Πραγματοποιήθηκε το ΔΣ στο Δομοκό !!

Με 16 συμμετοχές Δημοτικών Συμβούλων και χωρίς την παρουσία του Δημάρχου αλλά και σχεδόν του συνόλου της μείζονος μειοψηφίας πραγματοποιήθηκε χθες το ΔΣ του Δομοκού.
Πριν την έναρξη του Συμβουλίου υπήρξε ενημέρωση για ένα τριήμερο που θα οργανωθεί στο Ν Μοναστήρι και θα αφορά την δημιουργία μιας έκθεσης τοπικών προϊόντων απο παραγωγούς του Δήμου μας,  και δύο επίκαιρες ερωτήσεις .
Η πρώτη απο το ΔΣ κ Αράχωβα σχετικά με τους Ρομά που θα εγκατασταθούν στην καμηλόβρυση, και θα πρέπει να κατασκευασθεί πιθανόν κόμβος εκεί απο τον Δήμο Λαμιέων προς αποφυγή ατυχημάτων.
Η δεύτερη έγινε απο τον ΔΣ κ Καλημέρη και αφορούσε την ανακύκλωση σκουπιδιών όπου σύμφωνα με καταγγελίες Δημοτών έχει σταματήσει.
Ο Αντιδήμαρχος κ Γραμματικάς απάντησε οτι πράγματι είχε σταματήσει μέσα στο καλοκαίρι λόγω έλλειψή προσωπικού αλλά ξεκίνησε και πάλι απο Σεπτέμβριο.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.......
  •  Το πρώτο θέμα αφορούσε την δημιουργία της δεύτερης Λαϊκής αγοράς στο Δομοκό μετά απο το αίτημα 50 κατοίκων του. Το θέμα κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε με 12-4 ψήφους. Μειοψήφησαν οι ΔΣ κ Καλημέρης , Τσόγκας, Αράχωβας και Γκούβας.
(υπήρχε θετική γνωμάτευση απο το Τοπικό Συμβούλιο με ψήφους 2-1, θετική γνωμάτευση απο την επιτροπή Ποιότητας ζωής, και θετική γνωμάτευση απο την επιτροπή Λαϊκών Αγορών, και αρνητική απο τον Εμπορικό Σύλλογο Δομοκού)
  • Το 2ο Θέμα που αφορούσε την πρόσληψη προσωπικού για τους παιδικούς σταθμούς πέρασε ομόφωνα! (εν αναμονή λοιπόν αυτήν την εβδομάδα για τους ενδιαφερόμενους -Αφορά Βρεφονηπιοκόμους (1θέση)και Καθαρίστριες (2))
  • Το 3ο  θέμα αφορούσε την κατανομή 18701,86 ευρώ στις σχολικές μονάδες.
Εγκρίθηκε ομόφωνα και κατανεμήθηκαν ως εξής 9200,00 στην πρωτοβάθμια και 9501,86 στην Δευτεροβάθμια!
  • Το 4ο Θέμα αφορούσε την προ έγκριση  995000,00 ευρώ απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου Δομοκού.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα με την παρατήρηση απο τον κ Καλημέρη για την διάθεση 25000,00 ευρώ στο 2ο έργο που είναι τα κλειστά δίκτυα  Λιμνοδεξαμενής Ν Μοναστηρίου μιας και μόνο 750000,00 είναι αυτά τα οποία χρειάζονται για την ανάπλαση του κέντρου Δομοκού-Η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
  • Το 5ο Θέμα για την συγκρότηση επιτροπής για την κατασκευή δρόμου στην Ομβριακή έγινε ομόφωνα δεκτό και προτάθηκε ο ΔΣ κ Λιόλιος.
  • Το 6ο Θέμα για την έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου< επέκταση δικτύου άρδευσης στην ΤΚ Παναγιάς> ψηφίστηκε ομόφωνα
  • Το 7ο Θέμα και το 8ο Θέμα που αφορούσαν έγκριση τοπογραφικών μελετών για την βελτίωση αγροτικών δρόμων στο ΔΔ Σοφιάδος και στο Ν Μοναστήρι εγκρίθηκε ομόφωνα
  • Το 9ο θέμα σχετικά με τις εγγραφές νηπίων στους παιδικούς σταθμούς ψηφίστηκε ομόφωνα
  • Το 10ο Θέμα αφορούσε την εξέταση απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής για την αγορά ξυλοκατασκευών απο το εργοστάσιο της Καλαμπάκας. Εγκρίθηκε ομόφωνα  το ποσό των 12256,00 ευρώ  για την αγορά αυτών.
  • Το 11ο Θέμα αφορούσε την δημιουργία μυθολογικού πάρκου ΟΘΡΥΟΣ-ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και εγκρίθηκε ομόφωνα.
  • Το 12ο Θέμα αφορούσε την καταγραφή τοπικών μνημείων που χρήζουν συντήρηση αλλα και η αναζήτηση χορηγιών για επισκευή αυτών.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και θα γίνει προσπάθεια για συντήρηση αυτών
(Γνωρίζετε ίσως πολλοί απο εσάς οτι στην έξοδο του Δομοκού προς τον Άγιο Κωνσταντίνο υπάρχει μνημείο που έστησαν οι Τούρκοι γύρω στα 1900 για τους νεκρούς που είχαν στο πόλεμο του 1897- Αλλά σίγουρα δεν γνωρίζετε οτι γύρω απο αυτο το μνημείο έκταση 20 στρεμμάτων αγοράστηκαν το 1901 απο την Τουρκική κυβέρνηση)
  • Το 13ο Θέμα η Εξέταση της αίτησης της κ Πρεμέτη για μιά θέση στάθμευσης εγκρίθηκε ομόφωνα.
  • Το 14ο Θέμα Η συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Φθιωτικής αναπτυξιακής . Ψηφίστηκαν οι αγορά με 10000,00 ευρώ μετοχές αυτής με πλειοψηφία 14-4. Μειοψήφησαν Καλημέρης, Τσόγκας, Αράχωβας και Παπιώτης. Ο ΔΣ κ Καλημέρης κατέθεσε στο προεδρείο Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που απαγορεύει την συμμετοχή των Δήμων στις συγκεκριμένες αναπτυξιακές με ημερομηνία αυτής την 12/6/2012.
  • Το 15ο Θέμα αφορούσε την δωρεάν παραχώρηση ακινήτων στα ιατρεία Ομβριακής και Εκκάρας και ψηφίστηκε ομόφωνα)
  • Το 16ο Θέμα Έγκριση διάθεσης πίστωσης 300,00 ευρώ για την φιλοξενία εκπροσώπων της Ελληνικής εταιρίας περιβάλλοντος και πολιτισμού στο Δομοκό.
Εγκρίθηκε ομόφωνα!
  • Το 17 ο Θέμα ήταν η τροποποίηση του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε με 15-1.
Μειοψήφησε ο Αντιδήμαρχος κ Δημούδης .
 
