Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου προς την Πειραιώς για το κλείσιμο του καταστήματος στο Ν Μοναστήρι!

Άμμεση  είναι η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Ν Μοναστηρίου σε κατεπείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ν Μοναστήρι λόγω του κλεισίματος του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.  Με την επιστολή που κοινοποιείται σε ανώτερα στελέχη της Τράπεζας, στους βουλευτές του νομού και στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ Μπακογιάννη  παρατίθενται οι λόγοι γιατί δεν πρέπει να κλείσει το υποκατάστημα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση «θα σταθμίσουμε και εμείς ως Σύλλογος  και ως τοπική κοινωνία τις σχέσεις μας με την τράπεζά σας και θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας» όπως υπογραμμίζεται σχετικά.


«Κύριε Πρόεδρε,
Διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των Εμπόρων και Επαγγελματιών , επιθυμώ μαζί με αυτά να εκφράσω και την προσωπική μου διαμαρτυρία για την ουσιαστική κατάργηση του καταστήματος στο Νέο Μοναστήρι του Δήμου Δομοκού  Η τοπική αγορά αποδυναμώνεται καθημερινά, κυρίως όμως αποδυναμώνεται ο πληθυσμός των τοπικών κοινωνιών τον οποίο καλούμαστε να εξυπηρετούμε. Παρακαλούμε λοιπόν πριν την οριστική σας απόφαση να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:
Το κατάστημα Ν Μοναστηρίου εξυπηρετεί περισσότερα από 14 Δημοτικά Διαμερίσματα (Νέο Μοναστήρι, Σοφιάδα, Αγραπιδιά , Βαρδαλή, Θαυμακό, Βελεσιώτες, Πουρνάρι, Εκκάρα, Άνω Αγόριανη, Γαβράκια, Πετρίλια, Γραμματικό Καρδίτσας, Νέο Ικόνιο Καρδίτσας, Βρυσιά Φάρσαλων, και Άγιο Γεώργιο Φαρσάλων  ) Ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετεί υπερβαίνει τους 5.000 πολίτες .
 Η σκέψη για κατάργηση του παραπάνω καταστήματος θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες των  Δημοτικών διαμερισμάτων ενώ θα συσσωρεύσει πλήθος πελατών στο Δομοκό και στα Φάρσαλα.  Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής καλύπτοντας δυναμικές καλλιέργειες όπως το Βαμβάκι το σιτάρι τα αμπέλια και την δεντροκομία αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της  περιοχής μας, που ανέρχονται σε πάνω από 300 Εμπόρους και Επαγγελματίες!  Άρα γίνεται κατανοητό ότι μπορεί να γίνει αρωγός του δίπολου αγροτικής-Εμπορικής  ανάπτυξης στα πλαίσια της ύπαρξης δομών και υποδομών που εξυπηρετούν τους κατοίκους, ενισχύουν την συγκράτηση του πληθυσμού και τονώνουν την τοπική οικονομία. 
  

Επειδή νομίζουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός σας στο Νέο Μοναστήρι και επειδή δεν είναι δυνατό να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των επαγγελματιών μας. Διαφορετικά θα σταθμίσουμε και εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος και ως τοπική κοινωνία τις σχέσεις μας με την τράπεζά σας και θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας.
Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς  στο Νέο Μοναστήρι , αναμένουμε την απάντησή σας».

Ο πρόεδρος


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details