ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΔΟΜΟΚΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/11/2012

 

Η πρόληψη των εκτάκτων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών-χιονοπτώσεων) και η όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή τους, μέσα από τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και τον κοινό προγραμματισμό, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Δομοκού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13/11/2012 και ώρα 11:00π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Δομοκού κ. Στυλιανού Α. Σύρου.

Υποδεχόμενος τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος, επικέντρωσε την τοποθέτησή του στην πρόληψη, στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και στην απαραίτητη συμμετοχή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που αφορούν στη χειμερινή περίοδο.

Ζήτησε από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και καταγραφή των προβλημάτων έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα ανασφάλειας στους κατοίκους τονίζοντας ότι όλοι μαζί μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τα όποια προβλήματα προκύψουν.

Επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που κατ΄ επέκταση βιώνουν οι Ο.Τ.Α. έχοντας σαν αποτέλεσμα να στερούνται τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις από την κεντρική εξουσία, δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να μην υπάρξει ούτε ένα κομμάτι οδικού δικτύου της αρμοδιότητας του Δήμου κλειστό.

 Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη της οργάνωσης των φορέων (εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό), ώστε να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης κάνοντας αναφορά στην  υλοποίηση έργων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου, ώστε να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο πεδίο ευθύνης τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του γεγονότος.

Απ’ όλους εκφράστηκε η ομόθυμη βούληση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και τον συντονισμό όλων των δυνάμεων και των φορέων, ενώ δεσμεύτηκαν, εν όψει της χειμερινής περιόδου να δώσουν  την απαραίτητη προσοχή ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλήψεις.

Οι Συμμετέχοντες στη σύσκεψη

Στη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου υπό την προεδρία του Δημάρχου Δομοκού κ. Στυλιανού Σύρου, συμμετείχαν μεταξύ των άλλων οι αντιδήμαρχοι κ. Γραμματίκας Κωνσταντίνος, κ. Γκούβας Γεώργιος, κ. Ματσαδές Σπύρος, Δημούδης Δήμος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού κ. Μπάρκας Χρήστος, η Υπλγος (ΠΖ-ΕΥ) Μιχοπούλου Βασιλική, ο Διοικητής  του Α.Τ. Δομοκού, Αστυνόμος Α κ. Κυρίτσης Ανδρέας, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου κ. Χριστόπουλος Νικόλαος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δομοκού κ. Τσούτσος Δημήτριος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασιλόπουλος Χαράλαμπος και Ματσαδές Σπύρος.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ Κ ΠΟΥ ΣΗΜΕΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΝΟΜΙΖΩ.ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΟΥΔΗ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΠΥΡΟ ΜΑΤΣΑΔΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ Κ.ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ;;

Author Details