Πώς “Κανιβαλίστηκε” η “Δημοκρατία”;

του Φίλιππου Μωράκη (πρώην προέδρου του οργανισμού New York City Jaycees Foundation, Corp.) Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στην έγκυρη αγγλόφωνη εβδομαδιαία Ευρωπαϊκή Εφημερίδα “New Europe”, φύλλο 1-7 Ιουλίου, 2012, η οποία κυκλοφορεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. www.neurope.eu
“Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός της Ζωής Βρίσκεται στην Προσωπικότητα και την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου ανεξαρτήτως Εθνικότητας ή Θρησκείας!” Αυτές οι Αρχές που διατήρησαν τις Αμερικανικές Πολιτείες και τα Ευρωπαϊκά Κράτη ελεύθερα και ενωμένα επί δεκαετίες, απειλούνται σοβαρά από τον “Κανιβαλισμό” της Δημοκρατίας που ξεκίνησε από τους “Κυρίαρχους της Παγκόσμιας Οικονομίας”! Οι “Κυρίαρχοι της Παγκόσμιας Οικονομίας” αποτελούνται από δύο βασικές Ομάδες ανθρώπων που ελέγχουν στενά τα εξής Παγκόσμια Κέντρα Επιρροής:
1) Τα “Πολυεθνικά Τραστ” που Μονοπωλούν σχεδόν όλα τα Αγαθά και τις Υπηρεσίες και
2) Συγκεκριμένα “Οικονομικά Τραστ” που Μονοπωλούν την Κυκλοφορία του Χρήματος και όλων των Επενδυτικών Προϊόντων και των Παραγώγων τους. Ελέγχουν επίσης και τους τρεις “Οίκους Αξιολόγησης” που “Αξιολογούν κατ’ Αποκλειστικότητα” την οικονομική κατάσταση Χωρών και Εταιρειών.

Η πρώτη Ομάδα των «Καρτέλ» Μονοπωλεί την Πολεμική Βιομηχανία, την Ενέργεια, τις Τηλεπικοινωνίες, τα Τρόφιμα, τα Χημικά, τη Φαρμακοβιομηχανία και άλλους Κλάδους που είναι Ζωτικής σημασίας για την Επιβίωση όλων των Κοινωνιών.
Η δεύτερη Ομάδα των «Καρτέλ» Μονοπωλεί την Παραγωγή και την Κυκλοφορία του Χρήματος και σε μεγάλο βαθμό χειραγωγεί όλα τα Επενδυτικά “προϊόντα” και τα “CDS”.
Διαθέτοντας το απόλυτο μονοπώλιο στην κυκλοφορία των δύο ισχυρότερων νομισμάτων στον κόσμο, δολάριο ΗΠΑ και Ευρώ, έχουν δημιουργήσει και επιβάλλει σε όλες τις Κοινωνίες, Αναπόφευκτους Μηχανισμούς που εγγυώνται προκαταβολικά τεράστιες ποσότητες Χρήματος για τους ίδιους και τους εντολοδόχους τους, Πολιτικούς, Συνδικαλιστές και Τραπεζίτες, προκειμένου να πλουτίζουν οι ίδιοι εκ του ασφαλούς, χωρίς κανένα ρίσκο και για να διαθέτουν άπειρα κονδύλια για να εξαγοράζουν όποιον βρεθεί στο δρόμο τους.
Ελέγχουν τα πάντα: Κοινωνίες, Εταιρείες, Κράτη!
Η άλλη πηγή που εγγυάται εύκολα δισεκατομμύρια για τους “Κυρίαρχους της Παγκόσμιας Οικονομίας” είναι τα γνωστά επενδυτικά σχήματα, όπως οι Μετοχές, τα Αμοιβαία Κεφάλαια, οι Προθεσμιακές Συμβάσεις, η Μόχλευση και όλα τα Παράγωγα και τα CDS που σχεδόν πάντα χειραγωγούνται και κατευθύνονται ώστε οι διακυμάνσεις των τιμών τους να εξυπηρετούν τα Συμφέροντά τους και τους Στρατηγικούς τους Στόχους.
Οι δύο αυτές Ομάδες των «Καρτέλ», φοβούνται μόνο ένα πράγμα: τον αιφνίδιο Ανταγωνισμό! Αυτόν που εισήγαγαν κατά τις πρόσφατες δεκαετίες οι σύγχρονες Επιστήμες και η Τεχνολογία και ο οποίος οδήγησε σε αφανισμό πολλές εδραιωμένες Εταιρείες.
