Η άγνωστη δύναμη που κατέχετε και δεν το ξέρετε

Του οικονομολόγου Δημήτρη Καρούσου

Γράφω αυτές τις γραμμές με σκοπό να βοηθήσω και ΟΧΙ να επηρεάσω. Δέχομαι αρκετά μηνύματα και τηλεφωνήματα και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος, ενώ διψάει για ενημέρωση, οι πηγές σπανίζουν. Και είναι το δεύτερο λάθος που εντοπίζω στην κυβέρνηση, δεν ενημερώνει σωστά.
Λόγω της ιδιότητας μου, λοιπόν, και επειδή δεν μπορώ να απαντώ στον καθένα ξεχωριστά γράφω κάποια πράγματα που μάλλον δεν θα βρείτε πουθενά...
Η άγνωστη δύναμη που κατέχετε και δεν το ξέρετε
Σας λένε τα κανάλια ότι το χρηματιστήριο της Αμερικής έπεσε περίπου 2,20% στις 29/06/2015 που γράφω αυτές τις γραμμές ενώ το χρηματιστήριο της της Γερμανίας έπεσε 4,56 %. Άχρηστη πληροφορία. Τι σημαίνει για τον Μέσο Έλληνα; Τίποτα!
Εάν, όμως, σας έλεγαν ότι οι Γερμανοί επενδυτές στις 29/06/2015 έχασαν 80 δισεκατομμύρια ευρώ επειδή το χρηματιστήριο της Γερμανίας έπεσε 4,56 % και οι Αμερικανοί επενδυτές έχασαν 60 δισεκατομμύρια $ επειδή το χρηματιστήριό τους έπεσε περίπου 2,20%, είναι διαφορετικό...
Τότε ο μέσος Έλληνας θα μπορούσε να σκεφτεί: Αν με μία μόνο συζήτηση για δημοψήφισμα χάνουν τόσα χρήματα σε μια μόνο ημέρα τότε πόσα θα χάσουν σε 10 μέρες συζήτησης; Ένα τρις ίσως; Και αν από τη συζήτηση περάσουμε στην πραγματικότητα και τελικά γίνει Grexit πόσα θα χάσουν;
Θα δώσω ένα τρανταχτό παράδειγμα: Η Deutsche Bank έχει επενδύσει σε παράγωγα ( επενδύσεις με ρίσκο) 54 τρις ευρώ, 20 φορές δηλαδή το Γερμανικό ΑΕΠ. Χωρίς να γνωρίζετε οικονομικά το πρώτο πράγμα που πρεπει να σκεφτείτε διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου είναι ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ.
Το ΑΕΠ είναι ό,τι παράγει μια χώρα - προϊόντα και υπηρεσίες - εκφρασμένο σε χρήμα. Πώς γίνεται μια και μόνη τράπεζα, ακόμα και αν όλοι οι Γερμανοί πολίτες έτρεξαν και κατάθεσαν όλο το ΑΕΠ στη συγκεκριμένη τράπεζα, δεν πήγαν πουθενά άλλου, δεν ξόδεψαν τίποτα, δεν έφαγαν, δεν ντύθηκαν... δεν, δεν, δεν... απλά πήγαν και το κατάθεσαν.
Αυτό μας κάνει μία φορά όσο είναι το ΑΕΠ, δηλ. 2,74 τρις. Οι υπόλοιπες 19 φορές του ΑΕΠ, δηλαδή τα υπόλοιπα 52 τρις που τα βρήκε η τράπεζα και τα επένδυσε;
Τα πήρε δανεικά φυσικά (ναι και οι τράπεζες δανείζονται). Φανταστείτε, τώρα, αυτές οι επενδύσεις να πέσουν έξω, να "σκάσουν", όπως λέμε εμείς με αφορμή ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός, πχ ένα Grexit. Και μιλάμε για μια και μόνη τράπεζα, 20 φορές το ΑΕΠ της χώρας, δηλ. ποσοστό 2000% του ΑΕΠ. Απλά δεν θα μαζεύεται το πράγμα. Σε αυτό προσθέστε τις υπόλοιπες τράπεζες της Γερμανίας, τις υπόλοιπες τράπεζες της Ευρώπης κλπ και την φούσκα των ομολόγων αξίας 100 τρις που όλα αυτά περιμένουν μια αφορμή για να σκάσουν. 
Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες, ελπίζω να καταλάβατε τη δύναμη που έχετε και σας κρύβουν, γιατί στη πραγματικότητα τρέμουν. Τρέμουν το ΟΧΙ, τρέμουν τις αγορές, τρέμουν για τα τοξικά σκουπίδια που έχουν κάτω από το χαλί.
Δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή 26/06/2015: "πρέπει να βρεθεί λύση πριν ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα". Δηλ. σήμερα 29/06 που γράφεται αυτό το άρθρο. Μα να τους εκβιάσω; Γιατί αυτοί τι κάνουν; Σε εκβιάζουν, σε τρομοκρατούν, σε σκοτώνουν... Με όπλα τους , τον ΦΟΒΟ, την ΑΓΝΟΙΑ σου....

ΦΟΒΟΣ
Και ενώ έχεις να λύσεις ένα πρόβλημα καθαρά οικονομικό, σου προσφέρεται ένα deal και πρέπει να αποφασίσεις με οικονομικά κριτήρια, εσύ επιστρατεύεις τα συναισθήματα σου και μάλιστα τον Φόβο και τον Πανικό, για να καταλήξεις σε συμπεράσματα όπως : "θα γίνει εμφύλιος". Πώς; Από μόνος του; Αν δεν πάρεις ΕΣΥ το πιστόλι να σκοτώσεις το γείτονά σου που έχει διαφορετική άποψη... "Θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι"!
Δηλαδή επειδή ίσως αλλάξουμε νόμισμα και ενώ θα είμαστε στην Ευρώπη, όπως η Αγγλία που είναι στην ευρωπαική οικογένεια με δικό της νόμισμα, οι Τούρκοι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ θα μας επιτεθούν;
ΑΓΝΟΙΑ
Και ενώ βρίσκεσαι σε πραγματικό ντελίριο λογικής, καβαλάς το αυτοκίνητο σου και στήνεσαι στην ουρά στα βενζινάδικα, βρίζοντας τον μπροστινό σου, την τύχη σου τη μαύρη γιατί αγνοείς ότι βάσει νόμου της ΕΕ κάθε κράτος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να έχει επαρκή αποθέματα πετρελαίου για 3 μήνες, οπότε μάλλον καταλαβαίνεις ότι αν το ντεπόζιτό σου, εάν δεν έχει μέγεθος δεξαμενής ώστε να χωρέσει βενζίνη για 3 μήνες και 1 μέρα τουλάχιστον, μάλλον τζάμπα πήγες...
Και αφού φουλάρεις πας σούπερ μάρκετ και ενώ παίρνεις ότι μακαρόνια και ρύζια βρεις, βρίζεις την κυβέρνηση γιατί αυτά τα λίγα που ψώνισες δεν θα σε φτάσουν και τελικά δεν θα έχεις να φας... παρόλα αυτά κάνεις την τελευταία λογική κίνηση και τιγκάρεις το καροτσάκι με κωλόχαρτα.
CAPITAL CONTROLS και ΑΓΝΟΙΑ μαζί 
Βρίζεις λοιπόν την κυβέρνηση γιατί δεν είχε σχέδιο στη διαπραγμάτευση, δεν είχε ούτε plan B.
Δεν μπορείς να σκεφτείς, όμως, ότι ενώ 5 μήνες διαπραγματευόταν στην Ελλάδα οι Έλληνες έστελναν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με την ευγενική ΧΟΡΗΓΙΑ του ELA , δηλαδή όσο η ΕΕ πίστευε ότι θα υπάρξει συμφωνία χρηματοδοτούσαν τις τράπεζες και άρα και τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Δηλαδή πέτυχαν τα εξής:
1) Ακόμα και στην περίπτωση δραχμής, οι Ελληνικές αποταμιεύσεις θα βρίσκονται σε ευρώ. 

