Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δομοκού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης.

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δομοκού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δομοκού
Το Κέντρο Υγείας Δομοκού αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα που καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία του. Σε επικοινωνία μας με τους εργαζόμενους του ΚΥ, τους κατοίκους και το Δήμο Δομοκού διαπιστώσαμε ότι:
1. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα καύσιμα και τη συντήρηση των νοσοκομειακών αυτοκινήτων. Από 8/2/15 ο προμηθευτής δεν προμηθεύει καύσιμα. Αναγκάζονται να απευθύνονται στο Δήμο και σε ιδιώτες χορηγούς για να κινήσουν τα αυτοκίνητα. Τα 2 νοσοκομειακά είναι παμπάλαια.
2. Όσον αφορά τις εφημερίες: Έχει εγκριθεί πίστωση 5.547,84 ευρώ για κάθε μήνα, ενώ οι ανάγκες είναι 8.000 ευρώ. Δεν μπορεί να καλυφθεί με καθημερινή παρουσία η εφημερία ετοιμότητας ειδικευμένου γιατρού του μηνιαίου προγράμματος εφημεριών, γιατί υπηρετούν μόνο δυο ειδικευμένοι γιατροί και καλύπτουν, εκτός από τις ανάγκες του ΚΥ, και τις ανάγκες του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δομοκού (50 νοσηλευόμενοι), καθώς και των φυλακών. Χρειάζονται πρόσθετες εφημερίες για να καλυφτούν οι ανάγκες. Επιπλέον σίτιση εφημερευόντων γιατρών δεν γίνεται.
3. Δεν γίνεται καταβολή των χρημάτων για τα έξοδα επιστροφής στο Δομοκό των συνοδών γιατρών στις διακομιδές με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας και τα πληρώνουν από την τσέπη τους.
4. Υπάρχει πρόβλημα κάλυψης των περιφερειακών ιατρείων των χωριών του Δήμου.
5. Δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις δεν καλύπτονται. Επιβάλλεται άμεσα να καλυφθούν θέσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού, να καλυφθούν θέσεις ειδικευμένων γιατρών γενικής ιατρικής κατά προτεραιότητα στα Κέντρα Υγείας και στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία. Να καλυφθούν οι θέσεις γιατρών που προβλέπονται στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων και στις φυλακές Δομοκού. Καθώς και να σταματήσουν  οι αυθαίρετες μετακινήσεις από το ΚΥ Δομοκού προς το Νοσοκομείο Λαμίας.
6. Συντήρηση του κτιρίου δεν γίνεται και παρουσιάζει προβλήματα.
Ερωτάται ο κ Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα οι ελλείψεις και τα προβλήματα του ΚΥ Δομοκού, που ταλαιπωρούν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, καθώς επίσης και τους εγκλείστους των φυλακών Δομοκού που έγιναν πρόσφατα και δημιουργούν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details