Ήγγικεν η βασιλεία των άχρηστων και επιβλαβών

Κάποτε, οι ηγεμόνες που έχαναν πολέμους είχαν κακό τέλος: στην καλύτερη περίπτωση τους έστελναν σε μοναστήρια να μετανοούν για τα κρίματά τους και να ελπίζουν σε συγχώρεση, στη χειρότερη δολοφονούνταν από φιλόδοξους συγγενείς ή στρατηγούς. Υπήρξαν βεβαίως και άλλοι που κατέστρεψαν μεν τις χώρες τους αλλά πρόλαβαν αυτοί να σκοτώσουν τους αντιπάλους τους και διατήρησαν την εξουσία τους. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο φαινόμενα υπερτερεί στην παγκόσμια ιστορία αλλά αυτό που συμβαίνει στη σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι πως οι ηγεμόνες παραμένουν ατιμώρητοι, ό,τι και αν κάνουν – χωρίς καν να χρειάζεται να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους. Είναι έτσι δομημένο το πολιτικό μας σύστημα που η ατιμωρησία αποτελεί βασικό κανόνα λειτουργίας του, αυτονόητο για τους επαγγελματίες πολιτικούς και αποδεκτό από τους πολίτες.

Κραυγαλέο παράδειγμα είναι ο Καραμανλής ο Μικρός: ο πρωθυπουργός που κατέστρεψε τη χώρα, είναι πάντα βουλευτής, διαθέτει ισχυρή ομάδα μέσα στη ΝΔ – και τολμά να δηλώνει πως δεν θα δεχθεί να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του αν περιλαμβάνεται σε αυτό και ο Γιάννης Στουρνάρας, που κάνει ό,τι μπορεί για να τα βγάλει πέρα με τα καραμανλικά εγκλήματα. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο Γιώργος Παπανδρέου, απέτυχε παταγωδώς. Παραμένει όμως βουλευτής και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς – δείγμα ότι η ατιμωρησία δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο βασικός υπεύθυνος για την αποτυχία του Γιώργου Παπανδρέου, που ήταν και αποτυχία της χώρας. Έχει κάνει και πολλά άλλα στο παρελθόν, ανέτρεψε ακόμη και την κυβέρνηση του ίδιου του κόμματός του – είναι πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή. Αλλά και στους υπουργούς της κυβέρνησης αν ψάξουμε, ή σε αυτούς που υπήρξαν υπουργοί και σήμερα είναι βουλευτές, ελάχιστους θα βρούμε που να μπορούν να υποστηρίξουν ότι δεν είναι υπεύθυνοι για όσα (υποτίθεται τουλάχιστον) προσπαθούμε να διορθώσουμε τώρα.

Επομένως, και οι νυν υπουργοί που δεν έχουν ευθύνες για το παρελθόν και οι μέλλοντες, μπορούν να είναι ήσυχοι: ό,τι και αν κάνουν, δεν πρόκειται να τιμωρηθούν – πολιτικά εννοώ, ας πούμε να αποπεμφθούν από τα κόμματά τους ή να μην ξαναγίνουν υπουργοί. Όσοι κατά καιρούς αποπέμφθηκαν (ή αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν) τιμωρήθηκαν επειδή συγκρούστηκαν με τον αρχηγό, όχι επειδή απέτυχαν στα καθήκοντά τους. Ανάμεσά τους και ορισμένοι που προσπάθησαν πραγματικά να είναι αποτελεσματικοί στον τομέα τους, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου από το ΠαΣοΚ, ο Στέφανος Μάνος από τη ΝΔ: ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς με τις απόψεις τους και τις ενέργειες τους, αναμφίβολα επιχείρησαν τομές στους τομείς ευθύνης τους.