2) Αχρήστευσαν τα capital controls γιατί όσοι βγάλανε έξω τα λεφτά τους και είχαν πολύ χρόνο να το κάνουν, τώρα έχουν ξένες κάρτες χρεωστικές και πιστωτικές.

3) Το σπουδαιότερο από όλα είναι ότι τώρα η ΕΕ είναι εκτεθειμένη όχι μόνο στο χρέος αλλά και σε 130 δις (όχι 90 δισ που σας λένε) επιπλέον του ELA. 
Η μπαρουφολογία της υποτίμησης (συζήτηση με τον "αγαπούλα" το αυτοκολλητάκι μου που μάλλον θα ψηφίσει ΝΑΙ )
(Αγαπούλας) - Μα αν δεν τους τρομάξει το ΟΧΙ μας και πάμε σε δραχμή θα έχουμε υποτίμηση ...

( ΕΓΩ ) - Και; 

( Αγαπούλας)- Τι και; Με νεύρα ...

( ΕΓΩ ) - Και που σε πειράζει εσένα και το υπόλοιπο 99,9 % των Ελλήνων εννοώ; Το ευρώ που έχεις στις τσέπες σου την 1 Μάη του 2014 είχε 1,38 δολάρια, στις 13 Μαρτίου 2015 έκλεισε στο 1,04997 δολάρια. Sorry που σε στεναχωρώ αγαπούλα, αλλά αυτό είναι Υποτίμηση και μάλιστα βαρβάτη μέσα σε 10 μήνες ύψους 24% και σε ξαναρωτάω... ΚΑΙ; Πού σας έβλαψε, εσένα και το 99,9 % των Ελλήνων η υποτίμηση του ευρώ;
Κατ' αρχήν το κατάλαβες ότι έγινε υποτίμηση ή τσάμπα σε στεναχώρησα τώρα που στο είπα; Η αλήθεια είναι η εξής: εάν δεν είσαι trader και αν δεν παίζεις στο forex με τα νομίσματα ή αν δεν είσαι μεγάλος επιχειρηματίας και να συναλλάσσεσαι σε συνάλλαγμα, η υποτίμηση ή ανατίμηση ενός νομίσματος δεν πρέπει να σε απασχολεί και πολύ.
Aκόμα και αν είσαι μεγάλος επιχειρηματίας υπάρχουν τα οικονομικά εργαλεία (futures , options), μπορείς να κάνεις Hedge και να προστατευτείς ανάλογα. Ώστε να μη χάσεις ούτε σεντς από ενδεχομένη υποτίμηση ή ανατίμηση. Μάλιστα η υποτίμηση βοηθάει πολύ τον τουρισμό και τις εξαγωγές....
Δεν είμαστε μόνοι: 70 χώρες προχώρησαν σε αλλαγή του νομίσματός τους. Η πιο σοβαρή μελέτη που υπάρχει από το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου έως σήμερα, δείχνει ότι περισσότερες από 70 χώρες προχώρησαν σε αλλαγή του νομίσματός τους και μόνο μια μικρή μειοψηφία υπέστη σοβαρές ζημιές.
Αναλυτικότερα το 70% των κρατών δηλ. 49 χώρες είδαν βελτίωση και μάλιστα σημαντική, το 22 % στασιμότητα και μικρή βελτίωση και μόνο 5 χώρες - οι δυο είχαν πόλεμο και εμφύλιο - είδαν την κατάσταση να χειροτερεύει.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Oxford Economics, Άνταμ Σλέιτερ εκτιμά πως στην αρχή ενός τέτοιου εγχειρήματος, το ΑΕΠ θα συνέχιζε την κατρακύλα του (κατά 10%), ωστόσο στη συνέχεια η πτώση θα περιορίζονταν και η οικονομία θα αποκτούσε κάποια απαραίτητα πλεονεκτήματα που θα την οδηγούσαν ξανά πίσω στην ανάπτυξη.
Εχουμε το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ. 

Αν σας τρομάζει μια πτώση του ΑΕΠ τον 1ο χρόνο κατά 10% και μετά πραγματική ανάπτυξη , να σας πω ότι στα χρόνια του μνημονίου η Ελλάδα μας εμφανίζει μείωση του ΑΕΠ κατά 25,9%, σε τρέχουσες τιμές. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε την επίδραση του πληθωρισμού και τότε η πραγματική μείωση του ΑΕΠ φθάνει στο -32,3%!
Με βάση το ποσοστό αυτό, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας στην περίοδο 2008-2014 είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία! Συγκρίνεται μόνο με τον Καναδά (33,5%, κατά την περίοδο 1929-1933) του μεγάλου ΚΡΑΧ ή με μια εμπόλεμη κατάσταση ...
Ψηφίζοντας ΝΑΙ Ψηφίζεις 23% γενικό ΦΠΑ 
Το κείμενο είναι ξεκάθαρο και απορώ που και άνθρωποι που έχουν σπουδάσει Αγγλία ή Αμερική δεν έπιασαν τις πονηρές λεξούλες: "βασικά τρόφιμα" που σύμφωνα με τους "θεσμούς" είναι μόνο δυο μακαρόνια και κάτι άλλο που θα μας αφήσουν να επιλέξουμε.
Άρα 23 % ΦΠΑ παντού με τις εξής εξαιρέσεις: 13% "βασικά τρόφιμα" δύο είδη εκτός και αλλάξει κάτι", επίσης 13 % στην ενέργεια και το νερό (εξαιρουμένης της αποχέτευσης).
Σκεφτείτε πόσες περιοχές ακόμα και εντός Αττικής από Βούλα έως Σούνιο έχουν βόθρο και ένα υπερμειωμένο συντελεστή 6% για τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα.
Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά ώστε να ωφεληθούν άλλες ευρωπαικές χώρες όπως: Ισπανία, Μάλτα, Τουρκία κλπ που έχουν ΦΠΑ από 3 έως 5 %.
• Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες!
Το πιο αναπτυξιακό μέτρο που έχω δει στην καριέρα μου... Δηλαδή όσες επιχειρήσεις άντεξαν με το ζόρι, να κλείσουν ή να εγκατασταθούν αλλού: Κύπρο, Ουγγαρία, Λετονία κλπ.

• Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος από το 1 ευρώ) [ε ρε τι έχει να γίνει στο κόστος των τροφίμων...] και να μειωθούν οι εξαγωγες μας... ώστε να πριμοδοτήσουμε τους Ιταλούς, Γερμανούς, κλπ.

• Να περικοπούν κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ).

• Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις. ΣΩΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ.

• Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ. Σημαίνει στην κυριολεξία θάνατος του μικρού συνταξιούχου ενώ θα έπρεπε να μπουν φίλτρα για τους δικαιούχους και όχι οριζόντια κατάργηση.

• Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό. Έχει και καλά έχει και άστοχα. 

• Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους...Ποιους ίδιους πόρους; 

Μιλάτε για τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων που σε μια νύχτα με την συνυπογραφή των Μπλε και Πράσινων αγοράστηκαν ομόλογα της Ελλάδος από θυγατρικές ξένων τραπεζών και δύο μέρες μετά ήρθε το PSI και κουρέψαμε τους εαυτούς μας και έβγαινε ο Χοντρός και πανηγύριζε για το κούρεμα που πέτυχε. Δηλαδή ζημιά 22 δις στα ασφαλιστικά ταμεία; 

• Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ.

• Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%.

• Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021.

• Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί.

• Να μειωθεί το ακατάσχετο των €1500 στις καταθέσεις.

• Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών.

• Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο. Ξέρετε οι μισθοί των ιδιωτών θα...

• Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ).

• Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.

• Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ παράδοση του φυσικού μονοπωλίου του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες... και όχι μόνο πώληση της ΔΕΗ. Αλλά άκουσα και το εξωφρενικό: πώληση όχι μόνο των κτηρίων, των οικοπέδων, των μηχανημάτων, αλλά πώληση και του υπεδάφους... ΦΡΙΚΗ!

• Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο...Πουλήσατε τον ΟΤΕ, κάτι λίγα έμειναν, τον ΟΠΑΠ και - ναι θα συμφωνήσω γίνονταν κακοδιαχείριση , ρεμούλες , τεμπέληδες κλπ, συνδικαλιστές κλπ - μα στο τέλος του χρόνου έστω και έτσι οι δύο αυτοί οργανισμοί έφερναν στα κρατικά ταμεία μερικά δισ ευρώ ζεστό χρήμα. Και ο τελευταίος φοιτητής ξέρει ότι σε καθοδικό οικονομικό κύκλο με το χρηματιστήριο σε χαμηλά 20 ετών δεν πουλάς, ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ... και αν πουλήσεις, πουλάς ζημιογόνες εταιρείες, τις κερδοφόρες τις κρατάς γιατί θα είναι ο πυλώνας της μελλοντικής σου ανάπτυξης.

• Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014... Φυσικά δεν φοροκλέβουν και δεν φοροδιαφεύγουν αρκετά με τις τριγωνικές συναλλαγές τις offshore, και τα περίφημα Luxleaks....

• Να μην επανέλθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014
Προσθέτω, οι κατάσχεσεις να γίνουν επιπέδου Ισπανίας, για στεγαστικά, ΟΑΕΕ, εφορία κτλ.

Σε όλα αυτά τα μέτρα να προσθέσεις τα εξής:
Κάθε χρόνο που θα χάνεις κάποιο στόχο από το μνημόνιο θα πρέπει να παίρνεις επιπλέον μέτρα. Η αξιολόγηση θα γίνεται κάθε μήνα. Αυτό πολύ απλά σημαίνει Ακυβερνησία γιατί θα εκβιαζόμαστε κάθε μήνα με επιπλέον μέτρα ή έξοδο από το ευρώ και έτσι κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δεχτεί πρώτα να πληρώνει 100% προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο, συν τον φόρο που του αναλογεί και το πιο σπουδαίο από όλα, κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα φέρει λέφτα ευρώ ή δολάρια σε ένα κράτος που κάθε μήνα θα κινδυνεύει με έξωση από το ευρώ. 

Γιατί τι νόμισμα θα πάρει πίσω ο επενδυτής; Ενώ αντίθετα όταν έχεις ένα δικό σου νόμισμα έστω υποτιμημένο ΥΠΑΡΧΕΙ ήδη ο παγκόσμιος μηχανισμός συναλλαγματικών ισοτιμιών έτσι ώστε ο επενδυτής να "κλειδώσει" την ισοτιμία που θέλει και να μην υποστεί ζημιά σε περίπτωση υποτίμησης - το Hedging που λέγαμε πιο πάνω - άρα μπορεί να φέρει ευρώ για επενδύσεις να τα "κλειδώσει μετατρέποντας τα σε δραχμές και να πάρει πίσω πάλι ευρώ " επειδή ήδη θα ΥΠΑΡΧΕΙ ο παγκόσμιος μηχανισμός συναλλαγματικών ισοτιμιών...

