Κυκλοφόρησαν τα Πρακτικά της Ημερίδος «Η Εκκλησιαστική Ιστορία της Επαρχίας Θαυμακού»

Κυκλοφόρησαν τα Πρακτικά της Ημερίδος «Η Εκκλησιαστική Ιστορία της Επαρχίας Θαυμακού»

Ένα καινούργιο βιβλίο με τίτλο «Η Εκκλησιαστική ιστορία της επαρχίας Θαυμακού» κυκλοφορήθηκε από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Για την ιστορική και περίβλεπτη πόλη του Δομοκού το Συνέδριο, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με την συνεργασία του Δήμου Δομοκού την 22α Σεπτεμβρίου του 2012, υπήρξε ένα σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον γεγονός για τον λόγο, ότι ανέσυρε από την λήθη την μακραίωνη ιστορία της Επισκοπής Θαυμακού και προέβαλε πρόσωπα και γεγονότα, τα οποία διεδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο εις την ζωή της περιοχής και γενικότερα στην ιστορία της Εκκλησίας.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και δόκιμοι συγγραφείς ανέπτυξαν ενδιαφέροντα θέματα, απεκάλυψαν το πνευματικό και ιστορικό εύρος της ιστορικής Επισκοπής Θαυμακού και παρουσίασαν πρόσωπα άγνωστα στους πολλούς, τα οποία με την δράση και ζωή τους σηματοδότησαν μία λαμπρή εποχή.

Το πολύτιμο ιστορικό και εκκλησιαστικό υλικό εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη σε ειδικό τόμο 214 σελίδων στον οποίο υπάρχουν συγκεντρωμένες οι εισηγήσεις, οι χαιρετισμοί και γενικώς όλα τα κείμενα της Ημερίδος με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για να είναι προσιτό σε κάθε ερευνητή ιστορικό και ενδιαφερόμενο αναγνώστη.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ένθεον» που ευρίσκεται στην γωνία των οδών Χατζοπούλου και Σατωβριάνδου στην πλατεία Πάρκου στην πόλη της Λαμίας. Τηλέφωνο και fax 22310.36204.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details