέρης δήλωσε στο δελτίο του FM-1  ότι  η απόφαση αυτή δεν γίνεται  δεκτή και μάλιστα όπως αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών. Μάλιστα ο κ.Καλημέρης αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να καταργείται το Νέο Μοναστήρι και να υπάρχουν δυο εξεταστικά σε μικρή απόσταση στον ίδιο Δήμο  όπως στο Μώλο και τα Καμένα Βούρλα ή στην Πελασγία και την Στυλίδα;
Η δική μας θέση είναι  να μην καταργηθεί κανένα εξεταστικό κέντρο για φέτος, για του χρόνου ας το  ξαναδούμε αλλά έγκαιρα και  τεκμηριωμένα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας Γιώργος Γώγος με καυστικό τρόπο  σχολίασε την απόφαση. «Όσοι  εμπνεύστηκαν τέτοιες επιλογές στερούνται  κοινής λογικής και πυροδοτούν εντάσεις ανάμεσα στους δημότες γειτονικών μας δημοτικών διαμερισμάτων».
Ο Σταθμός μας δέχτηκε διαμαρτυρίες από γονείς υποψηφίων με το αιτιολογικό ότι τα παιδιά που θα υποχρεώνονται να μετακινούνται από μάκρυνες αποστάσεις προς τα εξεταστικά τους κέντρα θα βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από τους υποψηφίους που διαμένουν κοντά σε αυτά…
(παρακάτω ακολοθούν οι τοποθετήσεις- στο 2 ηχητικό ο πρόεδρος του ΔΣ Δομοκού)


Διαβάστηκε 311 φορές



Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details