Στην αντιπολίτευση, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ, δεν μπορεί κανείς να καταλογίσει τέτοιες ευθύνες στα διακεκριμένα στελέχη του αφού δεν έχουν κυβερνήσει. Μόνο στο εσωτερικό των ίδιων των κομμάτων είναι γνωστό ποιες είναι οι ικανότητες του καθενός, τι έχει αποδώσει στις θέσεις, κομματικές ή δημόσιες, που έχει αναλάβει. Αλλά μου φαίνεται έχουν και αυτοί εξασφαλισμένοι την ατιμωρησία αν γίνουν κάποτε υπουργοί, κρίνοντας από το συγχωροχάρτι που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε όσους κυβερνητικούς βουλευτές «αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας». Καίτοι ως βουλευτές (ή και ως υπουργοί, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη) ευθύνονται για την ως τώρα καταστροφή, «θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο» – και αφού θα έχουν τέτοια αποδοχή από την κοινωνία, γιατί να μην έχουν από τον ΣΥΡΙΖΑ; Άλλωστε οι βουλευτές ή τα στελέχη του ΠαΣοΚ που ήδη περισυνέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως και η ΔΗΜΑΡ, δεν γνωρίζω να διακρίθηκαν στον πολιτικό στίβο για την αποτελεσματικότητά τους. Ίσως το αντίθετο να συμβαίνει.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ζητείται εισαγγελέας για αυτεπάγγελτη δίωξη δημάρχου

Πρώτο κατηγορητηριο
θεμα μόλυνσης δεξαμενών ποσίμου ύδατος

Για «αμέλεια» σε ό,τι αφορά την προστασία των πηγών υδροληψίας, υδραγωγείων και δικτύων πόσιμου νερού κατηγορείται ο δήμαρχος

ο δήμαρχος κατηγορείται ότι «με περισσότερες πράξεις (παραλείψεις), κατά την έννοια του νόμου, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και από αμέλειά του, δηλαδή από έλλειψη της προσοχής που όφειλε από τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, παρέλειψε να εμποδίσει, αν και είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση προς τούτο ως εκ της άνω ιδιότητάς του, την επέλευση αξιοποίνου αποτελέσματος, δηλαδή την πρόκληση δηλητηρίασης σε διοχέτευση πόσιμου νερού, που η χρήση του μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε αόριστο αριθμό ανθρώπων». Από τις παραλείψεις «επήλθε μόλυνση ('ολικά κολοβακτηριοειδή', 'ολικά κολοβακτηριοειδή κοπράνων', και 'στρεπτόκοκκοι κοπράνων') του διοχετευόμενου ύδατος στις κατοικίες των δημοτων».

Επίσης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος από αμέλεια για την υπερχλωριωση του νερού βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωες των ανθρώπων που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Δεύτερο κατηγορητηριο

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κατηγορείται για παραβάσεις καθήκοντος, για παρανομίες στην ανάθεση δημοτικών έργων με τη μέθοδο της κατάτμησης για να μη γίνονται διαγωνισμοί, για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, για κακοδιαχείριση ή ενέργειες εις βάρος του κοινωνικού συνόλου από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Να εκτελεστεί διαχειριστικός έλεγχος από Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, διότι είναι ο εγκυρότερος τρόπος να εξακριβωθεί το τι έχει γίνει

Τρίτο κατηγορητηριο

Παραβίαση των νομίμων διαδικασιών διεκπαιραιωσης δημοτικών υποθέσεών.

Τεταρτο κατηγορητηριο
Συνεργία και συγκάλυψη αδικημάτων προέδρου κοινότητας

πέμπτο κατηγορητηριο
κλπ κλπ θα τα μάθετε αργοτερα

ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ο προεδρος κατηγορειται για κατ’επαναληψη διάπραξη παρανομιών κατά τη διαδικασία διανομής τροφίμων στους δημοτες
Για σοβαρή παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση και υπέρβασή της αρμοδιοτητας του από δολο για αποκτηση οικονομικού και προσωπικού όφελος,απιστίας περί την υπηρεσία, για αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια για αιρετο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας
Για καταχρηστική άσκηση διακριτικής ευχέρειας – διακριτική μεταχείριση.

Για κλοπή δημοσίου υλικού κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ’ αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται επί αναφορών, ερωτήσεων και αιτήσεων, αρμοδιότητάς του, που υποβάλλονται σε αυτό από δημότες και κατοίκους ατομικά ή συλλογικά εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κατάθεσή τους.

