Εγκαινιάσθηκε από τον Σεβασμιώτατο στην Αχλαδιά Δομοκού, το 69ο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο

Εγκαινιάσθηκε από τον Σεβασμιώτατο στην Αχλαδιά Δομοκού, το 69ο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο

Τα Εγκαίνια του 69ου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου στην Αχλαδιά Δομοκού ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 20 Ιουλίου το πρωί.
Των Εγκαινίων προηγήθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της θεραπείας του παραλυτικού από τον Κύριο τονίζοντας ότι η αμαρτία δεν δημιουργεί μόνο άγχος και φόβο και εσωτερικές συ­γκρού­σεις, αλλά επηρεάζει και την λειτουργία του οργανισμού μας μέχρι τέ­τοιου σημείου, ώστε πολλές ασθένειες που φαίνονται καθαρής σωματικής προε­λεύσεως, να έχουν τη ρίζα της στην ψυχή. Γι΄ αυτό πρέπει πρώτα να τακτοποιήσουμε την ψυχή μας. Να απαλλαγούμε από το βάρος της αμαρτίας, να αναζητήσουμε ένα καλό πνευματικό, να εξομολογηθούμε με συντριβή και τότε θα θεραπευθούμε.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Κρεμάλα. Ο π. Χρήστος γεννήθηκε το έτος 1936 και καταγόταν από το χωριό Αχλαδιά. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό και διηκόνησε σε διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως με τελευταία τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριλιάς απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε τον Ιούλιο του 2010.  
Μετά το ιερό Μνημόσυνο κλήρος και λαός με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο μετέβησαν πλησίον του Ναού  όπου βρίσκεται το Πνευματικό Κέντρο και ετέλεσαν τα Εγκαίνια. Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος πριν κόψει την κορδέλα των Εγκαινίων αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των Πνευματικών Κέντρων, τα οποία καθίστανται χώροι πνευματικής καλλιέργειας των ενοριτών. Με ικανοποίηση ανέφερε ότι αυτό το Πνευματικό Κέντρο είναι κατά σειρά το 69ο  που εγκαινιάζει ο ίδιος και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους Ιερείς και επιτρόπους των Ενοριών που συνέλαβαν την αξία και μεγάλη συμβολή των Πνευματικών Κέντρων στην λειτουργία της Ενορίας.











Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details