O Βασίλης Καζούλης τραγουδά για την ΜΟΥΤΑ Δομοκού

O Βασίλης Καζούλης τραγουδά για την ΜΟΥΤΑ Δομοκού - Ο Α.Σ. ΜΟΥΤΑ Δομοκού το Σάββατο 25 Αυγούστου διοργανώνει συναυλία στον προαύλιο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων με τον Βασίλη Καζούλη. Να είστε όλοι εκεί!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

θα το καψετε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Με λύπη παρατηρώ ότι παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι συνεχίζουν να πραγματοποιούν υψηλού κόστους και προϋπολογισμού εκδηλώσεις βιτρίνας.
Τεράστια ποσά ξοδεύονται από τα άδεια ταμεία των δήμων με αποτέλεσμα είτε να ζητούν επίμονα αύξηση της κρατικής χορηγίας, είτε να επιβάλλουν έμμεσα νέες φορολογίες, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις τους. Ο τόπος σήμερα περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απολύτως απαραίτητες ανάγκες τους, πόσο μάλλον να αντέξουν και επιπρόσθετους νέους φόρους.
Δεν είναι η ώρα για την αυτοπροβολή δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων μέσα από πανάκριβες εκδηλώσεις που ελάχιστα προσφέρουν, ενώ αντίθετα προκαλούν τον πολίτη ο οποίος σφίγγει συνεχώς το ζωνάρι.
Είναι επίσης καλά γνωστό ότι μεγάλα ποσά καταλήγουν στις τσέπες ‘καλλιτεχνικών αντιπροσώπων’ οι οποίοι αναλαμβάνουν την κάθοδο τραγουδιστών, συγκροτημάτων κλπ.
Τέτοιες υπερβολές στερούν από τους δήμους κονδύλια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για έργα υποδομής (στην υγεία –εκπαίδευση, στο οδικό δίκτυο, καθαριότητα, κλπ, αλλά και στην κατεύθυνση της κοινωνικής στήριξης δημοτών που έχουν άμεσα ανάγκη).
Είναι η ώρα του αυτοπεριορισμού, των σοβαρών προσεγγίσεων και του μέτρου. Στόχος των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων θα πρέπει να είναι η δημιουργία ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, μείωση των δαπανών, αύξηση εσόδων μέσα από αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα και σταδιακή ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και προσέλκυση επενδύσεων στις περιοχές του δημου. Αλλαγή διαδικασιών στις δημοτικές υπηρεσίες για να γίνουν αυτές πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές στην υπηρεσία του δημότη, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη των δήμων.
Η σημερινή κατάσταση επιβάλλει νέες, σύγχρονες προσεγγίσεις και οικονομικά μοντέλα που θα είναι βιώσιμα και θα οδηγούν τους δήμους μακριά από τον κίνδυνο πτώχευσης και ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ


Τα κυριότερα επιτεύγματα θητείας ενός σοβαρού Δημάρχου πρέπει να είναι:

• H έμφαση στην Κοινωνική Πολιτική με υλοποίηση δράσεων συμπαράστασης και προσφοράς σε πολίτες που έχουν ανάγκη στήριξης.
• Η ενοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία, τον πληρέστερο έλεγχο και τη διασφάλιση της διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
• Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου με περικοπή των αλόγιστων δαπανών και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη των δειγμάτων κακοδιαχείρισης από όπου και αν προέρχονταν.

Author Details