Σκληρό ροκ" από Κύπρο σε τρόϊκα με προειδοποιήσεις εξόδου από την ευρωζώνη!

Σκληρό ροκ" από την Κύπρο στο θέμα της αποδοχής των όρων εξαθλίωσης που θέλει να επιβάλλει η τρόϊκα και στο δεύτερο ελληνικό κράτος, με τον εκπρόσωπο του - πλήρως αστικοποιημένου, πλέον - κυβερνητικού κόμματος ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού να ρίχνει ... προειδοποιητική "βόμβα" στην τρόϊκα με ευθεία απειλή περί εξόδου του κράτους από την ευρωζώνη, αν επιμείνουν σε όρους εξαθλίωσης για να παράσχουν το δάνειο.
Και μπορεί μετά - άκρως αναμενόμενο - νε εκδόθηκε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που να αναφέρει ότι οι δηλώσεις Κυπριανού «διαστρεβλώθηκαν και ερμηνεύτηκαν λανθασμένα», αλλά η ουσία είναι ότι στην Κύπρο η τρόϊκα τα έχει βρει μπαστούνια: Η κυπριακή οικονομία με το μικρότερο έλλειμμα στην ευρωζώνη, με τα μοναδικά βεβαιωμένα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν βρεθεί εδώ και δεκαετίες στην ΕΕ και με την "υψηλή προστασία" της Ρωσίας δεν είναι το εύκολο θύμα, παρά το γεγονός ότι είναι ακρωτηριασμένη.

Σε ότι αφορά την ουσία, η τρόϊκα δεν είναι ευχαριστημένη από τα μέτρα που έλαβε η κυπριακή δημοκρατία και θέλει επιπλέον μέτρα για να εγκρίνει δανειοδότηση.

Πρακτικά, πίσω απ'όλα αυτά κρύβεται η Γερμανία που ύπουλα, αλλά ουσιαστικά έχει επανέλθει στο παγκόσμιο γεωστρατηγικό παίγνιο, θέλει να εξαθλιώσει και την Κύπρο και να αρπάξει εν συνεχεία τα κοιτάσματα, αλλά και να αποκτήσει λόγο και βάσεις σε μια χώρα από την οποία ελέγχεται ηλεκτρονικά η Μ.Ανατολή, όπως κάνουν τώρα Βρετανία και ΗΠΑ. Απλά πράγματα και ξεκάθαρα.

Αντίθετα, όμως, με την ελληνική πολιτική ελιτ που τα δίνει όλα σε όλους, στην Κύπρο έχουν καεί από τους ελλαδίτες τραπεζίτες και τα ελληνικά ομόλογα και πλέον υποψιάζονται ότι απλά είναι τα θύματα για να τεθεί το κράτος υπό ευρωπαϊκό έλεγχο.

Ο Άντρος Κυπριανού, χωρίς ιδιαίτερες περιστροφές και εκφράζοντας την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κυπριακού λαού δήλωσε ευθέως ότι "Αν οι δανειστές της Κύπρου επιβάλλουν πέραν του δέοντος σκληρούς όρους, τότε η νήσος θα πρέπει αν εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη". Και στην ερώτηση εάν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της νήσου από την Ευρωζώνη, απάντησε «Σίγουρα»!

Στην Κύπρο, μετά την θύελλα που τους έχει πλήξει, αρχίζουν και γίνονται πολύ καχύποπτοι απέναντι στους "σωτήρες": Πώς γίνεται να έχουν το μικρότερο δημοσιονομικό έλλειμμα στην ΕΕ, να δηλώνεται ότι περί το 2016-17 που αρχίζουν οι εξορύξεις και η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου θα αποκτήσουν το κατά κεφαλήν υψηλότερο εισόδημα στην ΕΕ και τώρα να έρχεται η τρόϊκα και να μιλά για "οικονομική καταστροφή" μιας οικονομίας που εν πάση περιπτώσει αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αλλά είναι μικρή, διαχειρίσιμη και πολύ λιγότερο ευάλωτη από την απο-επένδυση που πλήττει π.χ. την Ελλάδα.

Εκτός του ότι εγείρονται πλέον και ερωτήματα για το πώς και ποιοι βρίσκονται πίσω από το τεχνητό πρόβλημα της μαζικής αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων που προκάλεσαν συστημικό πρόβλημα στις κυπριακές τράπεζες, ενώ υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις "τοξικότητάς τους" ειδικά από το 2008 και μετά;

Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Ότι παιχνίδι παίχτηκε στην Ελλάδα το ιδιο παίζεται και στην Κύπρο.

Όσο θα φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη αλλά τοσο θα φύγει και η Κύπρος

Τρίχες –τρίχες και μάλιστα κατσαρές ….

Author Details