Ανώνυμος είπε...

Προς αποδειξη της ευαισθητοποιησης της δημοτικής αρχης για τα προβλήματα των δημοτών αναφέρουμε το παρακάτω παράδειγμα
Δημότες κοινοτικού διαμερισματος βαρδαλι έχουν υποβάλει αίτημα με εικοσιεπτα (27) υπογραφές για επέκταση υφιστάμενου δικτύου άρδευσης,εδώ και τρεις μήνες, ουδεμία ενέργεια έχει γίνει επί του θέματος.
Παρακαλούμε τον Δ.Σ Ιτουδη η τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ (οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι ευαισθητοποιουνται για τα προβλήματα που αντιμετωπιζουν οι δημότες) να επιληφθούν για την διερεύνηση του παραπάνω θέματος. Κατά πρώτον την επίλυση του θέματος και κατά δεύτερον,αν οι δημότες κοινοτικού διαμερισματος βαρδαλι αναγκαστούν να υποβάλουν αίτημα αποζημίωσης,δεν είναι πρέπον ο δήμος να χρεωθεί την ανικανότητας της δημοτικής αρχής.

Το κόστος κατασκευής της επέκτασης του υφιστάμενου δικτύου άρδευσης δεν υπερβαίνει τα 1500 -2.000 ευρώ!!!

Απο οτι γνωριζω, το αιτημα οι δημότες κοινότητας βαρδαλι το είχαν υποβάλει πριν επτα μηνες ,αφου ηταν αναπάντητο για τρεις μήνες περίπου και οι δημότες διαμαρτυρηθηκαν τοτε η δημοτική αρχη τους ειπε ότι αναφέρεστε προς κοινοτικό συμβούλιο Δομοκού και όχι προς δημοτικό συμβούλιο .Για ένα λάθος εκ παραδρομής τους ταλαιπωρουν επτά μήνες!!!
Αν προσθέσουμε και την αδιαφορεια του προέδρου πάμε στα δυο χρονια.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

«Η κρίση την οποία διέρχεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πέρασε γρήγορα από το επίπεδο της οικονομίας, στους θεσμούς, την ηθική, την πολιτική ηγεσία.
Είναι μια κρίση αντιπροσώπευσης, και μόνο η αποκατάσταση μιας σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργειών, ανάμεσα στην κοινωνία και τους αιρετούς εκπροσώπους της θα λειτουργήσει εποικοδομητικά στην κατεύθυνση της συγκρότησης μιας Ελλάδας που θα έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και θα τα έχει αφήσει πίσω της.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει ο πιο ανθρωποκεντρικός θεσμός της πολιτείας μας, και οι εκλογές του 2014 είναι ένα κρίσιμο στοίχημα για τη μετάβαση σε μια άλλη εκλογική αρχιτεκτονική, με επικαιροποίηση του πολιτικού μηνύματος που κομίζει κάθε υποψήφιος, στη βάση του συγχρονισμού του με τις πραγματικές και άμεσες ανάγκες της κοινωνίας.
Η έγκαιρη προετοιμασία, η ορθή κατανόηση της νέας πραγματικότητας και η μεθοδική διαχείριση των μέσων που μπορεί να έχει ο υποψήφιος στη διάθεση του, αποτελούν προωθητικές παραμέτρους για το επιθυμητό, θετικό αποτέλεσμα.
Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε μια περίοδο υψηλών πολιτικών φορτίσεων, τα κομματικά χρίσματα, οι επιλογές κομμάτων θα έχουν πολύ μικρή σημασία ή και καθόλου αξία.
.Οι μεγάλοι κομματικοί σχηματισμοί δεν διέρχονται απλά μια κρίση αξιοπιστίας, αλλά έχουν εισέλθει σε φάση απαξίωσης, με αποτέλεσμα, η «προίκα» ψήφων που έδιναν κάποτε τα κόμματα στον υποψήφιο να έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Ο υποψήφιος θα βρίσκεται μόνος του εναντίον των πολιτών και αντιμετωπίζει την πρόκληση να τους πείσει ότι είναι ο καταλληλότερος να του εμπιστευτούν την ψήφο τους.
Γι αυτό ο κάθε υποψήφιος πρέπει να είναι αυθεντικός, να είναι ο εαυτός του. Οι πολίτες εκτιμούν τους πολιτικούς που δεν κρύβονται πίσω από μάσκες και προσωπεία.
Οι εκλογές του Μαΐου του 2014 δεν γίνονται για να γίνουν εκδηλώσεις «διαδοχής της καρέκλας» του Δημάρχου. .Γίνονται για να αποφασίσουν οι δημότες, σε ποιους θα εμπιστευτούν, την ελπίδα για προκοπή και το μέλλον του Δήμου ή της Περιφέρειας τους.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 θα πρέπει να στρατευθούν άνθρωποι από όλους πολιτικούς χώρους με κοινό παρανομαστή την όρεξη για προσφορά και αγάπη για τον τόπο τους.
Να συναντηθούν καταξιωμένα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας με σημαντικά δείγματα γραφής, μπροστάρηδες στην προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της αυτοδιοίκησης.