Ενώ όταν είσαι ήδη στο ευρώ αλλά ταυτόχρονα κινδυνεύεις με έξοδο κάθε μήνα , σε τι νομισμα θα πας; Πότε θα φτιαχτεί ο μηχανισμός; Πόσο θα έχει υποτιμηθεί το καινούργιο νόμισμα μέχρι να γίνει ο μηχανισμός;
Οπότε αν και θα έχεις ευρώ, τυπικά και ουσιαστικά θα είναι σαν να μην έχεις... ΟΠΟΤΕ ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!
Τα μέτρα δεν είναι απλά δύσκολα ή υφεσιακά. Αντικειμενικά μιλώ και κρίνω σαν οικονομολόγος είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ, θα δούμε περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν, περισσότερος κόσμος να οδηγείται στην ανεργία και ιδιώτες, δημόσιοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει περιορισμός στην κατανάλωση , αυτό σημαίνει μείωση των φόρων που υπολογίζαμε ότι θα εισπράξουμε και μείωση των εσόδων από ΦΠΑ που υπολογίζαμε και μείωση πρωτογενούς πλεονάσματος και ΑΕΠ.
Αυτό τελικά σημαίνει αύξηση των φόρων σε αυτούς που έχουν δουλειά και αύξηση των σκληρών μέτρων για να πιάσουμε τους στόχους που θα έχουμε χάσει εξαιτίας των λιγότερων εσόδων από φόρους, ΦΠΑ κλπ. Και από αυτό τον φαύλο κύκλο δεν θα βγούμε ΠΟΤΕ.
Το ΟΧΙ από την άλλη πλευρά ακόμα και με δικό μας νόμισμα μας επιτρέπει να ζήσουμε πολύ δύσκολα στην αρχή, τον 1ο χρόνο, και με συνετή διακυβέρνηση να κάνουμε θαύματα από εκεί και πέρα.
Βέβαια για τους λόγους που σας είπα δεν πιστεύω ότι θα μας αναγκάσουν σε Grexit, και σε παρακαλώ αγαπούλα σταμάτα να είσαι "αφελής", χρησιμοποίησε λίγη κριτική σκέψη, συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων μεταμεσονύχτιες ώρες, όλοι οι υπουργοί και ηγέτες της Ευρώπης μέσα σε ένα αεροπλάνο και είχαν κάνει τη διαδρομή Βρυξέλες - ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ = Ομόνοια - Πατήσια για να σώσουν Εσένα Αγαπούλα; 
Τόσο φιλλέληνες; Τόσο φιλευσπλαχνοι; Μήπως ήθελαν να σωθούν από σένα;
ΚΑΙ η Ερώτηση μου ....
Λοιπόν Αγαπούλα τι λες δίνουμε ένα βροντερό ΟΧΙ να ακουστεί στα πέρατα του πλανήτη δίνοντας ένα πανίσχυρο μήνυμα στους ηγέτες της Ευρώπης και ένα ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης στην κυβέρνηση αλλά πάνω απο όλα στην Ελλάδα μας;
Και σε αντίθεση με τους προγόνους μας που ήταν πραγματικοί ήρωες γιατί έδωσαν τη ζωή τους για εμάς και την έδωσαν για να ζήσουμε ελεύθεροι, εμείς Αγαπούλα θα είμαστε τσάμπα μάγκες και ήρωες γιαλατζί ...γιατί Αγαπούλα τώρα ΞΕΡΕΙΣ ....σου εξήγησα οι ΑΛΛΟΙ έχουν να χάσουν πολλά περισσότερα από εμάς...εμείς ρισκάρουμε εκ του ασφαλούς...
1) το πετρέλαιο σε ιστορικά χαμηλές τιμές

2) όλοι προσπαθούν να προστατεύσουν ένα σύστημα με πολλές φούσκες που είναι έτοιμο να σκάσει

3) Τόσο λίγοι άνθρωποι και Χρωστάμε Τόσα Πολλά = Μεγάλη ζημιά για το Σύστημα

Εγω πάντως Αγαπούλα θα ψηφίσω ΟΧΙ γισ να παίξω ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΡΗΞΗ, ΤΕΛΙΚΟ ΙΣΟΠΑΛΙΑ , 
εσύ να ψηφίσεις ότι θες , Ψήφισε και ΝΑΙ αλλά συνειδητά οχι από ΦΟΒΟ , Ψήφισε ΝΑΙ γιατί πιστεύεις ότι Τα Μνημόνια είναι η λύση , αλλά πάντα με σεβασμό και αγάπη μεταξύ μας γιατί όλοι στο ίδιο καράβι είμαστε... μόνο πρόσεξε πολύ, αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία καιτώρα δεν μπορείς -αν και στα 43 σου Αγαπούλα - να είσαι ο αιώνιος κακομαθημένος έφηβος που προτιμά αποφεύγει να παίρνει θέση και αρέσκεται στο να βρίζει τους άλλους γιατί πάντα οι άλλοι φταίνε
Μόνο πρόσεξε πολύ ... αν πεις τώρα ΝΑΙ και το ΟΧΙ ύστερα όταν θα έχει ξεπουληθεί τελείως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, το ΝΕΡΟ, ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ...οι κατασχέσεις 1ης κατοικίας θα γίνονται με ρυθμούς Ισπανίας στέλνοντας στο δρόμο και στην αυτοκτονία τους συμπολίτες σου, όταν θα δεις τεράστια τραστ να αγοράζουν χιλιάδες κατοικίες με ένα συμβόλαιο και τζάμπα , τότε θα είναι αργά...
Η Αργεντινή έγινε "Αργεντινή" γιατί είπε το ΟΧΙ πολύ ΑΡΓΑ. Τους είχαν πάρει μέχρι και τα πετρέλαια.

Καλή Δύναμη Αγαπούλα....

Το διαβάσαμε από το: Η άγνωστη δύναμη που κατέχετε και δεν το ξέρετε... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/07/blog-post_780.html#ixzz3eogUI6Um
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

15 comments:

Unknown είπε...

""ΑΓΑΠΟΥΛΑ""

Με ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο Συριζα ( η κυβέρνηση ειδικού σκοπού) υπογράφει μνημόνιο 12- 14 δισ



ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ " ΕΓΚΛΗΜΑ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ -ΤΖΙΠΡΑ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ "ΧΑΡΤΙΑ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Πολιτική απάτη το δημοψηφισμα---Τεστ νοημοσύνης

Και χαμένος και βρεγμένος και δαρμένος (Ο λαος)........

Μέχρι εχθες πιστεύατε οτι ο παπανδρεου ηταν ο μεγαλύτερος ψεύτης
απο δευτέρα η στο μέλλον θα μάθετε οτι ο μεγαλύτερος ψεύτης ήταν ο Τσιπρας


Οτι και να ψηφισεται ο Τσιπρας ξέφυγε απο το μεγάλο αδιέξοδο...των εκλογών του Ιανουριου που σας ειχε υποσχεθεί οτι θα σκίσει τα μνημόνια !!!!!!!χαχαχαχαχαχαχα

Απο το σκίσιμο των μνημονίων στις εκλογές.....την κυριακη θα παρακαλαται να υπογράψει μνημόνιο!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ !!!!! ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΛΑΟΥ!!!


Με ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο Συριζα ( η κυβέρνηση ειδικου σκοπου) υπογράφει μνημόνιο 12- 14 δισ


Να γιατί τοσα χρόνια σας ελεγα οτι το πρόβλημα ειναι στο λαο,οποιος ειναι μεγάλο κορόιδο ....

Το δια του στριβειν αρραβώνος ......το γνωρίζετε : θα το καταλάβετε οταν σταματήσει ο βομβαρδισμός κακών πληροφοριών -πανικού και ηρεμήσετε η μετα απο δεκα χρονια..


Νομίζεται οτι το παιχνίδι τελείωσε εδω; κάνετε λαθος.......

Σκεφτείτε και θα επανέλθουμε .....για το υπόλοιπο σενάριο και τα υπόλοιπα χαρτιά του Τσιπρα-Βαρουφακη

Αντε να σας δώσουμε ενα στοιχείο........γιατι τελευταία στιγμή άλλαξε τον Αβραμοπουλο(με "καθαρό παρελθόν") και εβαλε με το Παυλοπουλο (καμμένη Αθηνα -Ζήμενς...κλπ).....πιστεύετε οτι ηταν τυχαίο;

Μάθετε λοιπόν ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη....

