1000 Μετανάστες στο Ν Μοναστήρι.....


το μικρό προσφυγόπουλο σε καφενείο στο Ν Μοναστήρι..πάνω στο τραπέζι...
(φωτο: Μοναστηριώτης πρόσφυγας του 1924 και πίσω 6 μηνών μετανάστης)
Πάνω απο 15 λεωφορεία με μετανάστες βρέθηκαν σήμερα στο Ν Μοναστήρι, μετά τον αποκλεισμό τους απο τα σύνορα των Σκοπίων και απο την αναλγησία της κυβέρνησης και της Ευρωπαικής Ένωσης. Διωγμένοι από την Αθήνα μεταφέρονται απο πόλη σε πόλη ταλαιπωρημένοι απο την οδύσσεια τους , ψάχνοντας τρόπο να φθάσουν στην γή της επαγγελίας....την Γερμανία!!!
Με πρωτοβουλία του πρόεδρου του ΔΣ Δήμου Δομοκού κ Καλημέρη Νικόλαο , του Ιερέα του Αγίου Παντελεήμονα Εκκάρας π Ηλία Ζέρβα, του Επιμορφωτικού Συλλόγου Ν Μοναστηρίου με τον πρόεδρο του Αντώνιο Βουλκούδη αλλά και μέλη του,  και τον Σύλλογο Γυναικών Ν Μοναστηρίου με την πρόεδρο του Γκανίδου Παγώνα, μοιράστηκαν πάνω απο 1000 μερίδες φαγητού, 3000 κιλά πορτοκάλια, αυγά, ρουχισμός για παιδιά και μεγάλους.
Βοήθεια πρόσφεραν η βοήθεια στο σπίτι  Θεσσαλιώτιδας, ο Αγροτικός Ιατρός του Ν Μοναστηρίου, η πρόεδρος, και πολλοί Μοναστηριώτες. Ο Φαρμακοποιός κ Παπαμιχαήλ Γεώργιος πρόσφερε δωρεάν φαρμακευτικό υλικό.
Απο όμορους Δήμους Σοφάδων, Καρδίτσας και Παλαμά βρέθηκαν οι δομές πρώτης ανάγκης (βοήθεια στο σπίτι)(προσφυγόπουλο στο χώρο του Δ'ελτα του Ν Μοναστηρίου)


ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών προσφέρουν πορτοκάλια στους πρόσφυγες!
προσφέροντας παιδικά ρούχα και παπούτσια απο το Δημοτικό Σχολείο Ν Μοναστηρίου           προσφορά ρουχισμού απο την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Δομοκού
το ασθενοφόρο απο το Κρατικό Νοσοκομείο Καρδίτσας


                         το φαγητό προσφορά του Ιερέα πατήρ Ηλία Ζέρβα


ο Αγροτικός Ιατρός Ν Μοναστηρίου και η Βοήθεια στο σπίτι της Θεσσαλιώτιδαςκαι λίγα φάρμακαη Πρόεδρος του Ν Μοναστηρίου κ Βουβαλούδη Βέτα στο ασθενοφόρο παρέχοντας βοήθεια...ο πρόεδρος του ΔΣ με κούρδους και Σύριους μετανάστες
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details