«παλικάρι της αστακομακαρονάδας»

«Θα καταλάβατε ότι ο νεοπλουτισμός της Πασοκαρίας ή η Αριστερά της αστακομακαρονάδας, όπως , έχει αλώσει ακόμα και το αντάρτικο της πόλης. Σε αντίθεση με τα φτωχόπαιδα της 17Ν από την Ικαρία και την Ημαθία, με τις γιάφκες στα Κάτω Πατήσια και στα Σεπόλια, οι σύγχρονες εκδοχές τους προέρχονται από τον Χολαργό και το Χαλάνδρι και νοικιάζουν διαμερίσματα-γιάφκες στα βόρεια προάστια. (Πιστέψτε με, δεν θα εκπλαγώ αν μάθουμε ότι βρέθηκε γιάφκα στην Εκάλη ή στη Μύκονο.) Μάλιστα, όπως διαβάζω, κατάθεση μάρτυρα αναφέρει ότι τακτικά κάποιος με Πόρσε Καγιέν περνούσε από το διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν στο Μαρούσι. Είναι δε και απόφοιτοι ιδιωτικών σχολείων, που μόλις συνελήφθησαν, οι μαμάδες τους ξεσήκωσαν τον κόσμο για το μαυρισμένο μάτι του επαναστάτη γιου τους και έσπευσαν να διορίσουν ακριβούς δικηγόρους. Τουλάχιστον η φτωχή παπαδιά, Μοσχούλα Ξηρού, κράτησε την αξιοπρέπειά της.» Από πλευράς μου, θα προσθέσω μόνον την ιδέα να εισαγάγουμε τη διατύπωση «παλικάρι της αστακομακαρονάδας» κατ’ αντιστοιχία της παλαιότερης «παλικάρι της φακής». Ει μη τι άλλο, ταιριάζει με το επίπεδο και, κυρίως, την ποιότητα του εκσυγχρονισμού που πετύχαμε.
Ν.Η.ΒΑΣΙΛΟΣ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΟΜΟΚΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Exei sxesei me to arthro!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ και Ο λαμογισμος μπορεί να κυρίευσε την δημόσια διοίκηση οπως λεει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής,…….αλλα τουλάχιστον δεν κατάφερε να μειώσει την αντίληψη έστω ελάχιστων ανθρώπων, οι οποίοι είναι εδώ για να θυμίζουν σε κάποιους ανεύθυνους ότι δεν μπορούν πια να τους δουλέψουν.

Μπορει το δικο σας μυαλό να είναι ακόμα θολωμένο αλλά το δικο μας είναι πεντακάθαρο τουλάχιστον για τα αυτονόητα

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Exei sxesei me to arthro!!!!!

Απάντηση
Δεν ξέρεις να διαβάζεις η δεν ξέρεις τι γράφεις …η είδες το φαινόμενο αλλά δεν είδες το αίτιο και την αφορμή του φαινόμενου
Αιτιο= Νοοτροπία δημόσιας διοίκησης - Κακή διαχείριση –«αρπαχτη» (λόγω έλλειψης ελέγχου= διαχειριστικός έλεγχος) νεοπλουτισμός – παρακμή – Ξηρός και έπεται η συνέχεια……….

Author Details