ΑΝΑΛΥΣΗ REUTERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ - Σαφής ένδειξη υποστήριξης της Ελλάδας από το Βερολίνο

Για «σαφή ένδειξη υποστήριξης» του Βερολίνου στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο ανάλυση στο Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίσκεψη αυτή αποδεικνύει ότι η πιο ισχυρή ηγέτης στην Ευρώπη αποφάσισε πως είναι απαραίτητο να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, παρά τη συνεχή αποτυχία να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.
«Παρότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε καλά», προσθέτει το Reuters, «η καγκελάριος δεν πρόκειται να πετάξει τη χώρα από το ευρώ».


«Η Ανγκελα Μέρκελ ετοιμάζει την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης» γράφει η γαλλική «Le Monde» και προσθέτει: «Το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει η Γερμανία στην Ελλάδα είναι ότι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά και τη σταθεροποίησή της στη ζώνη του ευρώ».
Η επίσης γαλλική «Le Figaro» κρίνει ότι η καγκελάριος Μέρκελ πείστηκε να μεταβεί τελικά στην Αθήνα από τη «συνέντευξη-σοκ» του Ελληνα πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».
«Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θα μεταβεί στην Αθήνα για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε εκεί η οικονομική κρίση στην Ευρώπη πριν από τρία χρόνια, σημάδι που δείχνει ότι θέλει να χαμηλώσει τους «τόνους» που θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη», γράφει η ιστοσελίδα του Bloomberg.
Τέλος, οι «Financial Times» σημειώνουν πως «η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ θα λάβει πολιτικό ρίσκο με το ταξίδι της στην Αθήνα, για να ενθαρρύνει το επίπονο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, γνωρίζοντας ότι αντιμετωπίζει σθεναρή αντίσταση στο Βερολίνο σε οποιαδήποτε αύξηση της οικονομικής βοήθειας».
Κατερίνα Κοσμά


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/reuters_8.html#ixzz28jdkzA5M
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details