Το άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Τουρκίας και της Ασίας συνεχίζει ο Δήμος Βόλου

Το άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Τουρκίας και της Ασίας συνεχίζει ο Δήμος Βόλου

Το άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Τουρκίας και της Ασίας συνεχίζει ο Δήμος Βόλου
Νέα συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια της «Turkish Airlines» στην Ελλάδα Gulay Ozturk είχε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης στην Αθήνα, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σούλα Μπαρτζιώκα, με αντικείμενο συζήτησης τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στο Βόλο και χώρες της Ασιατικής ηπείρου.

Η κ.Ozturk επαναβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην περιοχή, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά ότι η ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου, με τα δυνατά «χαρτιά» που διαθέτει, όπως ο πολιτισμός, η παράδοση, η μυθολογία και οι αρχαιότητες, σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Ιάπωνες τουρίστες.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας, μεταξύ των οποίων και σειρά στοχευμένων δράσεων για την προβολή του Βόλου και του Πηλίου στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Τουρκίας.
Ήδη εξετάζεται, στο πλαίσιο του σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής έτους 2013, η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην έκθεση Emitt της Κωνσταντινούπολης, τον ερχόμενο χειμώνα, στο πλαίσιο κοινής παρουσίαση όλων των ελληνικών προορισμών. Η αποστολή αυτή, όπως επισημάνθηκε, είναι ανάγκη να οργανωθεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όλων των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών του τουρισμού.
'Επιπλέον, η κ.Ozturk, πρότεινε να φιλοξενήσει ο Δήμος Βόλου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο συνεργείο του CNN Turk, το οποίο θα καταγράψει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής για να τα προβάλλει στο κοινό της γειτονικής χώρας. Τέλος, συζητήθηκε η οργάνωση νέου fan trip, με τουριστικούς εκπροσώπους ασιατικών, αλλά και ανατολικοευρωπαϊκών χωρών (Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Αζερμπαϊτζαν, Ρωσία και Ουκρανία).
πΗΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΡΕΣ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Πολύ μεγάλες οι προοπτικές του λιμανιού σε μακροχρόνια βάση.
Η μεγάλη άνοδος του τουρισμού στην Ελλάδα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων επενδυτών και θα δώσει μεγάλη ώθηση στο λιμάνι του βόλου
Από τα μέσα του 2014 και προς το 2015 θα προσφέρεται για καλές επενδυτικές κινήσεις στο χώρο των ακινήτων (κυρίως για επαγγελματική στέγη) σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο βόλος έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και μόνο ανοδική θα είναι η πορεία του τα επόμενα χρόνια.
Αποτελεί για την περιοχή μας ένας καλός προορισμός για το στήσιμο μιας επιχείρησης.

Author Details