Οι Δικτατορίες λένε: Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν
Τα «Καρτέλ» και οι Διεφθαρμένοι Πολιτικοί λένε: Αποφασίζομεν και Νομοθετούμεν!
Αυτός ήταν ο πρώτος Εσκεμμένος “Κανιβαλισμός” της Δημοκρατίας που μετέτρεψε τις Δημοκρατικές Κοινωνίες μας σε Καμουφλαρισμένες “Κοινοβουλευτικές Δικτατορίες”!
Δεν αναφερόμαστε στον Ελληνικό «Κανιβαλισμό» της Δημοκρατίας μας, γιατί η περίπτωσή μας χαρακτηρίζεται τελείως «Απαράδεκτη». Ο τρόπος με τον οποίον οι δικοί μας Πολιτικοί αχρήστευσαν τελείως απροκάλυπτα την Ουσία και τη Φιλοσοφία του «Διαχωρισμού των Εξουσιών» της Δημοκρατίας και καθιέρωσαν τους Μηχανισμούς του «Αυτοελέγχου» και των «Παραγραφών» δεν υπάρχει σε κανένα άλλο Κράτος της Δύσης! Ισχύουν, βέβαια σε όλα τα Απόλυτα Καθεστώτα στον κόσμο!
Το κύριο Έγκλημα κατά της Κοινωνίας βέβαια ξεκίνησε από τους “Κυρίαρχους της Παγκόσμιας Οικονομίας” οι οποίοι παρασύρθηκαν από την “Απληστία” τους και κατόρθωσαν να πείσουν τις Κοινωνίες και τις Διεφθαρμένες Κυβερνήσεις ότι ο “Απεριόριστος Δανεισμός” για Δαπάνες Διαβίωσης και για τις Λειτουργικές Δαπάνες της Χώρας είναι “Αποδεκτός”!
Όπως είναι φυσικό, τώρα οι Κοινωνίες έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η μορφή ανεξέλεγκτου δανεισμού προς οποιονδήποτε και χωρίς αξιολόγηση της δυνατότητας εξόφλησης του δανείου, ήταν συνειδητή, εσκεμμένη και υποκινείται από δύο συγκεκριμένα ανήθικα και απώτερα κίνητρα:
Πρώτον, να ελέγξουν τη δανειολήπτρια χώρα για να κατασχέσουν “νόμιμα” και «πάμφθηνα» τον πλούτο της και την περιουσία της και δεύτερον, να επεκτείνουν την παγκόσμια Κυριαρχία τους.
Αγαπητέ Πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
Μην κατηγορείς τον Ελληνικό Λαό για τα Οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πραγματικοί μας εχθροί κρύβονται σε κάποιες αίθουσες συσκέψεων όπου δεν μπορούμε να τους πλησιάσουμε, ούτε να τους επηρεάσουμε ή να τους κάνουμε κακό με οποιονδήποτε τρόπο.
Ωστόσο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε στην «Ανθρωπιά» τους, γιατί πιστεύουμε ότι κατά βάθος τη διαθέτουν, να τους βοηθήσουμε να τη φέρουν στην Επιφάνεια και να τους υπενθυμίσουμε ότι η ιστορία που θα επηρεάσει τα παιδιά και τα εγγόνια τους γράφεται καθώς συμβαίνει! Καθώς τα ονόματα αυτών των υπερ-ισχυρών ανθρώπων κυκλοφορούν σε όλο τον πλανήτη μέσω του Διαδικτύου, δεν πιστεύουμε ότι θέλουν να χαρακτηριστούν ως «Σκληροί και Απάνθρωποι» που επέτρεψαν στην “Απληστία” τους να καταστρέψει τη μόνη Δημοκρατία που γνώρισε ο κόσμος.
Όλοι οι Πολίτες στις Δυτικές Κοινωνίες πιστεύουν στον “Καπιταλισμό” και στην “Ιδιωτική Πρωτοβουλία” καθώς και τα δύο αποδείχθηκαν τα μόνα “Κύτταρα” Δημοκρατίας που παράγουν “Πλούτο” με τον κατά το δυνατόν Δικαιότερο τρόπο, χωρίς Οποιοδήποτε κόστος για Κανέναν! Δημιουργούν μόνο οφέλη για την Κοινωνία! Είναι επομένως πολύ θλιβερό να παρατηρούμε αυτά τα Υγιή Κύτταρα της Δημοκρατίας να μετατρέπονται σε «Αδυσώπητους Καταχραστές» της ισχύος που διαθέτουν και να οδηγούν ολόκληρες Κοινωνίες στη Δυστυχία, μόνον και μόνον για να αποκτήσουν περισσότερα Κέρδη και μεγαλύτερη Κυριαρχία!