Unknown είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ......

Ο Τζιπρας ειχε επιλέξει για πρόεδρο δημοκρατίας τον Αβραμοπουλο ("καθαρο παρελθον"),
την τελευταία στιγμή,τον αλλάζει με τον Παυλόπουλο ....δεν μπορεί να έγινε τυχαια την τελευταία ώρα ... .κατι θα παιχτεί.....η τον έχει έτοιμο,αν κατι πάει στραβά στα σχεδια του........

Ο τζιπρας το βραδι του Σαββατου,θα είναι ο μονος που θα κοιμηθεί πιο ήσυχα ...

Αν την δεύτερα ψηφίσετε ΝΑΙ Ο τσιπρας αν θελει παραιτείται και γίνεται ηρωας στα ματια του λαου

Αναλαμβάνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού,υπογράφει το μνημόνιο και εμείς τρώμε στο κεφαλι 12 με 14 δισεκ.!!!!!! απο 2,5 μετρα που εριξε την κυβέρνηση Σαμαρα και 50 δις ζημιά στο σύστημα

Αν ψηφισεται ΟΧΙ ο Τζιπρας πρέπει να εκτελέσει την εντολή σας ,αμ δε...με τι μουτρα θα παει στην ευρωπη,θα φαει 12 με 14 δισεκ... φυσικά το ξέρει.....και δεν το θέλει.
Εδω όμως του δίνεται το δικαίωμα να σας οδηγήσει οπου θέλει,αφου πρώτα σας παραμυθιασει,όπως έχει κάνει πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Κραταει ομως εναν άσο....ποιος ειναι αυτος ; αυτος που τράβηξε τελευταία στιγμή...που άλλαξε χαρτί.( εβγαλε τον Αβραμοπουλο και εβαλε τον ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ...)
Παραιτείτε ο Παυλόπουλος ,οποιος με μαύρο παρελθόν γίνεται καθαρός σαν τα γαργαρα νερα....δηλ γίνεται ηρωας(ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ) και ο Τσιπρας(ο αδικημένος στα ματια του λαου..) την γλιτώνει .....

Αν πάμε σε εκλογές ο Τσιπρας θα ειναι παλι νικητής ,γιατι θα ειναι ο μονος πολιτικός που παραιτήθηκε αντρίκια (με ΝΑΙ) η τον έριξαν ύπουλα (Ν,Δ με ΠΑΣΟΚ) με παραίτηση ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ


Τα χαρτιά Τζιπρα των επόμενων εβδομαδας

Αν ψηφισεται ΝΑΙ ..... πιθανον παραιτηση ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ η ΤΣΙΠΡΑ

Αν ψηφισατε ΟΧΙ ..... πιθανη παραίτηση πρόεδρου ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ και συνεπως """ΠΕΦΤΕΙ""" Ο Τσιπρας οποιος επιστρέφει στις επόμενες εκλογές ΝΙΚΗΤΗΣ!!!!!

ο Καραμανλης προετοιμαζεται να έρθει στο προσκήνιο, ως ηγέτης σε οικουμενική κυβέρνηση η σε συνεργασία με τον τζιπρα

Εσυ ψηφοφορε τι κερδίζεις; το τριτο το μακρύτερο ....ίσως κερδίσεις την ελπίδα που σου εχει δώσει ο παρατηρητης οτι σε 6 μήνες μπορεί να δεις φως στο τούνελ,βάση οικονομικών κύκλων


Ο ΤΖΙΠΡΑΣ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ:

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ



Unknown είπε...

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ.

1) Η διενέργεια του δημοψηφίσματος είναι παράνομη και άστοχη , υπό συνθήκες πίεσης για τον ελληνικό λαό
Το ίδιο το δημοψήφισμα είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για θέμα δημοσιονομικής πολιτικής.

2) Το δημοψήφισμα είναι παράνομο, πρώτα απ΄ όλα, διότι έχουν δημιουργηθεί τέτοιες συνθήκες που στην πραγματικότητα δεν μπορεί ο λαός να ψηφίσει ψύχραιμα και αντικειμενικά.
Πιστεύουμε οτι βάση των συνθηκών που έχουν επικρατήσει είναι ενα στημένο δημοψήφισμα
Άρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι αμφισβητήσιμο.

3) Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα με το συγκεκριμένο ερώτημα δεν έχει κανένα νόημα και είναι πραγματικά άξιον απορίας για ποιο λόγο επιμένει τόσο η κυβέρνηση στη διενέργειά του, τη στιγμή που η Ευρώπη έχει ήδη αποσύρει τη συγκεκριμένη πρόταση, για την οποία καλούμαστε να ψηφίσουμε αν τη δεχόμαστε ή όχι, από τις διαπραγματεύσεις!
Επομένως για ποιο πράγμα ψηφίζουμε;
Κι αν πούμε «ΝΑΙ» θα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και θα υπογράψουν αυτή τη συμφωνία;

Αν πάλι πούμε "ΟΧΙ" τι σημασία έχει, αφού ήδη η κυβέρνηση την έχει απορρίψει αυτή την πρόταση;

3) Νομικά μπορεί να προσβληθεί ένα τέτοιο δημοψήφισμα. Ήδη η Ένωση Δικαστών έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωσή του ως αντισυνταγματικού".

4)Το δημοψήφισμα δεν έχει καμια ουσία και θα στοιχίσει κάτι εκατομμύρια στον ελληνικό λαό.
Τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν οικονομικά, τα κόμματα την Κυριακή θα γεμίσουν τα ταμεία τους!
Τα πολιτικά κόμματα επιχορηγούνται για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το 30% της χρηματοδότησης που έλαβαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με το 50% αυτού των πολιτικών κομμάτων!

Unknown είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ"

ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΟΥ

Το Δημοψήφισμα ειναι μια έξυπνη παγίδα που σε πιάνει και από τις δυο πλευρές και σε οδηγεί στην πλήρη υποταγή.
Όποιος έχει μάτια ας διαβάσει και όποιος έχει μυαλό ας καταλάβει.
Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε (.....Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ.....) το δημοψήφισμα αλλά είναι τόσο έξυπνη παγίδα που θεωρώ ότι δεν είναι ελληνική πατέντα,
Και είναι έξυπνη παγίδα γιατί:

1) Έφερε τον εθνικό διχασμό.
2). Πέτυχε τεράστιο πλήγμα στην ελληνική οικονομία αφού την ακινητοποίησε.
3) Καλλιέργησε τον φόβο.
4) Εάν επικρατήσει το ΝΑΙ, ο ελληνικός λαός δηλώνει πλήρη υποταγή.
5). Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ, δίνουμε το άλλοθι και το πρόσχημα στους δανειστές να πουν στους ευρωπαίους πολίτες: ορίστε εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες αλλά αυτοί δεν μας θέλουν. Χωρίς χρήμα όμως σε λίγες μέρες θα αναγκαστούμε προκειμένου να αποφύγουμε τη λιμοκτονία, να απευθυνθούμε σε αυτούς και να ζητήσουμε βοήθεια.

