Νέες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στον Βόλο


E-mailΕκτύπωσηPDF

Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο "Pacific Princess", το 8o κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Γιάλτα μεταφέροντας 665 επιβάτες και 369 άτομα πλήρωμα.
Η πλειονότητα των επιβατών είναι Αμερικανοί, Άγγλοι και Καναδοί τουρίστες, αρκετοί από τους οποίους επέλεξαν να επισκεφθούν τα Μετέωρα και τη Μακρινίτσα, ενώ οι υπόλοιποι προτίμησαν να κάνουν βόλτες και ψώνια στην αγορά του Βόλου.
To "Pacific Princess" είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το Βόλο φέτος το καλοκαίρι και αναμένεται να καταπλεύσει άλλες 4 φορές τους επόμενους μήνες, οπότε και κορυφώνονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένονται άλλα 22 κρουαζιερόπλοια έως τα τέλη Νοεμβρίου.
Τους επιβάτες του «Pacific Princess» υποδέχθηκαν για μία ακόμη φορά στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη. «Σε μια εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαξιώνεται με το χειρότερο τρόπο, βρίσκουμε τη δύναμη να προβάλουμε τον τόπο μας και να αγωνιστούμε για το αύριο. Καμία κρίση δεν μπορεί να υποβαθμίσει τις φυσικές μας ομορφιές, το φυσικό κάλλος της περιοχής μας», ανέφερε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου κ.Σούλα Μπαρτζιώκα, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι ο Βόλος, η Μαγνησία και η Θεσσαλία έχουν όλες εκείνες τις δυνατότητες για να αναπτύξουν το θαλάσσιο τουρισμό, με σημαντικά οφέλη για τον τόπο.
Οι ενέργειες προώθησης της κρουαζιέρας, εξάλλου, υποστηρίζονται και από το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό (ΕΣΧΑΑ), αφού ο Βόλος έχει χαρακτηριστεί ως "Port of Call", δηλαδή λιμάνι με δυνατότητες εξυπηρέτησης τουριστών κρουαζιέρας, μαζί με άλλα κορυφαία λιμάνια της χώρας, όπως του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Κατάκολου, της Ρόδου, της Καβάλας, της Κω, της Πάτμου, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Καλαμάτας, της Κέρκυρας και της Κρήτης.
Στο πλαίσιο αυτό, σταθερή θέση της Δημοτικής Αρχής, όπως έχει εκφραστεί με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η διασφάλιση του μικτού χαρακτήρα του λιμανιού, με ταυτόχρονη ενίσχυση του τουριστικών δραστηριοτήτων του, δεδομένου ότι ο τουρισμός αποτελεί δυναμική προοπτική για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων, υγιών θέσεων εργασίας.
Πηγή: magnesianews.gr
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

παλαιότερο σχόλιο

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Πολύ μεγάλες οι προοπτικές του λιμανιού σε μακροχρόνια βάση.
Η μεγάλη άνοδος του τουρισμού στην Ελλάδα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων επενδυτών και θα δώσει μεγάλη ώθηση στο λιμάνι του βόλου
Από τα μέσα του 2014 και προς το 2015 θα προσφέρεται για καλές επενδυτικές κινήσεις στο χώρο των ακινήτων (κυρίως για επαγγελματική στέγη) σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο βόλος έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και μόνο ανοδική θα είναι η πορεία του τα επόμενα χρόνια.
Αποτελεί για την περιοχή μας ένας καλός προορισμός για το στήσιμο μιας επιχείρησης.

6 Αυγούστου 2013 - 1:03 μ.μ.

Author Details