Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι ρωσικοί Στόλοι Μαύρης Θάλασσας και Αν. Μεσογείου

ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τέθηκαν οι ρωσικοί Στόλοι της Μαυρης θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου, μετά την διαφαινόμενη προσπάθεια των Δυτικών να εκβιάσουν έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας για επέμβαση στη Συρία, με πρόφαση την δήθεν χρήση χημικών όπλων απο τις κυβερνητικές δυνάμεις 
 
Αυτό μεταδίδουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από τη Μόσχα, ενώ ταυτοχρόνως το ρωσικό υπουργειο Εξωτερικών διά του εκπροσώπου του Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, προέβη σε ανάλογη σκληρή δήλωση:
 
"Oι πληροφορίες ότι οι συριακές αρχές χρησιμοποιούν χημικά είναι πρόκληση", τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.
 
Μας κάνει να ανυσηχούμε, ότι επίτηδες δημιουργείται κλίμα για επέμβαση στην Συρία. Αυτό μας οδηγεί να σκεφτούμε, ότι έχουμε να κάνουμε με μία οργανωμένη προβοκάτσια", είπε ο Λουκάσεβιτς.
 
Και συνέχισε: "Η εγκληματική δράση κοντά στη Δαμασκό, διεξήχθη ακριβώς την στιγμή που η αποστολή εμπειρογνωνώνων του ΟΗΕ είχε αρχίσει με επιτυχία το έργο της στη Συρία, σχετικά με τα πιθανά χημικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.
 
Η Μόσχα θεωρεί ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί  μία αντικειμενική και επαγγελματική έρευνα για το τι συνέβη, πρόσθεσε ο Λουκάσεβιτς.
 
Καλούμε και πάλι όλους εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν ένοπλους εξτρεμιστές, να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να μπει ένα τέλος στις προκλήσεις με τη χρήση δηλητηριωδών χημικών ουσιών".  
 
Την ίδια ώρα, η Συρία απέρριψε τις κατηγορίες ότι έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων κατά τη διάρκεια επίθεσης σε προάστιο της Δαμασκού.
 
Ο στρατός, σε ανακοίνωσή του που αναγνώσθηκε από έναν αξιωματικό στην επίσημη συριακή τηλεόραση, υποστηρίζει πως «οι κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων από τον αραβικό συριακό στρατό σήμερα σε περιοχές των προαστίων της Δαμασκού (...) είναι κενές περιεχομένου και εντελώς αβάσιμες». 
 
Στη Μόσχα, ο πρεσβευτής της Συρίας Ριάντ Χαντάντ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πως οι πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς «δεν είναι αλήθεια». 
 
«Όλες οι πληροφορίες για το θέμα είναι κατασκευασμένες και έχουν στόχο να παραπλανήσουν τους διεθνείς επιθεωρητές», πρόσθεσε αναφερόμενος στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που ερευνούν για ενδεχόμενη χρήση 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

4 comments:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΟΙ ρωσοι θα είναι παρόν άλλα απλοί θεατές.

Πιθανή άμεση επέμβαση (εντός τριμήνου)στην Συρία και βομβαρδισμό του ΙΡΑΝ άνοιξη 2014 χωρίς χερσαίες στρατιωτικές επεμβάσεις.

Δεν νομίζω να τολμήσουν οι Αμερικανοί να κάνουν επέμβαση στον ιραν με χερσαίες δυνάμεις άλλα θα βομβαρδίσουν λιμάνια και βιομηχανικές μονάδες.



περσινά σχόλια του παρατηρητή

5 Απριλίου 2012 - 1:01 π.μ.

ΚΑΛΗ Η ΡΩΣΙΚΗ ΣΦΗΝΑ ΟΜΩΣ
ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΣ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝΕ;(ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ)

ΤΟ 2013 ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ -ΤΟ 2012 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΓΙΑ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ - Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

5 Απριλίου 2012 - 1:01 π.μ.


Φοβάμαι οτι η εκτίμηση του Σάββα Καλεντερίδη, ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια στρατιωτική επέμβαση στην Συρία θα επιβεβαιωθεί εντός διετίας.
ΟΙ χώρες κυρίως Συρία –Ιράν θα είναι στο επίκεντρο παγκοσμίου ενδιαφέροντος εμπόλεμης κατάστασης απο τo 2013 και προς τα μέσα του 2014
Δυστυχώς οι Αμερικανοί έχουν προετοιμάσει το έδαφος και για τα δυο. Από τα μέσα του 2013 και μετά θα είναι έτοιμοι να επέμβουν ,πρώτα στην Συρία και μετά στο Ιράν

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
7 Ιουνίου 2012 - 3:06 π.μ.