Στην Ελλάδα κατά τους τελευταίους έξι μήνες έχουν αυτοκτονήσει 2.500 Έλληνες οικογενειάρχες! Και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά εξαιτίας των Ανεύθυνων και Διεφθαρμένων Πολιτικών μας που έχουν την πλήρη υποστήριξη όσων Προμηθεύουν την Ελλάδα με Όπλα, Πετρέλαιο, Χημικά, Τρόφιμα, Φάρμακα, κ.λπ.
Είναι συνεπώς παράδοξο να ακούμε Γερμανούς, Ολλανδούς και άλλους Ευρωπαίους Πολιτικούς να κατηγορούν τους Έλληνες ότι δεν μπορούν να νοικοκυρέψουν τη χώρα και να οργανώσουν την Οικονομία τους, όταν αυτοί οι ίδιοι Δωροδοκούν επί δεκαετίες Έλληνες Πολιτικούς για να πουλήσουν τα όπλα τους και εκατοντάδες άλλα δικά τους Προϊόντα και Υπηρεσίες.
Οι Γερμανοί, Ολλανδοί και άλλοι Ευρωπαίοι Ηγέτες γνωρίζουν έναν προς έναν τους Διεφθαρμένους Έλληνες Πολιτικούς και γνωρίζουν επίσης ότι οι περισσότεροι από αυτούς προσπάθησαν να επανεκλεγούν – και τελικά το κατάφεραν – κατά τις τελευταίες εκλογές στις 17 Ιουνίου του 2012! Τρομοκρατώντας τους Έλληνες ψηφοφόρους με την απειλή ότι αν δεν εκλεγούν θα βρεθούμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Αν η Γερμανική Ηγεσία ενδιαφερόταν πραγματικά να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να προστατεύσει την οικονομική της σταθερότητα, ήταν καθήκον της να αποκαλύψει τα ονόματα όλων των διεφθαρμένων Ελλήνων Πολιτικών που αναφέρονται σε λίστα που υποβλήθηκε στα Γερμανικά Δικαστήρια από τον Χριστοφοράκο, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens στην Ελλάδα. Μία τέτοια κίνηση, όχι μόνον θα είχε απαλλάξει την Ελλάδα από τους περισσότερους διεφθαρμένους Πολιτικούς της, αλλά θα τις δίνονταν η ευκαιρία να προσφέρει στην Ελλάδα τους δικούς τους Αξιοκρατικούς και Παραγωγικούς Θεσμούς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στη χώρα τους και «Παράγουν» τον Πλούτο της, δεν τον «Δανείζονται»!
Αν οι Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδιαφέρονται πραγματικά να δημιουργήσουν “Αληθινά Δημοκρατικές Κοινωνίες” πρέπει να εδραιώσουν και τις τρεις πασίγνωστες “Κοινές Αρχές της Δημοκρατίας” περί Διαχωρισμού των (3) Εξουσιών της Δημοκρατίας που οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι, Πλάτωνας, Αριστοτέλης και ο Ιστορικός Πολύβιος, προσέφεραν στον κόσμο. Η καλύτερη ωστόσο, περιγραφή της έννοιας και της Φιλοσοφίας του Διαχωρισμού των (3) Εξουσιών της Δημοκρατίας παραμένει το περίφημο άρθρο “Το Πνεύμα του Νόμου” του Γάλλου Φιλοσόφου Montesquieu, που είναι γνωστό σε όλους τους Νομικούς του κόσμου!
Ο πάγιος Στόχος των «Κρατών Μελών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να είναι ένας και μοναδικός:
Η συνεχής αναζήτηση Τρόπων Διασφάλισης και Προστασίας του
Ανθρώπου-Πολίτη
από τον
Άνθρωπο-Εξουσία
Ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας είναι η Απόλυτη “Υποκειμενικότητα” που ελέγχει τον τρόπο σκέψης και δράσης του παράγοντα «Άνθρωπος». Ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί κάπως αυτή η καταστροφική «Υποκειμενικότητα» του «Ανθρώπου» είναι με την καθιέρωση των εξής τεσσάρων θεσμών της Δημοκρατίας σε όλα τα Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
1) Απόλυτος Διαχωρισμός και Απόλυτη Αυτονομία των (3) Εξουσιών της Δημοκρατίας
2) Εισαγγελικός Έλεγχος και Δικαστικές πολύ αυστηρές Καταδίκες όλων των Μελών της κάθε Μιας από τις Τρεις Εξουσίες, από τις υπόλοιπες Δύο Εξουσίες, σε κυκλική βάση, χωρίς να επιτρέπουν στους Καταχραστές του Δημόσιου Χρήματος να εκμεταλλεύονται τα γνωστά νομικά παραθυράκια που τους απαλλάσσουν.