Το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο. Πλήρη υποταγή.
Κάποιοι στέλνουν τον ελληνικό λαό σαν το πρόβατο στη σφαγή.

Οι επαναστάσεις θέλουν προετοιμασία,οργανωση,δεν γινονται στο ποδι και στο αψε σβησε

ΠΑΓΙΔΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Η απόλυτη προδοσία των Ελλήνων, εφόσον οι εγκληματίες βάζουν τον ίδιο τον λαό να πάρει την ευθύνη για το τελικό και καταστροφικό Μνημόνιο, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα εφαρμοστεί.

Κάπως ετσι θα το περιγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος.....

Απο την δευτέρα ελληνικε λαε σου αφαιρούν το δικαίωμα να μιλας για μνημονιακους δωσιλογους αφου ο ιδιος έγινες μνημονιακος και ετσι κλείνει ο κύκλος που άνοιξε το 2010
Με μια κίνηση θα "ξεπλύνεις" ολους αυτούς που μέχρι χθες κατηγορούσες.

Απο επαναστάτης κατήγορος γίνεσαι συνένοχος και μάλιστα χωρις να το καταλάβεις...

Οταν σε αφήσουν να ηρεμήσεις θα το καταλάβεις,άλλα τότε θα ειναι πολύ αργά.......

Δυστυχισμένε λαέ ,πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε..........


Ο "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ" ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Unknown είπε...

ΠΑΡΑΤΗΤΡΗΤΗΣ

Η αυτοκαταστροφικότητα των Ελλήνων

Εμείς οι Έλληνες έχομεν την αδυναμία να λησμονούμε γρήγορα τους κινδύνους. Και να επιδιδώμεθα, πριν καλά-καλά περέλθουν, στην ικανοποίηση των κομματικών ή προσωπικών μας αδυναμιών.

Έχομεν, επίσης, την κακήν συνήθεια, να καταστρέφωμε με τα ίδια μας τα χέρια, όσα με κόπους και θυσίες δημιουργήσαμε.
Και το κάνουμε αυτό, όταν ακριβώς ευρισκόμεθα στα πρόθυρα της επιτυχίας.

Την οδυνηρήν αυτήν αλήθεια την επιβεβαιώνει η μακρά μας ιστορία. Και θα μπορούσε κανείς να μνημονεύσει το 1920, το 1940 και, κατά έναν τρόπο, και το 1963.
Όταν μετά την επανάσταση του 1821 ξεσπούσε ο εμφύλιος πόλεμος, ο Δεριγνύ έγραφε στην κυβέρνησή του:
«Οι Έλληνες επιδίδονται στην αυτοκαταστροφή, όταν ακριβώς η τύχη τους μειδιάση».

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

«Χάθηκαν» 210 δισ. ευρώ από τον Ιανουάριο έως σήμερα!

Ξεπερνούν τα 210 δισ. ευρώ οι άμεσες και «παράπλευρες» απώλειες στην ελληνική οικονομία, μετά το «ναυάγιο» της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και εταίρων από τις εκλογές του Ιανουαρίου έως σήμερα.

Την ώρα που από τις τράπεζες έφυγαν 54 δισ. ευρώ καταθέσεων, το ύψος του ELA έφτασε στα 89 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι απώλειες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αγγίζουν τα 13 δισ. ευρώ, ενώ «χάθηκαν» εξαιτίας της λήξης του προγράμματος τα 11 δισ. ευρώ του EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε 4,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι άμεσες και σε 13 δισ. ευρώ οι έμμεσες απώλειες από τις ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις που ακυρώθηκαν (περιφερειακά αεροδρόμια, ΟΛΠ, Ελληνικό, ΑΔΜΗΕ, «Αστέρας»), ενώ η υστέρηση στα δημόσια έσοδα υπολογίζεται σε 5,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, περίπου 15 δισ. ευρώ έχουν χαθεί από την κάμψη του ΑΕΠ και 6 δισ. ευρώ από τις ακυρώσεις στον τουρισμό.



Το έγκλημα ομωε έγινε στις 29-12-2014.......αυτό πληρώνουμε σήμερα
(ο Φώτης Κουβέλης, απέρριψε την πρόταση να είναι υποψήφιος προεδρος

Unknown είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Το έγκλημα ομωε έγινε στις 29-12-2014 .......αυτό πληρώνουμε σήμερα
(ο Φώτης Κουβέλης, απέρριψε την πρόταση να είναι υποψήφιος προεδρος



Αν τότε εκλεγόταν Πρόεδρος, με συμφωνία οι εκλογές να γίνουν έξι μήνες αργότερα (Ιούνιο θα είχαν γίνει) ή έστω Σεπτέμβριο του 2015, θα είχαν συμβεί τα εξής:

- Θα είχε υπογραφεί η νέα συμφωνία. Όσοι ισχυρίζονταν τότε ότι αυτό έπρεπε να αποτραπεί αποδείχτηκαν ανιστόρητοι. Τα μέτρα που τότε απαιτούνταν (το ένα δισεκατομμύριο του mail Χαρδούβελη ή τα διπλάσια, ακόμη και τα τριπλάσια) δεν έχουν καμιά σχέση με τα 8,5 δισεκατομμύρια του (προ δημοψηφίσματος) mail Βαρουφάκη- Τσίπρα. Σήμερα δεν ξέρουμε πόσα θα είναι.

- Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα έκανε την «βρόμικη δουλειά». Έτσι κι αλλιώς ήταν καμένη πολιτικά και εκλογικά. Θα προσέφερε την τελευταία υπηρεσία της και θα παρέδιδε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα κέρδιζε τις εκλογές πιθανότατα με μεγαλύτερο ποσοστό από το 36%.

Η αρχή για όσα βιώνουμε σήμερα και (δεν ξέρουμε τι) αύριο έγινε στις 29 Δεκεμβρίου 2014. Τότε μεθυσμένοι, άφρονες και ανίδεοι πολιτικοί πήραν μια εγκληματική απόφαση ή συνήργησαν σ’ αυτήν. Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας κι ο Καμμένος. Είχαν και συνεργούς, οι οποίοι σήμερα υποκριτικά τους κατακρίνουν.

Πολύ αργά. Το έγκλημα έχει διαπραχθεί.
Μία και μοναδική ελπίδα υπάρχει: η βλάβη που επήλθε στη χώρα και στο λαό της, σε όλους μας, να μην είναι ανήκεστος.

Unknown είπε...

Προς απαντηση Του οικονομολόγου Δημήτρη Καρούσου ......... και κ.καλημερη
στο αρθρο: η άγνωστη δύναμη που κατέχετε και δεν το ξέρετε .......


ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ

Ελληνες ---ΔΥΣΤΥΧΩΣ---- η άγνωστη δύναμη που κατέχετε και δεν το ξέρετε......ειναι η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ

Unknown είπε...

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΜΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΗΡΩΙΣΜΟ.......
ΟΤΑΝ Η ΚΛΕΨΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Μην κλέβεται διότι οταν κλέβεται.....θα σκοτώσετε ....οι κλεφτες του χθες έγιναν φονιάδες σήμερα.....

Την ωρα που εμεις αναλύαμε την αυτοκαταστροφικότητα των Ελλήνων,σε μια οικογένεια συνεβει οτι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί...... ακριβώς αυτό που απευχόμασταν..και θα θέλαμε να προλάβουμε αν ήταν εφικτό....

Δυστυχώς η καταστροφή που εχει επέλθει στην χώρα μας λόγω ανευθυνοτητας των κυβερνώντων και των πολιτών τα τελευταία 20 ΧΡΟΝΙΑ ειναι τεράστια και τα επακόλουθα είναι τα παρακατω:



Ο άνεργος άντρας κρεμάστηκε από δοκάρι της αποθήκης, στο πατρικό του σπίτι - Σπαρακτικές σκηνές όταν ο αδερφός του, τον βρήκε νεκρό...

Τον 47χρονο βρήκε νεκρό, λίγο μετά τις 21.00 χθες βράδυ (08-07-2015), ο αδελφός του στην αποθήκη του πατρικού τους σε χωριό της Υπάτης. Είχε κρεμαστεί με ένα σχοινί από ξύλινο δοκάρι της αποθήκης, χωρίς κανείς από τους κατοίκους της περιοχής να αντιληφθεί το παραμικρό...¨

Στο σπίτι είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων έγραφε: «Είμαι απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Ευχαριστώ τον πατέρα μου και τα αδέλφια μου που μου συμπαραστάθηκαν και με βοήθησαν τα τελευταία χρόνια...»

Ο 47χρονος τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργος. Τα τελευταία χρόνια δούλευε περιστασιακά όπου έβρισκε. Προσπαθούσε αλλά ήταν πολύ δύσκολο να βρει δουλειά όπως έλεγε και ο ίδιος στους φίλους του. Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν ήρεμο, ευαίσθητο και πολύ αγαπητό άνθρωπο, που τον τελευταίο καιρό λόγω της ανεργίας είχε κλειστεί στον εαυτό του.

Κανείς όμως από τους συγγενείς και τους φίλους του, δεν φανταζόταν ότι θα αυτοκτονήσει. Η τραγωδία έχει βυθίσει στο πένθος τη γειτονιά του και όλοι προσπαθούν να συμπαρασταθούν στον τραγικό πατέρα του, που ζει έναν εφιάλτη.

Unknown είπε...

Ένα ερώτημα προς τον πρωθυπουργό:

«Πώς μπορείς και χαμογελάς, ακόμα;»



Για βαρουφακη δεν μιλάμε,αφού μας θυσίασε,"εσφαξε"την κοπάνησε(η τον έδιωξαν όπως πιστεύει το 60% των ελληνων εκτός από εμάς......)

Η κρίση τον δημιούργησε και η κριση και τα "παιγνια"τον εξαφάνισαν....
βεβαια στο μελλον θα βρεθουν κάποιοι ανεγκεφαλοι και ισως τον κανουν ηρωα και αρχηγο κομματος, αλλωστε στην ελλαδα και η κουτση Μαρια εχει κανει κομμα και ο μεγαλύτερος βλάκας και κλεφτης εχει γίνει δημαρχος η δημοτικός σύμβουλος


Αλλωστε η φαντασία των ελληνων καθημερινώς οργιάζει.....

Unknown είπε...

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ......

«Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά/και τα σκατά λιβάνι/οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι/κι οι κλέφτες καπετάνιοι»

Γεώργιος Σουρής ( 1853-1919 , Έλληνας σατιρικός ποιητής)
Ένας από τους μεγαλύτερους σατιρικούς συγγραφείς της νεώτερης Ελλάδας.
Για το λόγο αυτό χαρακτηρίστηκε και ως «ο σύγχρονος Αριστοφάνης».

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά’χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά ’χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,
κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.
Όλα σ’αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
Ο Έλληνας δυό δίκαια ασκεί πανελευθέρως,
συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος.


Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος
κι απ’ τα πολλά πια τα σκατά μου πιάστηκε κι ο κώλος.
Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε.


Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Unknown είπε...

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

1) ΗΘΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (ΚΛΕΨΙΕΣ -ΑΠΑΤΕΣ.....ΤΟ 70-80% ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.......)

2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (ΧΡΕΩΚΟΠΙΕΣ- ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ - ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΛΠ )

3) ΚΡΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (....ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ--ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ...ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ...ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ .. ΒΑΛΚΑΝΙΑ... )

Unknown είπε...

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Παιδιά αφού η "κλεψιά" και η τρελα είναι μόδα της εποχής μας
θα προσπαθήσω να "κλέψω " λίγο απο την δόξα του Σουρη


Χαίρε Ελλάς στο μεγαλείο σου
Χαίρε Ελλάς με το τρελοκομείο σου
με τα λαμογια της δραχμολαγνειας
και της τρελομανίας

Δυστυχία σου Ελλάς
με τους πολιτικούς που κουβαλάς
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα
τι λαμογια βγάζεις τώρα;


Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Unknown είπε...

Ο πάντα επίκαιρος Γεώργιος Σουρής:

Ὁ Ῥωμηός και η ΕΥΡΩΠΗ.....

“Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος,
τοῦ ἥλιου τὶς ἀκτῖνες ἀχόρταγα ρουφῶ,
καὶ στῶν ἐφημερίδων τὰ νέα βυθισμένος,
κανέναν δὲν κοιτάζω, κανέναν δὲν ψηφῶ.

Σὲ μία καρέκλα τὅνα ποδάρι μου τεντώνω,
τὸ ἄλλο σὲ μίαν ἄλλη, κι ὀλίγο παρεκεῖ
ἀφήνω τὸ καπέλο, καὶ ἀρχινῶ μὲ τόνο
τοὺς ὑπουργοὺς νὰ βρίζω καὶ τὴν πολιτική.

Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί οὐρανὸς ! τί φύσις !
ἀχνίζει ἐμπροστά μου ὁ καϊμακλῆς καφές,
κι ἐγὼ κατεμπνευσμένος γιὰ ὅλα φέρνω κρίσεις,
καὶ μόνος μου τὶς βρίσκω μεγάλες καὶ σοφές.

Βρίζω Ἐγγλέζους, Ρώσους, καὶ ὅποιους ἄλλους θέλω,
καὶ στρίβω τὸ μουστάκι μ᾿ ἀγέρωχο πολύ,
καὶ μέσα στὸ θυμό μου κατὰ διαόλου στέλλω
τὸν ἴδιον ἑαυτό μου, καὶ γίνομαι σκυλί.

