Η κραυγή της βουλευτίνας Γιαζίντι: «Σφάζουν το λαό μου, πουλάνε τις γυναίκες στα σκλαβοπάζαρα!»

Παγκόσμιες διαστάσεις αρχίζει και λαμβάνει το θέμα της απαγωγής εκατοντάδων γυναικών της κουρδικής φυλής των Γιαζίντι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.alt
Υπενθυμίζουμε ότι βουλευτής των Γιαζίντι στο ιρακινό κοινοβούλιο κατήγγειλε ότι οι γυναίκες θα πουληθούν ως σκλάβες. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώΗ κραυγή της βουλευτίνας Γιαζίντι: «Σφάζουν το λαό μου, πουλάνε τις γυναίκες στα σκλαβοπάζαρα!»
Οι γυναίκες αυτές που είναι όλες κάτω των 35 ετών, σύμφωνα με ιρακινό αξιωματούχο που επικαλείται το Associated Press, «οι τζιχαντιστές έχουν μοχθηρά σχέδια για τις γυναίκες αυτές», κι όλοι αντιλαμβανόμαστε τι έχουν να πάθουν και που θα καταλήξουν.
Εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι οι γυναίκες αυτές κρατούνται αιχμάλωτες σε σχολεία στην Μοσούλη, όπως ενημερώθηκε από τις οικογένειές τους.
«Εκτιμούμε ότι αυτές οι γυναίκες θα τύχουν χείριστης συμπεριφοράς από αυτούς τους τρομοκράτες που θα θέλουν να ικανοποιήσουν τις ζωώδεις ορμές τους με έναν τρόπο που αντιβαίνει όλες τις ανθρώπινες και τις ισλαμικές αξίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Την πληροφορία επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ με Αμερικανούς αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται να πουληθούν ή να παντρευτούν με εξτρεμιστές μαχητές.
Σημειώνεται ότι οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι οι Γιαζίντι είναι «ειδωλολάτρες», αφού η εν λόγω κουρδική φυλή διατηρεί την αρχαία μιθραϊκή ζωροαστρική λατρεία (που πριν τον χριστιανισμό και το ισλάμ ήταν η κρατούσα θρησκεία όλης της Μεσοποταμίας), ανακατεμένη με μεταγενέστερες χριστιανικές και κάποιες λίγες μουσουλμανικές επιρροές.
Υπενθυμίζουμε και το παλαιότερο μακελειό (Αύγουστος 2007) το οποίο σημειώθηκε μετά τη συντονισμένη βομβιστική επίθεση (τεσσάρων βομβιστών αυτοκτονίας με παγιδευμένα οχήματα) εναντίον χωριών της κουρδικής θρησκευτικής κοινότητας των Γιαζίντι, δυτικά της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ, στην πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί στο Ιράκ από την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν το 2003. Σύμφωνα με τον τότε απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 400, ενώ ο ανταποκριτής του δίκτυο στην Αρμπίλ δήλωσε ότι ο διευθυντής νοσοκομείου στην περιοχή Σιντζάρ του ανέφερε ότι οι νεκροί είναι πιθανόν να φθάσουν τους 500.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details