Πραγματοποιήθηκε το έθιμο κουρμπάνι στο ΝΜ

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά το έθιμο κουρμπάνι στο Ν Μοναστήρι.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του επιμορφωτικού που μαγείρεψαν και σερβίρισαν το φαγητό σε όλο τον κόσμο παρά την έντονη βροχόπτωση!
Δυστυχώς ο Δήμος παρά την πρόβλεψη απο την ΕΜΥ ότι θα υπήρχε βροχ΄πτωση δεν πρόβλεψε την εγκατάσταση τέντας!! (ίσως για λόγους οικονομίας)
Ας παραδειγματιστούν οι υπεύθυνοι από το γεγονός αυτό και ας προβλέψουν τουλάχιστον του χρόνου!!

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

4 comments:

Δ.Σ. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ είπε...

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΣΥΝΕΣΦΕΡΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝΟ ΤΑ SITES ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΕΝΤΑ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ

kalimerisnikos είπε...

Η αλήθεια είναι οτι το παρόν άρθρο περιέχει προπαγάνδα αλλά υπέρ του Συλλόγου και μόνο!
όσο για τα υπόλοιπα ο κόσμος ο οποίος συμμετείχε, γνωρίζει τι είδε!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει προπαγάνδα.

προπαγάνδα εννοείται ένα σύνολο πληροφοριών οι οποίες είναι επίτηδες παροδηγητικές ή ψευδείς, προκειμένου να υποστηρίξουν σκοπιμότητες ή να προστατεύσουν τα συμφέροντα .

Ο προπαγανδιστής επιδιώκει να μεταλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το ευρύ κοινό αντιλαμβάνεται ένα ζήτημα ή μία ορισμένη κατάσταση, ώστε οι αντιδράσεις και οι προσδοκίες του να εξυπηρετούν πλέον τα συμφέροντα της οντότητας που αντιπροσωπεύει ο προπαγανδιστής.
Ως τέτοια, η προπαγάνδα συνάδει με την λογοκρισία, η οποία επιτυγχάνει τον ίδιο στόχο με την διαφορά ότι δεν επιδιώκει να γεμίσει την διάνοια του κοινού με «εγκεκριμένες» πληροφορίες, αλλά εμποδίζει την μετάδοση αντιμαχόμενων ιδεολογιών.

Αυτό που ξεχωρίζει την προπαγάνδα από άλλες μορφές συνηγορίας είναι ότι ο προπαγανδιστής είναι πρόθυμος να αλλάξει την άποψη του κοινού μέσω σύγχυσης και εξαπάτησης και όχι μέσω πειθούς και κατανόησης.

Επισης σημαίνει οτι δεν εκθέτουμε το μήνυμα με πλήρη και ισορροπημένο τρόπο

Σκοπός της προπαγάνδας είναι να αλλάξει δραστικά τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα.
Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση.
Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους.

Για παράδειγμα, η προπαγάνδα συχνά μεταδίδεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα και αυτό το κάνει κυρίως με το να υπονοεί παράλογες (μη ενορατικές) σχέσεις μεταξύ ιδεών.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Λάθη επί λαθών -άνευ λόγου και ουσίας.

Αν ο δήμος είναι ο υπεύθυνος της οργάνωσης στο κείμενο δεν υπάρχει απολύτως τίποτα το μεμπτόν και φυσικά κανένα είδος προπαγάνδας.

Αν πάλι(πιθανότερο)ο διοργανωτής του εθίμου είναι ο επιμορφωτικός σύλλογος ο οποίος ζήτησε την παροχή χρηματικής βοήθειας από τον δήμο εκτιμώ ότι είναι λάθος αξιολόγησης-η «μπηχτή» στο δήμο,από την άποψη ότι αφού φρόντισε για όλα αυτά θα μπορούσε να βάλει και μια τέντα όχι όμως και προπαγάνδας διότι ο συντάκτης επιρρίπτει μεν ευθύνη στο δήμο αλλά παράλληλα τον δικαιολογεί, γράφοντας (ίσως το έκανε για λόγους οικονομίας).Τουλάχιστον δεν διαφαίνεται τέτοια πρόθεση.

Πάμε στην ανακοίνωση του ΔΣ επιμορφωτικού συλλόγου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΣΥΝΕΣΦΕΡΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝΟ ΤΑ SITES ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΕΝΤΑ.
Μεχρι εδώ παμε …σχεδον καλα


ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ
Εδώ άρχισε ο μεγάλος κατήφορος.. ...μέσα σε μια πρόταση πολλά λάθη
Πρώτον από όλα ,ένα ΔΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ δεν πρέπει να εκφράζεται με τέτοιο τρόπο και να δείχνει τέτοια εικόνα (τόσο χαμηλό επίπεδο, ασχέτως γεγονότος)αλλά αντιθέτως να δείχνει ανωτερότητα, και κυρίως στην προκειμένη περίπτωση ,είναι απολύτως αδικαιολόγητη η έκφραση του (φτηνή προπαγάνδα κλπ)

Τι ανακοίνωση θα μπορούσε να κάνει; (βάση το ότι ο σύλλογος είναι ο διοργανωτής του εθίμου και βάση του κειμένου του συντάκτη)

"Ο οργανωτής της εκδήλωσης του εθίμου είναι ο επιμορφωτικός σύλλογος οποίος ζήτησε χρηματική βοήθεια από τον δήμο στο θέμα τραπεζιών-καθισμάτων και μικροφωνικης εγκατάστασης .
Συνεπώς ουδεμία ευθύνη φέρει ο δήμος στο θέμα της τέντας, όπως αναφέρεστε.
Ο δε σύλλογος δεν προνόησε το ζήτημα της τέντας λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών η ρισκάρισε λόγω οικονομικών δυσχερειών.
Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών την επόμενη φορά υποσχόμαστε για κάτι καλύτερο"

Τόσο απλά και όμορφα !!!
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το Δ.Σ του συλλόγου θίχτηκε τόσο πολύ.

Θα ήταν καλύτερα τις οξύτητες και υπερβολές να τις αφήσουμε για πιο σοβαρά θέματα για τα οποία (παραλογως) αδιαφορούμε όλοι μας , ως δήμοι,ως σύλλογοι,ως συντάκτες και ως πολίτες.

Author Details