συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Δομοκού

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/3/2012





Με κύριο θέμα την πυροπροστασία της περιοχής, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Δομοκού, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Δομοκού την Τετάρτη 28/3/2012 και ώρα 11:00π.μ., υπό την προεδρία του Δημάρχου Δομοκού κ. Στυλιανού Σύρου.

Υποδεχόμενος τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος, επικέντρωσε την τοποθέτησή του στην πρόληψη, στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και στην απαραίτητη συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Ο κ. Σύρος τόνισε ακόμα την δύσκολη οικονομική συγκυρία, που κατ΄ επέκταση βιώνουν και οι Ο.Τ.Α. με αποτέλεσμα να στερούνται τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις από την κεντρική εξουσία.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης του φαινομένου πυρκαγιάς, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο πεδίο ευθύνης τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του γεγονότος.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη της οργάνωσης των φορέων (εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό), ώστε να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης κάνοντας αναφορά στην  υλοποίηση έργων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου (αποψίλωση οικοπέδων, χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, και γενικότερα δημόσιων χώρων, διάνοιξη δασικών δρόμων, αλλά και ενημέρωσης των πολιτών με κάθε πρόσφορο μέσο).

Απ’ όλους εκφράστηκε η ομόθυμη βούληση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και τον συντονισμό όλων των δυνάμεων και των φορέων, ενώ δεσμεύτηκαν, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου να δώσουν  την απαραίτητη προσοχή ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλήψεις.

Οι Συμμετέχοντες στη σύσκεψη

Στη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου υπό την προεδρία του Δημάρχου Δομοκού κ. Στυλιανού Σύρου, συμμετείχαν μεταξύ των άλλων οι αντιδήμαρχοι κ. Καρανικόλας Βασίλειος, κ. Μπακοστέργιος Δημήτριος, κα Ζάρα-Σαμαρά  Αικατερίνη, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού κ. Μπάρκας Χρήστος, ο Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Μέγγος Νικόλαος,  ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Δομοκού, Ανθυπαστυνόμος κ. Μούτσελος Χρήστος, εκπρόσωπος του Δασαρχείου κ. Χριστόπουλος Νικόλαος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δομοκού κ. Τσούτσος Δημήτριος, εκπρόσωπος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δομοκού, κ Καραμπότσης Δημοσθένης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασιλόπουλος Χαράλαμπος και Ματσαδές Σπύρος.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κάποιος από τους παραπάνω κυρίους να μου πει ποσά μέτρα πρέπει να είναι μια αντιπυρική ζώνη.

Ανώνυμος είπε...

50 κυβικα ειναι καλα;

Ανώνυμος είπε...

αντε 60 κυβικα μετρα;ναμαστε μεσα!!!

Author Details