3) Καθιέρωση της Μιας και Αποκλειστικής «Θητείας» σε όλους όσους αποκτούν Εξουσίες και στα τρία σώματα των Εξουσιών.
4) Κατάργηση των Υπεράκτιων Εταιρειών που είναι δημιούργημα των Δύο Ομάδων των Καρτέλ και των Πολιτικών προκειμένου να Καταληστεύουν «Νόμιμα» την Κοινωνία και να Θησαυρίζουν Αφορολόγητα.
Πολυάριθμες Έρευνες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε σχέση με όλες τις Δράσεις “Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης” (ΕΚΕ) αποκαλύπτουν το εξής επαναστατικό μήνυμα:
Αν πραγματικά επιθυμείτε να μας πείσετε ότι Ενδιαφέρεστε για τις Ανάγκες της “Κοινωνίας” πρέπει να τοποθετήσετε στους Στρατηγικούς Στόχους σας την “Κοινωνία” δίπλα στα “Κέρδη” σας!
(Κύριο άρθρο του Harvard Business Review, τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2011, Πρέπει να Διορθώσουμε τον Καπιταλισμό, των Michael Porter και Mark Kramer).
Το παράδειγμα στην Ελλάδα είναι βέβαια το πιο προκλητικό και το πιο σκανδαλώδες γιατί κατέλυσε τελείως την έννοια της Δημοκρατίας επιβάλλοντας στους Βουλευτές του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία τη γνωστή “Κομματική Πειθαρχία”, εξαναγκάζοντάς τους να ψηφίσουν υπέρ όλων των νομοσχεδίων που φέρνει το Κόμμα για ψήφιση. Όποιος Βουλευτής αρνείται να υπακούσει τίθεται αυτόματα εκτός κόμματος! Οι Βουλευτές του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν τη δική τους «Κρίση»! Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, είναι εντελώς αληθινό.
Το δεύτερο προκλητικό γεγονός “Κανιβαλισμού” της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ότι το “Σύστημα” επιτάσσει η πλειοψηφία των μελών όλων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, οι οποίες συγκροτούνται για τη διερεύνηση σκανδάλων, να αποτελείται από μέλη του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία – του κόμματος το οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται υπό διερεύνηση!
Και τέλος για να σβήσουν κάθε πιθανότητα παραπομπής τους στη «Δικαιοσύνη» δημιούργησαν τη δική τους «Βουλευτική Δικαιοσύνη»! Αφαίρεσαν με το έτσι θέλω, όλες τις Εισαγγελικές και Διερευνητικές Εξουσίες της Δικαστικής Εξουσίας όταν αυτές αφορούν Βουλευτές και Υπουργούς, και τις εκχώρησαν στη… Βουλή τους! Στο Κάστρο τους! Και πήγαν ακόμα παραπέρα! Για να καταστεί εντελώς αδύνατη η παραπομπή οποιουδήποτε αξιωματούχου στη δική τους Δικαιοσύνη, έχουν ελαττώσει τον χρόνο εξέτασης και παραγραφής των αδικημάτων τους με αποτέλεσμα όλες οι υποθέσεις να παραγράφονται και σύντομα και μόνιμα!
Η Νέα Ευρώπη και οι ηγέτες της παγκόσμιας Οικονομίας πραγματικά επιθυμούν να γράψουν ιστορία και να βοηθήσουν τις Δυτικές Κοινωνίες, πρέπει να θεσμοθετήσουν “Παγκόσμιες Κοινές Αρχές Δημοκρατίας” ξεκινώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι γεγονός ότι σε πολλά Ευρωπαϊκά Κράτη η Νομοθετική και η Δικαστική Εξουσία λειτουργεί σχεδόν ανεξάρτητα από την Κυβερνητική, όμως ο Διαχωρισμός δεν είναι απόλυτος και ξεκάθαρος όπως ισχύει στις ΗΠΑ/Καναδά/Αυστραλία και σε ελάχιστα άλλα Κράτη. Οι Κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να υπάρχουν παραθυράκια που επιτρέπουν στις Κυβερνήσεις να επηρεάζουν τόσο τη Νομοθετική όσο και τη Δικαστική Εξουσία με το πρόσχημα της «Ασφάλειας του Κράτους» κάτι το οποίο βέβαια, πάντα μπορεί να ισχύει ως «Εξαίρεση» και όχι να αντιμετωπίζεται ως «Κανόνας» για να καλύπτουν την Κατάχρηση της Εξουσίας που τους ανέθεσε ο Λαός, τόσο για να θησαυρίζουν προσωπικά, όσο και για να εδραιώνουν την παραμονή τους στην Εξουσία!
