Αγιασμός, βιβλία και κενές θέσεις με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Αγιασμός, βιβλία και κενές θέσεις με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, το πρώτο κουδούνι ήχησε με 12.000 κενές θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών. Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως τα κενά θα έχουν περιοριστεί στο 1% των θέσεων ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές αλλά και με ελλείψεις εκπαιδευτικών άρχισε σήμερα Πέμπτη η νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, το πρώτο κουδούνι ήχησε με 12.000 κενές θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών.

Με βάση τις καταγγελίες των συνδικαλιστικών φορέων, οι περισσότερες ελλείψεις καταγράφονται στα δημοτικά σχολεία, όπου οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 9.000.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου τα κενά θα έχουν περιοριστεί στο 1% των θέσεων, με την τοποθέτηση 10.000 αναπληρωτών. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας έχει εκτιμήσει πως οι κενές θέσεις θα είναι περίπου 500.

Παράλληλα, 1.100 εκπαιδευτικοί θα είναι έτοιμοι να καλύψουν κενά που θα προκύψουν λόγω έκτακτων περιστάσεων.

Βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν «με τη βοήθεια όλων» τα «αρκετά» προβλήματα που έχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί εμφανίστηκε από τους Λειψούς, όπου παρευρέθηκε στον αγιασμό των σχολείων, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Αφου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο κ. Λοβέρδος έκανε αναφορά στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην υπάρξουν κενά.

«Σήμερα προσπαθούμε σε όλη την Ελλάδα να είναι όλα μας τα σχολεία ανοιχτά και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να είναι στις θέσεις τους. Θα δούμε στο τέλος της ημέρας κατά πόσο θα πετύχουμε τους στόχους μας», ανέφερε.
Γεμάτα απο Παιδιά και γονείς και τα σχολεία του Δήμου Δομοκού όπου σχεδόν το σύνολο των αιρετών  της πλειοψηφίας έδωσε το παρόν.


Μήνυμα του Δημάρχου Δομοκού Δημήτρη Τζιαχρήστα για τη νέα σχολική χρονιά
Διαβάστε την επιστολή του Δημάρχου Δομοκού Δημήτρη Τζιαχρήστα προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Δομοκού και τους γονείς, για τη νέα σχολική χρονιά:


Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details