οΟ Καταγώμενος εκ Μοναστηρίου, -Τρικαλινός Δημήτριος Ιτούδης προπονητής της CSKA MOSXAS

Δείτε και χαρείτε τον συγχωριανό μας προπονητή της CSKA Μόσχας Δημήτρη Ιτούδη

itoudis (Αντιγραφή)
Στη WEB TV του Αλεξάνδρεια-Γιδάς φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης 4 Νoεμβρίου 2014 ένα μεγάλο όνομα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο συγχωριανός μας Δημήτρης Ιτούδης. 
Προπονητής της CSKA Μόσχας φέτος, ο Δημήτρης Ιτούδης φιλοξενήθηκε στο στούντιο καλεσμένος της ακαδημίας μπάσκετ ΑΘΛΟΣ Αλεξάνδρειας και απάντησε με διάθεση στις ερωτήσεις των αθλητών του ΑΘΛΟΥ και όχι μόνο.
Ρωτήθηκε για τις αναμνήσεις του από τη γενέτειρά του και αποκάλυψε ότι ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο και από τον ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ'' Τρικάλων Ημαθίας και μεταπήδησε στο μπάσκετ στη συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την ιδιαίτερη εκπομπή του Αλεξάνδρεια-Γιδάς με καλεσμένο μέσω SKYPE τον δικό μας Δημήτρη Ιτούδη


Συγχαρητήρια στον ΑΘΛΟ, συγχαρητήρια στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς, μπράβο στον Δημήτρη που ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση και φυσικά τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα καλά του λόγια. Θα τον περιμένουμε - αν ο χρόνος του το επιτρέπει - στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Σύντομο βιογραφικό του Δ. Ιτούδη
Ο Δημήτρης Ιτούδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας στις 8 Σεπτεβρίου 1970 και σαν παίκτης αγωνίστηκε στον Φ.Ε.Φ.Σ. ''Ερμής'' Τρικάλων και στον Αλκέτα Αλεξάνδρειας, πριν αποφασίσει να μεταβεί στο Ζάγκρεμπ όπου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της πόλης Φυσική Αγωγή με ειδικότητα στο μπάσκετ.
Στο Ζάγκρεμπ έκανε και τα πρώτα του προπονητικά βήματα αρχικά στα τμήματα υποδομής της Μλάντοστ και κατόπιν σαν χεντ κόουτς της εφηβικής ομάδας της Κ.Κ. Ζάγκρεμπ την διετία 1990-92. Ακολούθησε μία τριετία (1992-95) στο πλευρό του Μπόσκο Μπόζιτς στην αντρική ομάδα ενώ παράλληλα ήταν και πρώτος προπονητής της πανεπιστημιακής ομάδας. 
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάζεται στον ΠΑΟΚ σαν ασίσταντ των Κιουμουρτζόγλου, Λούκαϊτς την σεζόν 1995-96, το τέλος της οποίας τον βρίσκει στο «τιμόνι» σαν χεντ κόουτς του «δικεφάλου» φτάνοντας μεταξύ άλλων στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Επίσης έχει εργαστεί στο Πανιώνιο (1996-97) και σαν χεντ κόουτς στον Φίλιππο Θεσσαλονίκης (1997-99) και την ΜΕΝΤ. Από το καλοκαίρι του 1999 στον Παναθηναϊκό στο πλάι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στα 13 χρόνια παρουσίας του έχει κατακτήσει 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, πολλά Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδας. Ένα χρόνο (2013-14) στη Μπάνβιτ Τουρκίας με ρεκόρ κανονικής περιόδου 29-1 και φέτος προπονητής της CSKA Μόσχας 
Επίσης έχει διδάξει πάρα πολλές φορές σε Ελληνικά και διεθνή προπονητικά σεμινάρια.
Συγχαρητήρια στον Δημήτρη
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details