Τροφικές αλλεργίες απο την χλωρίωση του νερού?

Νέα έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα χημικά που χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν πόσιμο το νερό μπορεί να οδηγήσουν σε τροφικές αλλεργίες.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας Άσθματος και Ανοσολογίας – Annals of Allergy, Asthma and Immunology.
Σύμφωνα με την έρευνα τα υψηλά επίπεδα διχλωροφαινόλης, χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται στην παρασκευή φυτοφαρμάκων, αλλά και στη χλωρίωση του νερού, όταν ανιχνεύονται στον οργανισμό συνδέονται με τροφικές αλλεργίες.
Η επικεφαλής ερευνήτρια αλλεργιολόγος Dr Elina Jerschow επισημαίνει ότι «η έρευνά μας δείχνει ότι τα υψηλά επίπεδα των φυτοφαρμάκων με διχλωροφαινόλη μπορούν πιθανώς να αποδυναμώσουν την ανοχή στα τρόφιμα ορισμένων ανθρώπων προκαλώντας τροφικές αλλεργίες. Το χημικό αυτό εντοπίζεται συνήθως στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες, στα εντομοκτόνα αλλά και στο νερό της βρύσης.»
Το εμφιαλωμένο νερό αντί για το νερό της βρύσης ίσως δεν αποτελεί αποτελεσματική εναλλακτική, σύμφωνα με την Dr Jerschow επειδή «άλλες πηγές διχλωροφαινόλης όπως τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν ψεκαστεί ενδεχομένως παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην πρόκληση τροφικής αλλεργίας».
Πηγή : all4food.gr


Πηγή: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/12/blog-post_5297.html#ixzz2GAoI08ev
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

3 comments:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

4 Σεπτεμβρίου 2012 12:34 π.μ.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΧΛΩΡΙΩΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΛΩΡΙΩΤΩΝ -ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Τι λένε οι ειδικοί (Επιστήμονες) για το χλώριο στο νερό

ΈΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
Παρά το γεγονός αυτό, χρησιμοποιείται ευρύτατα ως απολυμαντικό στο πόσιμο νερό, επειδή ο κίνδυνος από τους μικροοργανισμούς (μερικές φορές θάνατος) είναι μεγαλύτερος από τις παρενέργειες του χλωρίου (πρόκειται για τη θεωρία του μικρότερου κακού).

Η αιτία αρτηριοσκλήρωσης και τα αποτελέσματα καρδιακής κρίσης και εμφραγμάτων, δεν είναι τίποτε άλλο από το πανταχού παρόν χλώριο μέσα στο νερό που πίνουμε".
Coroneries/Cholesterol/Chlorine
Dr. J. M. Price, M.D.

Το χλώριο είναι ο μεγαλύτερος παράγων αναπηρίας και θανάτου των τελευταίων χρόνων. Καθώς απότρεπε επιδημίες μιας ασθένειας, δημιουργούσε μια άλλη. Δύο δεκαετίες πριν, μετά την έναρξη της χλωρίωσης του νερού μας στα 1904. Η παρούσα επιδημία, των καρδιακών προβλημάτων, του καρκίνου και της γεροντικής άνοιας, άρχισε".
Saginaw Hospital
Dr. J.M. price, M.D

"O κίνδυνος για καρκίνο, μεταξύ των ανθρώπων που πίνουν χλωριωμένο νερό, είναι 93% υψηλότερος από αυτών που το νερό τους δεν περιέχει χλώριο".
U.S. Council of Environment Quality


"Πίνοντας νερό βρύσης που περιέχει χλώριο είναι επικίνδυνο, αν όχι θανατηφόρο".
Health Water For Longer Life.
Dr. Martin Fox

"Γνωστό ότι καρκινογενείς παράγοντες βρέθηκαν στο πόσιμο νερό, ως άμεση συνέπεια της εφαρμογής χλωρίου. Μια μακροχρόνια ανακάλυψη της δημόσιας υγιεινής εφαρμογής για την απολύμανση του πόσιμου νερού".
Municipal Environmental Recearch Laboratory
Franciw T. Mayo, Director

"Από την μια μεριά, η χλωρίωση έχει απελευθερώσει τον πολιτισμό από τον συνεχή κίνδυνο μεταδιδομένων από το νερό επιδημιών. Από την άλλη μεριά στα μέσα του '70 επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η χλωρίωση μπορεί να προκαλέσει καρκινώματα στο νερό".
"Το 80% του πληθυσμού πίνει χλωριωμένο νερό".
"Υπάρχει μια υψηλή επίπτωση καρκίνου του οισοφάγου, του πρωκτού, του μαστού, και του λάρυγγα και της ασθένειας Χόντκινς μεταξύ εκείνων που πίνουν χλωριωμένο νερό".
"Βιοοργανισμοί μπορούν να εξατμιστούν από το νερό στα ντους ή στο μπάνιο".
"Συμπεριλαμβανομένου των μετρήσεων που αποκαλύπτουν ότι η εισπνοή τοξικών μπορεί να είναι τόσο σημαντική, όσο επίσης και το να πιει νερό. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να εκτεθεί τόσο από την εισπνοή κατά την διάρκεια ενός ντους, όσο και από το να πιει 2 λίτρα νερό την μέρα".
"Άνθρωποι που κάνουν ντους συχνά μπορούν να εκτεθούν μέσω της αναπνοής και /ή της δερματικής απορρόφησης".
Is Your Water Safe to Drink?
Consumer Reports Books
Επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει το χλώριο και την χλωρίωση βάσιμα προϊόντα για την δημιουργία του καρκίνου του αίματος, του στομάχου, του συκωτιού, του πρωκτού και του εντέρου, τόσο όσο και η καρδιακή πάθηση, η αρτηριοσκλήρωσης (σκλήρυνση των αρθρώσεων), η αναιμία, η υψηλή πίεση του αίματος και αλλεργικές αντιδράσεις. Υπάρχει στοιχείο που δείχνει ότι το χλώριο μπορεί να καταστρέψει την πρωτεΐνη στο σώμα μας και να προκαλέσει δυσμενείς επιδράσεις στο δέρμα και τα μαλλιά.
Η παρουσία του χλωρίου στο νερό μπορεί επίσης να συμβάλλει στην μορφοποίηση της χλωραμίνης στο νερό, η οποία μπορεί να προκαλέσει γευστικά και οσφρητικά προβλήματα".

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΜΕ ΝΙΤΡΙΚΑ 80% ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΘΑΨΑΝΕ

ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ….

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
4 Σεπτεμβρίου 2012 12:34 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑΨΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ!!ΜΠΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ!!

ΠΟΙΘΥΤ είπε...

ΠΟΙΘΥΤ.

Author Details