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Για το 4ο θεμα.
ποιός είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης από αυτούς που ήταν στο δημοτικό συμβούλιο?

Ανώνυμος είπε...

Στην δευτερη επικαιρη ερωτηση θελω να σας πω το εξης:ενοχληθεικατε που σταματισε η ανακυκλωση και δεν σας ενοχλει που ανοιγοντας τους καδους ανακυκλωσης βλεπουμε μεσα οτιδηποτε αλλο εκτος απο ανακυκλωσιμα αντικειμενα;;;;η δικη μου ερωτηση πιστευω πως ειναι πιο επικαιρη!!!πρεπει να προσπαθησουμε ολοι μαζι για το καλο ολων!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΥΔΗΣ= ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ
(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ)

Τα εχουμε ξαναπει αλλα θα τα πουμε
αλλη μια φορα:

Δήμος = η μέγιστη αταξία. Πλήρης αποδιοργάνωση των πάντων, η οποία δεν εμπεριέχει καμία πληροφορία και δεν επιτρέπει την διατήρηση ζωής.
Δήμαρχος = ένας από τους Μεγάλους Παλαιούς ,Άρχοντες , οποίος ζει εξόριστος στον κόσμο μας, «στο βυθισμένο Γραφείο του κοιμάται κι ονειρεύεται (πως την αυγή παντρεύεται)», και περιμένει υπομονετικά να βρεθούν τα άστρα στη σωστή τους θέση για να επανεκλεγεί.
Αντιδήμαρχος = ένα από τα πλάσματα χωρίς νου ,που έχουν τη μορφή τεράστιας συγκέντρωσης πρωτοπλασμαστικών φυσαλίδων.
Δημοτικός Προϋπολογισμός = καταραμένο βιβλίο (όταν τον διαβάζεις τρελαίνεσαι).

ο παρατηρητης

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.
ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ!
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

Author Details