Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος - Στις 12:00΄ το μεσημέρι η κηδεία του Κώστα Βεράκη

Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος - Στις 12:00΄ το μεσημέρι η κηδεία του Κώστα Βεράκη

Aπο το lamia reporter
Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος - Στις 12:00΄ το μεσημέρι η κηδεία του Κώστα Βεράκη
Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Δομοκό, στις 12:00΄ το μεσημέρι, θα γίνει η κηδεία του 39χρονου, που έφυγε τόσο άδικα το πρωί της Δευτέρας, όταν πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφικό του φίλο (διαβάστε σχετικά).
Η οικογένειά του παρακαλεί συγγενείς και φίλους, αντί στεφάνων να ενισχύσουν τον Κυνηγετικό σύλλογο Λαμίας, του οποίου ενεργό μέλος ήταν ο άτυχος 39χρονος.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν και οι καθηγητές του Γυμνασίου Δομοκού: 
«Ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Δομοκού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στη μαθήτρια του σχολείου μας Βάγια Βεράκη και στην οικογένειά της για την απώλειά τους...»
Σοκαρισμένη η Φθιώτιδα και όλο το πανελλήνιο
Η ανείπωτη τραγωδία έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και όλη τη χώρα, αφού δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους, τον τρόπο με τον οποίο έφυγε ο 39χρονος οικογενειάρχης, από τη μια στιγμή στην άλλη.
Μαζί με τους δικούς του ανθρώπους θρηνεί και ο αδελφικός φίλος που η μοίρα θέλησε να κουβαλάει σε όλη του τη ζωή το χαμό του καλύτερου φίλου του. «Σκότωσα τον αδελφό μου...», μονολογούσε ξανά και ξανά, όταν τον συναντήσαμε στα δικαστήρια Λαμίας.
Πως έγινε το τραγικό συμβάν
Όλα έγιναν στις 8:30΄ προχθές το πρωί σε κατάστημα με είδη κυνηγίου και αλιείας που διατηρούσε ο άτυχος 39χρονος στη Λαμία.
Ο 45χρονος γιατρός ξεκίνησε το πρωί για Αθήνα, όπου είχε τρία προγραμματισμένα χειρουργεία. Πέρασε όμως από το μαγαζί του φίλου του Κώστα Βεράκη για να του αφήσει ένα πιστόλι του οποίου η άδεια είχε λήξει στις 27 Νοεμβρίου.
«Όταν έφτασα στο μαγαζί του Κώστα, στις 8:20΄ περίπου, ήταν κλειστό. Τον πήρα στο κινητό και μου είπε ότι σε ένα λεπτό φτάνει. Πράγματι ήρθε με τη γυναίκα του, η οποία ανέβηκε στον επάνω όροφο όπου  διαμένουν η μητέρα και η αδελφή του φίλου μου. Εμείς μπήκαμε στο μαγαζί και αφού του είπα για το όπλο, μου έδωσε ένα σπρέι για να ρίξω στο πιστόλι μου. Στη συνέχεια άδειασα τον γεμιστήρα χωρίς ποτέ να μου περάσει από το μυαλό ότι θα μπορούσε να υπάρχει σφαίρα στη θαλάμη. Ο φίλος μου καθόταν σε ένα μικρό τραπεζάκι και εγώ ακριβώς απέναντί του όρθιος, προσπάθησα να βάλω το όπλο στη θήκη του για να του το δώσω. Σε αυτές τις στιγμές ο Κώστας άπλωσε το χέρι του για να το πάρει και πάνω εκεί έγινε το κακό. Άρχισα να ουρλιάζω και να ζητάω βοήθεια και ταυτόχρονα έκανα τεχνητές αναπνοές και μαλάξεις στον Κώστα μαζί με τη γυναίκα του, που ακούγοντας τα ουρλιαχτά κατέβηκε και αμέσως της ζήτησα να καλέσει επειγόντως το ΕΚΑΒ και να τους πει ότι είναι σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμό. Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ τους είπα να μη διακόψουν τις προσπάθειες ανάνηψης κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο, ενώ εγώ με το δικό μου αυτοκίνητο και με τη σύζυγό του ακολουθήσαμε το ασθενοφόρο. "Σκότωσα άθελά μου τον καλύτερό μου φίλο" ...», είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ο 45χρονος γιατρός.
Ήταν ένα τραγικό συμβάν δήλωσε στο LamiaReport ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 39χρονου, εξερχόμενος από τα δικαστήρια Λαμίας, μετά την απολογία του γιατρού στον Εισαγγελέα.
Δείτε το βίντεο:
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details