Φέρνω τὸν νοῦν στὸν Διάκο καὶ εἰς τὸν Καραΐσκο,
κατενθουσιασμένος τὰ γένια μου μαδῶ,
τὸν Ἕλληνα εἰς ὅλα ἀνώτερο τὸν βρίσκω,
κι ἀπάνω στὴν καρέκλα χαρούμενος πηδῶ.

Τὴν φίλη μας Εὐρώπη μὲ πέντε φασκελώνω,
ἀπάνω στὸ τραπέζι τὸν γρόθο μου κτυπῶ…
Ἐχύθη ὁ καφές μου, τὰ ροῦχα μου λερώνω,
κι ὅσες βλαστήμιες ξέρω ἀρχίζω νὰ τὶς πῶ.

Στὸν καφετζῆ ξεσπάω… φωτιὰ κι ἐκεῖνος παίρνει.
Ἀμέσως ἄνω κάτω τοῦ κάνω τὸν μπουφέ,
τὸν βρίζω καὶ μὲ βρίζει, τὸν δέρνω καὶ μὲ δέρνει,
καὶ τέλος… δὲν πληρώνω δεκάρα τὸν καφέ. “

Unknown είπε...

«ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ»............

ΟΙ ΚΑΚΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ 2015.......ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙΣ ΑΧΟΡΤΑΓΕ ΛΑΕ..........

Unknown είπε...

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΧΟΡΤΑΓΕ ΛΑΕ........"Η άγνωστη δύναμη που κατέχεις και δεν το ξέρεις"

«ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ»

Καθώς το ελληνικό δράμα βαίνει προς άλλη μια κρίσιμη και τραγική καμπή,
ας αφιερώσουμε λίγες στιγμές για να συγχαρούμε τους εαυτούς μας.
Μπράβο μας. Μας αξίζουν συγχαρητήρια.
Οι Σαμαράδες και οι Παπανδρέου και οι Καραμανλήδες τα έκαναν όπως τα έκαναν, και οι Τσίπρες βάζουν το μικροσκοπικό καταστροφικό τους κερασάκι στη σάπια μας τούρτα τώρα, αλλά η δικιά μας η συνεισφορά στην καταστροφή της χώρας δεν πρέπει να παραγνωρίζεται Το κατόρθωμα του ελληνικού λαού δεν πρέπει να υποτιμάται έτσι εύκολα.

οι Έλληνες πολίτες ήταν ισάξιοι συνέταιροι του φτηνού λαϊκιστικού πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης, αν όχι τα πραγματικά αφεντικά της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της λαϊκιστικής κυριαρχίας”, οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξέλεγαν και κατόπιν φρόντιζαν να διατηρούν στην εξουσία μια πολιτική ηγεσία που υποσχόταν να τους ανταμείψει ατομικά και εις βάρος του κράτους”.
Και ακόμα: “Οι ψηφοφόροι έμαθαν να βλέπουν το κράτος ----ως τρόπαιο-- προς κατάκτηση, καθώς επίσης και να επιδιώκουν την ασφάλεια κρατικών προνομίων μέσω κομματικών κυρίως διασυνδέσεων, παρά τις περιπέτειες της αγοράς και του ανταγωνισμού. (…) Οι πολιτικοί, από την άλλη πλευρά, έμαθαν ότι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις μεταρρυθμίσεις, αφού οι εκλογείς θα τους τιμωρούσαν γι’ αυτό στην κάλπη”.

Και τελικά: “Εντολείς και εντολοδόχοι ενεπλάκησαν σε ένα υψηλού επιπέδου παίγνιο συντονισμού με κοινό σκοπό την εκμετάλλευση του κράτους, αλλά με κάθε μία ομάδα να επιδιώκει τα δικά της αποκλειστικά συμφέροντα -οι μεν εντολείς την ξεζουμισμα κρατικών πόρων, οι δε εντολοδόχοι τη διατήρηση της εξουσίας”.

Το ότι ο λαός ήταν πάντα ενεργητικός εταίρος στο παιχνίδι του πολιτικού λαϊκισμού, και όχι απλά ακόλουθος λαϊκιστών πολιτικάντηδων, αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά του απέναντι στους λίγους πολιτικούς που πάλεψαν να περάσουν μεταρρυθμίσεις και να εκσυγχρονίσουν το κράτος:
Μόλις έρχονταν εκλογές, τους μαύριζε. Έχουν υπάρξει ελαχιστοι αλλα σοβαροί πολιτικοί στην Ελλάδα, και έχουν προσπαθήσει να αλλάξουν πράγματα, να υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις, να εκσυγχρονίσουν τις δομές του κράτους, να ισχυροποιήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και αξιοπιστίας στο δημόσιο χώρο.
Κάθε φορά οι Έλληνες ψηφοφόροι τους τιμωρούσαν και το πολιτικό σύστημα τους εξοστράκιζε
.Δεν ταίριαζαν. Δεν κόλλαγαν. Ήταν εξαιρέσεις, έβγαζαν μάτι και, μοιραία, ήταν πολύ λίγοι.
Για κάθε Σάκη Πεπονή, Αλέκο Παπαδόπουλο και Σταύρο Μπένο υπήρξαν χίλιοι Τζουμάκες, Κουρουμπλήδες και Παυλόπουλοι που τα έλεγαν καλύτερα, τα υπόσχονταν φανταχτερότερα και τα προσέφεραν πιο γενναιόδωρα. Ο λαός μας πάντα αυτούς επέλεγε.
Όποτε εμφανίζονταν πολιτικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να περάσουν μεταρρυθμίσεις (μέρος της βραχύβιας κυβέρνησης Μητσοτάκη, μέρος του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ) ο λαός τις έκοβε, τις απέρριπτε, τις αποδοκίμαζε και τις σταματούσε, είτε με διαδηλώσεις και πολιτική πίεση, είτε στις κάλπες.
Αυτό ήταν το μοντέλο: Απεργίες κι εκλογές.
Έτσι κάνει κουμάντο ο λαός μας εδώ και 40 χρόνια. Το ίδιο κάνει και τώρα, στο τελευταίο κύμα μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, το καταναγκαστικό, που προέκυψε από τη χρεοκοπία της χώρας.
Στις εκλογές οι Έλληνες επέλεξαν πάλι λαϊκιστές που υπόσχονται φύκια με πετραχήλια και λαγούς με μεταξωτές κορδέλες.
Σ'αρεσει δεν σ'αρεσει αυτή είναι η σκληρή πραγματικοτητα.

ΟΙ ΚΑΚΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ 2015.......ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!...
.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙΣ ΑΧΟΡΤΑΓΕ ΛΑΕ

.....ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΟΥΝΤΖΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΜΟΥΝΤΖΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ...

Author Details