Αυτό το Διαχωριστικό Σημείο έπρεπε να τονίζεται σε κάθε Σύνταγμα και να προβλέπονται αυστηρότατες ποινές σε όσους κάνουν Καταχρήσεις της Εξουσίας που ασκούν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να βελτιώσει τον «Διαχωρισμό των Εξουσιών» της Δημοκρατίας που βοήθησε τη Βόρεια Αμερική να μεγαλουργήσει και όχι να επιτρέψει σε Κράτη Μέλη της να «Κανιβαλίζουν» τη Δημοκρατία τους στο έσχατο σημείο που την «Κανιβάλισαν» οι Έλληνες Πολιτικοί!
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελευθερία του Λόγου θα είναι ο τελικός νικητής και ότι η Δημοκρατία θα εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στη Δύση του ενός δισ. Ανθρώπων, ώστε να μπορούν να ελπίζουν και οι υπόλοιποι 6 δισ. Άνθρωποι του πλανήτη που ζουν σε άθλιες συνθήκες.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ –ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Αλλά σημασία δεν εχει τι ανεβάζουμε, αλλά τι καταλαβαίνουμε από αυτό που ανεβάζουμε…..
Και πάλι συγχαρητήρια για το άρθρο, που ανέβασες.
Είναι και αυτό μια ελπίδα, μήπως και καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας ….

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πως η Goldman Sachs, με 11 εκ.ευρώ αγόρασε από το Δημόσιο, Χρυσό και Αργυρο αξίας 15.4 Δισεκατομμυρίων!!!

Η έρευνα γύρω από τον ελληνικό χρυσό στη Χαλκιδική εξελίσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, πολύ μεγαλύτερο ακόμα και απο αυτό της SIEMENS ή του Χρηματιστηρίου, από το οποίο έχουν θησαυρίσει όλοι όσοι έχουν ανακατευθεί.
Παραμονές των εκλογών του 2004, όταν η Κυβέρνηση Σημίτη, προχώρησε σε μια συμφωνία που ουδείς ασχολήθηκε με το περιεχόμενό της και ο πολιτικός κόσμος,
Με την πανηγυρική ανακοίνωση εξαγοράς της European Goldfields, που ελέγχει τα «Μεταλλεία Κασσάνδρας», από έναν ισχυρό «παίκτη» στην παγκόσμια αγορά χρυσού, την καναδική Eldorado Gold, έκλεισε ένας κύκλος απίστευτων υπεραξιών γύρω από τον χρυσό της Χαλκιδικής.
Ετσι μια εταιρία με κυριότερο περιουσιακό στοιχείο τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που τα είχε αγοράσει μόλις 11.000.000 ευρώ παραμονές των εκλογών του 2004 επί Κ. Σημίτη, αποτιμήθηκε σε ... 1,8 δισ. ευρώ.
Όμως τι ήταν αυτά τα μεταλλεία ; Που βρίσκονται και πόση είναι η σημερινή τους αξία;
Σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα και μόνο τμήμα της για να αντιληφθεί ο μέσος Ελληνας πολίτης, πόσο σάπιο είναι το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την χώρα μας σε μια ΠΡΟΚΑΤ οικονομική κρίση!
Τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής πουλήθηκαν το 2003 από το «Ελληνικό Δημόσιο» στη εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός”έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ. Το εκπληκτικότερο , είναι ότι η εν λόγω εταιρία, ανήκει στην Goldman Sachs!
