Έτοιμη να πετάξει, από τις αρχές του 2013, εμφανίζεται η αεροπορική εταιρεία Hellas Airlines από το Βόλο

Έτοιμη να πετάξει, από τις αρχές του 2013, εμφανίζεται η αεροπορική εταιρεία Hellas Airlines από το Βόλο. Ήδη, η εταιρεία κατέθεσε τα δικαιολογητικά της για την απόκτηση άδειας αερομεταφορέα, ενώ σε ποσοστό 60%-65% έχει γίνει η επιλογή του προσωπικού.
Η εταιρεία, αυτή την περίοδο, βρίσκεται στην αναζήτηση πιλότων και τεχνικών, αλλά και στην εξασφάλιση χρονοθυρίδων (δρομολογίων) στο εξωτερικό.
Με έδρα το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, η εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει τη δραστηριοποίησή της στο εσωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Σκιάθο) και – από τον Μάιο του 2013 – στο εξωτερικό (Ρώμη, Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι και Μόσχα).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Βασίλη Ραλάκη, τα δρομολόγια εσωτερικού θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, με τιμή για Αθήνα, μετ’ επιστροφής, στα 50 ευρώ και για Ηράκλειο στα 80 ευρώ.
Αντίστοιχα, οι τιμές για τη Ρώμη (μετ΄ επιστροφής) εκτιμώνται στα 120 ευρώ και για το Λονδίνο στα 160 ευρώ. Η εταιρεία θα ξεκινήσει με 2 Airbus 320, τα οποία θα εμπλουτιστούν ανάλογα με την εξέλιξη του πτητικού προγράμματος.
Στα πλάνα της εταιρίας εντάσσεται και η μεταφορά τοπικών εμπορευμάτων και αγροτικών προϊόντων σε χώρες της Ευρώπης και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη του νέου αυτού αεροπορικού εγχειρήματος (εφόσον λάβει άδεια από την ΥΠΑ), με δεδομένο ότι, πριν από 2 χρόνια, ανέστειλε τη λειτουργία της ακόμα μια εταιρεία που προσπάθησε να παίξει περιφερειακό ρόλο, η Athens Airways.
e-marketdeals (Φώτης Φωτεινός)
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details