Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα καταγγέλλει

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Διπλωματική  Αντιπροσωπεία  της Παλαιστίνης στην Αθήνα καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κλιμάκωση της βίας από τα στρατεύματα κατοχής του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη του Παλαιστινιακού Κράτους.

Από τη προηγούμενη Πέμπτη 12-06-2014 ο Ισραηλινός στρατός κλιμακώνει  τις επιθέσεις του, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την εξαφάνιση τριών Ισραηλινών εποίκων στην Δυτική Όχθη.

Αποσιωπούν ωστόσο την εισβολή των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου έχουν εντείνει τη βία και την τρομοκρατία σε βάρος του λαού μας.

Αποσιωπούν την εισβολή των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε πόλεις, χωριά, καταυλισμούς, ακόμη και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αποσιωπούν τη ψυχρή δολοφονία έξι Παλαιστινίων, ενώ κανείς δε μιλάει για τους δεκάδες τραυματίες, τις 480 συλλήψεις συμπατριωτών μας (ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες, αλλά και εκλεγμένοι βουλευτές) για να προστεθούν στους 5600 Παλαιστίνιους κρατουμένους που είναι στις Ισραηλινές φυλακές.

΄Εχουν καταστραφεί πολλά σπίτια, περιουσιακά στοιχεία, και έχουν αποκλείσει πολλές περιοχές, ασκώντας ομαδική τιμωρία σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού.







Η Ισραηλινή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση της βίας, καθώς και για όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν από αυτή για τους εξής λόγους:

1.    Το Ισραήλ είναι η δύναμη που καταλαμβάνει τα Παλαιστινιακά εδάφη, και είναι υπεύθυνο για οτιδήδοτε συμβαίνει, καθώς είναι η κατοχική δύναμη (σύμφωνα πάντα με την διεθνή νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο).
2.    Η εποικιακή πολιτική του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης  είναι παράνομη, είτε το χτίσιμο εποικισμών, είτε η ανάπτυξη των ήδη  υπαρχόντων , καθώς και η μεταφορά και  εγκατάσταση εποίκων, βάση των διατάξεων της τέταρτης συνθήκης της Γενεύης.
3.    Βάση της Συμφωνίας του Όσλο, ο έλεγχος της ασφάλειας στα Παλαιστινιακά εδάφη  διαχωρίζεται σε τρείς ζώνες Α, Β, και Γ, όπου η Παλαιστινιακή αστυνομία  έχει τον έλεγχο μόνο στην Α ζώνη, με πολύ περιορισμένο έλεγχο στην Β ζώνη, ενώ  απαγορεύεται η ύπαρξη οποιασδήποτε Παλαιστινιακής Αστυνομίας στην ζώνη Γ , η οποία αποτελεί το 60% των Παλαιστινιακών εδαφών του 1967. Σημειώνεται  ότι η εξαφάνιση των τριών εποίκων έγινε στην Γ ζώνη, δηλαδή εκεί όπου οι δύναμεις κατοχής έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Η απαράδεκτη επιθετικότητα  του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπεζαμίν Νετανιάχο και των κατοχικών δυνάμεών του, έρχεται στα πλαίσια μιας προπαγάνδας  που στηρίζεται στην αναστροφή των πραγματικών γεγονότων και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της διεθνούς κοινής γνώμης, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια εκ μέρους του να βγει απο την δύσκολη πολιτική θέση που βρίσκεται μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που είναι οι εξής:







·         Το ναυάγιο της ειρηνευτικής διαδικασίας εξαιτίας της αδιαλαξίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του.

·         Η μη τήρηση των δεσμεύσεων τους για απελευθέρωση των υπολοίπων 30 Παλαιστινίων κρατουμένων απο τις Ισραηλινές φυλακές.

·         Ο τερματισμός της διχόνοιας μεταξύ των δυο μεγαλύτερων παρατάξεων του Παλαιστινιακού κινήματος  και ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης.

·         Η  διεθνής απομόνωση  της Ισραηλινής  ηγεσίας , που προέκυψε απο τις δηλώσεις των αρμοδίων  της Ε.Ε και των Η.Π.Α για συνεργασία  με την νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά από την συμφωνία των Παλαιστινιακών παρατάξεων.

·         Η απεργία  πείνας που ξεκίνησαν οι αγωνιστές  Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές εδώ  και 62 μέρες, διαμαρτυρόμενοι για την διοικητική κράτηση τους, που είναι αυθαίρετη, παράνομη και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο.

Αυτά τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ εδώ και πολλά χρόνια σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, είναι   αποτέλεσμα της σιωπής και της ανικανότητας της Διεθνούς κοινότητας να σταματήσει την εγκληματική δραστηριοτητά  του.








Καλούμε λοιπόν τον φίλο Ελληνικό λαό, την κυβέρνηση, τα κόμματα, καθώς και όλες τις οργανώσεις της Ελληνικής επικράτειας, να λάβουν πιο δραστικά και αποτελεσματικά  μέτρα εις βάρους του Ισραήλ, ώστε έτσι να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα  κατά του Παλαιστινιακού λαού, καθώς και  να στηρίξουν το αίτημα της Παλαιστινιακής ηγεσίας  για Διεθνή προστασία του λαού μας από τα εγκλήματα του Ισραήλ, κάτι το οποίο χρειάζεται την άμεση  παρέμβαση  της διεθνούς κοινότητας.

Επίσης καλούμε τους ΄Ελληνες δημοσιογράφους και τις Ελληνικές ανθρωπιστικές οργανώσεις να σπεύσουν στην Παλαιστίνη και να καταγράφουν αυτά τα εγκλήματα, ώστε έτσι να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

 Η πραγμάτωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή πρέπει να στηρίζεται στα εξής:

1-  Τον άμεσο τερματισμό του χτίσιμου νέων εποικισμών, καθώς και την μη ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων.

2- Την άμεση απελευθέρωση των υπολοίπων 30 Παλαιστινίων κρατουμένων από τις Ισραηλινές φυλακές.

3- Την επιστροφή  στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις υπό την αρχή της ύπαρξης δύο κρατών, συμπεριλαμβανουμένου και του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική  Ιερουσαλήμ.

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ


    
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details