Ετσι λοιπόν, είχε σχεδιαστεί η παραχώρηση ποσοστού 9% του ποσοστού της στο Κατάρ έναντι 175 εκατ. Ευρώ.Αν λοιπόν τα 9/100 των μεταλλείων κοστίζουν 175.000.000 ευρώ τα 100/100 των μεταλλείων κοστίζουν 100X. (175.000.000 /9) = 1.944.400.000 δηλαδή περίπου 2.000.000.000Ευρώ. (2 ΔΙΣ)
Από την παραδοχή αυτή προκύπτουν αρκετά συμπεράσματα. Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το Ελληνικό δημόσιο πούλησε τα μεταλλεία Χαλκιδικής στην "EuropeanGoldfields" 200 φορές πιο φθηνά από την κανονική τιμή τους !!
Η αρχική επένδυση της EuropeanGoldfields θα αποφέρει έσοδα κοντά στα 15 δις!Κι εδώ τίθεται πλέον το αμείλικτο ερώτημα! Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά; Σίγουρα όχι στο Ελληνικό Κράτος!
Πολιτικά, δεν πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν για αυτή την εξευτελιστική πώληση των ορυχείων Χαλκιδικής; Για να γίνει η πώληση αυτή, άλλαξε ολόκληρο το νομικό καθεστώς εκμετάλλευσης που διέπει τα μεταλλεία και έφτασαν σε σημείο να αφαιρέσουν αρμοδιότητες ελέγχου από κρατικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα τα δασαρχεία! Ξεπουλήσαμε λοιπόν για 11 εκατομμύρια μια επένδυση που θα αποφέρει στους αγοραστές της 15 ολόκληρα ΔΙΣ. Δεν υπάρχει αστική και ποινική ευθύνη γι αυτή την απίστευτη μπίζνα στην οποία εμπλέκεται και η ίδια η Goldman Sachs που τόσο πολύ έχει καταταλαιπωρήσει την χώρα μας;
Την στιγμή που σήμερα αναζητά η τρόικα και οι δανειστές μας, 350 εκατομμύρια και οδήγησαν στον «ζυγό» τον Ελληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο, δεν υπάρχει έστω κι ένας εισαγγελέας που να αναζητήσει ευθύνες για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο ;
Πως είναι δυνατόν, αυτοί που μας δανείζουν χρήματα, αυτοί που μας «συμβουλεύουν» ως Κράτος και μάλιστα επ αμοιβή, να ρουφούν παράλληλα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας, απειλώντας μας παράλληλα με … πτώχευση; Δεν πρέπει όλοι αυτοί να οδηγηθούν σε ένα ειδικό δικαστήριο, που θα εξετάσει τον σκοτεινό τους ρόλο; Οσο καθυστερεί ο νομικός κόσμος της Ελλάδας να ξεκαθαρίσει την βρωμιά στη χώρα, τόσο θα κινδυνεύουμε με «βίαιες» αναταραχές και Συνταγματικές Εκτροπές!
Η ώρα πλησιάζει...
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Από τα παραπανω ,πιστευω να καταλαβατε τι μας περιμενει με το υπολοιπο της δημοσιας περιουσιας,
η οποια είναι περιουσια δικη μας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δωρεά μετοχών 670 δισ. ευρώ ... Τα χρήματα επαρκούν για τον μηδενισμό του χρέους.

Στις αρχές 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια.
το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους. Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα. Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»). Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Η μεγάλη έκπληξη
Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής». Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.


Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους). Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ. Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.

Ο κανόνας του χρυσού
Πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ίσχυε ο κανόνας του χρυσού για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στο διεθνές εμπόριο. Από τις αρχές του 20ου αιώνα, η μεγάλη ανάγκη που υπήρξε για την καθιέρωση ενός διεθνούς νομισματικού συστήματος για την διευκόλυνση του διαρκώς αναπτυσσόμενου διεθνούς εμπορίου, οδήγησε στην καθιέρωση εκ των πραγμάτων (de facto) στον κλασικό κανόνα του χρυσού. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα κάθε χώρα καθόρισε μια συγκεκριμένη ισοτιμία του εθνικού της νομίσματος με τον χρυσό. Το σύστημα αυτό ίσχυσε από την αρχή του 20ου αιώνα έως και τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οπότε και σταδιακά εγκαταλείφτηκε από τις χώρες που το ακολουθούσαν έως τότε. Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και κυρίως από το 1920 έως το 1935 υπήρξε μια διεθνής προσπάθεια για την επαναφορά του συστήματος του κάνονα του χρυσού με πολλά προβλήματα και πολλές δυσλειτουργίες. Έτσι οι ΗΠΑ καθόρισαν την αντιστοιχία 1 ουγκιάς χρυσού στα 35 δολάρια.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Author Details