Συρία: δούρειος ίππος για ΙΡΑΝ

Επικίνδυνες μελλοντικές πολεμικές ζώνες 2013 -2014 Συρία (νομιζω ότι είναι ο Δούρειος ίππος για το Ιράν) --ΙΡΑΝ- κλπ ….αλλά ας ελπίσουμε οτι δεν θα μας αγγίξουν.

Ο παρατηρητής

5 Απριλίου 2012 - 1:01 π.μ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Πιθανο πολεμικο σεναριο
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Οι ΗΠΑ δεν καταδικάζουν την επιδρομή, . Όταν το Ιράν απαντήσει, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί σπεύδουν να βοηθήσουν το Ισραήλ, πρώτα με αμυντικά μέτρα, ενδεχομένως με τη μορφή ναυτικής προστασίας.
Είναι πιθανό όμως τα ιρανικά αντίποινα να μη στραφούν μόνο εναντίον του Ισραήλ, αλλά και δυτικών συμφερόντων - ίσως και εναντίον κρατών του Κόλπου. Αυτό θα οδηγούσε σε μια ευρύτερη σύγκρουση. Αμερικανικά αεροπλάνα θα έπλητταν τις ιρανικές δυνάμεις κρούσης.
Τυχόν αποκλεισμός των στενών του Ορμούζ από το Ιράν θα αντιμετωπιζόταν αποφασιστικά από το αμερικανικό ναυτικό, με κάποια υποστήριξη από την Ευρώπη.
Αν και τα κράτη του Κόλπου δεν θα μπορούσαν φυσικά να υποστηρίξουν έναν ισραηλινό βομβαρδισμό του Ιράν, ίσως να αναμιγνύονταν σ' αυτόν τον δεύτερο γύρο στρατιωτικής δράσης. Σε κάθε περίπτωση, μιλαμε για τη χρήση αεροπορικής και ναυτικής ισχύος, όχι για αποστολή χερσαίων δυνάμεων.
Η επιτυχία του πολέμου στη Λιβύη αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα της αεροπορικής ισχύος( να πλήττουν τους επιθυμητούς στόχους, με μικρότερο κίνδυνο απωλειών μεταξύ των αμάχων)
Πιθανες εμπλεκομενες χωρες η Σαουδική Αραβία- Πακιστάν- Αφγανιστάν. Οι Σαουδάραβες έχουν έρθει σε συμφωνία με το. . Πακιστάν
Με τη Μέση Ανατολή να βρίσκεται σε αναταραχή, πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να πληγεί η ιρανική επιρροή προτού η χώρα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της αποκτώντας πυρηνικά όπλα.

Επίσης, οι πόλεμοι εξελίσσονται πολλές φορές διαφορετικά από τις προβλέψεις.
Ο πόλεμος στο Ιράκ έδειξε τους κινδύνους να λαμβάνονται αποφάσεις για πολέμους που στηρίζονται σε εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών για τα όπλα μαζικής καταστροφής.
Το Ιράν μπορεί να μην επιτεθεί για αντίποινα στο Ιράκ, αλλά στο Αφγανιστάν, προμηθεύοντας για παράδειγμα τους Ταλιμπάν με αντιαεροπορικούς πυραύλους. Τα εργοστάσια αφαλάτωσης στις χώρες του Κόλπου είναι επίσης ευάλωτα, το ίδιο και οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Τέλος, η κοινή στρατιωτική δράση Δύσης και Ισραήλ εναντίον μιας μουσουλμανικής χώρας είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει τους ακραίους ισλαμιστές.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Eχω αναφέρει ότι αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αναγνώριση του κουρδισταν.

Πως μπορει να γίνει κατι τετοιο όταν οι Κούρδοι είναι µοιρασµένοι σε τέσσερα διαφορετικά κράτη
(Τουρκία – Ιράκ – Συρία - Ιράν) τα οποία τους καταπιέζουν. .

∆εύτερον,για να δηµιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας,
ανάπτυξης και ευηµερίας,οιΚούρδοι πρώτα θα πρέπει να ενωθούν µέσα
στα κράτη στα οποία διαβιούν και ύστερα, αφού το στάδιο της τοπικής
ολοκλήρωσης υλοποιηθεί,να προχωρήσουν στην ενοποίηση ολόκληρου του έθνους µέσω της ενοποίησης των τεσσάρων «κοµµατιών».

Αρα η δημιουργία του Κουρδισταν προϋποθέτει τον διαμελισμό όχι μονο της Τουρκίας Όπως νομίζουν αρκετοί αλλα και τον διαμελισμό των χωρων
Ιρακ (εδώ εχει γινει ηδη η δουλεια) -Συρια- Ιραν - Τουρκίας.

Ανώνυμος είπε...

Εντός Σεπτεμβριου η αναγνωριση του Κουρδισταν .

Author Details