Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας: 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων στον Απιδανό

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας: 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων στον Απιδανό

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας:  3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων στον Απιδανό
    Οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου "Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας", επισκέφτηκαν, σήμερα Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, το χώρο των πηγών του Απιδανού ποταμού.
    Ο χώρος αυτός υπήρξε διαχρονικά όχι μόνον ο πυρήνας της πόλης των Φαρσάλων, αλλά και η γενεσιουργός αιτία της δημιουργίας της.
    Εκεί ενημερώθηκαν, αφενός από το Διευθυντή του σχολείου και Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Κώστα Δερλό και αφετέρου από την αρχαιολόγο, ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Βάσω Νούλα, για την ιστορία του τόπου και τους μύθους της απόπειρας επίτευξης της αθανασίας του Αχιλλέα από τη μητέρα του Νηρηΐδα Θέτιδα, οι οποίοι είναι στενά συνδεδεμένοι με τις Πηγές του Απιδανού.
    Αυτός υπήρξε εξάλλου και ο λόγος που οδήγησε την παρούσα Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στη φιλοτέχνηση ορειχάλκινης σύνθεσης που να απεικονίζει τη Θέτιδα να βαπτίζει τον Αχιλλέα και η οποία θα στηθεί επί της πλατείας του Απιδανού.
    Τους μαθητές, εκτός από τον Κώστα Δερλό, συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Κλεοπάτρα Κουτίνα, Ανθή Αλμυρούλη και Πέτρος Βουλτσίδης.
3o-dhm-apidano2
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details