Στις ερχόμενες εκλογές, να κάνει ο καθένας την υπέρβαση του και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο τόπο, για μια καλύτερη Ελλάδα.»

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!

Ένα από τα μεγάλα κόλπα του τσελιγκα
Πως κατάφερε ο τσέλιγκας να μην πληρώσει 1500 ευρω που χρωστούσε σε αλβανούς εργάτες

οι δυο Αλβανοί εργάτες ειχαν φτιάξει ένα φράχτη σε κάποιον συγχωριανό που αντιπαθούσε ο τσέλιγκας.
Οι αλβανοι ζητουσαν τα εργατικα τους 1500 ευρω για εργασίες που ειχαν προσφέρει στον τσελιγκα.
Ο τσελιγκας τότε τους λεει ,αν πατε και ξηλώσετε τον φραχτη του ….ταδε ….θα σας δώσω τα χρήματα που σας χρωστάω
Τι να κανουν οι αλβανοι πεινουσαν και τα 1500 ευρω ήταν πολλά χρήματα
Πανε λοιπον την νύχτα οι Αλβανοί και γκρεμίζουν τον φραχτη του δημοτη που ειχαν φτιαξει πριν λιγες ημερες και ειχαν Πληρωθει για την εργασια τους (100 ευρω)
Την άλλη μερα πανε στον τσελιγκα και του λενε εχθες το βραδι γκρεμίσαμε το φραχτη που μας ειπες και θελουμε τα χρήματα που μας χρωστάς.
Και ο τσελιγκας (δείχνοντας ταραγμένος) τους λεει : φύγετε-φυγετε γρήγορα!!! διοτι αυτος που του γκρεμίσατε τον φραχτη εφερε την αστυνομία και ψάχνει να σας συλλάβει
Πανικόβλητοι οι Αλβανοί αρχισαν να τρεχουν , ξεχασαν τα λεφτα,τα ξεχασαν ολα και από εκεινη την ημερα εξαφανιστηκαν από το χωριο

Ετσι ο τσελιγκας γλυτωσε τα 1500 ευρω και ο ανθρωπος που δεν εφταιγε σε τιποτα και ειχε πληρωσει για τον φραχτη του, εμεινε χωρις φραχτη και ζημιωμένος με 100 ευρω και αναγκάστηκε να ξαναπληρωσει για να ξαναφτιάξει τον φραχτη .

ψάχνοντας την ιστορία με τα μακαρόνια, μάθαμε και την ιστορία με τους αλβανούς.

ο άνθρωπος που μας ειπε την ιστορία με τους αλβανούς
μας ειπε επισης μην την ψαχνετε με τον τσέλιγκας δεν παίζετε με τίποτα..μεγάλη άπατη


Καπως ετσι ενεργουν ολοι τους ,σιδεραδες ηλεκτρολογοι ,ι βιολογικοι και τσελιγκαδες και δημαρχοι.
Δε το πιστεύετε? Περιμένετε και θα δειτε....

Author Details