ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/3/2012



ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ



Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Δομοκού την Τετάρτη 28/3/2012 και ώρα 13:00 μ.μ.,  Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Δομοκού, υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ. Στυλιανού Σύρου,

Θέμα της Συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν με εκπροσώπους τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Πυροσβεστική, ΜΕΡ.ΥΠ, Αστυνομία, Δασαρχείο, Υπηρεσιακοί Παράγοντες, και εκπρόσωποι του Κυνηγητικού Συλλόγου), ήταν ο Αντισεισμικός Σχεδιασμός και Προστασία.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, έτσι ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών αυτού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη διενέργειας προσεισμικού ελέγχου σε κτίρια δημόσια και κοινωφελούς χρήσης, στην ενημέρωση – εκπαίδευση του πληθυσμού, στελεχών υπηρεσιών και ειδικών ομάδων (εθελοντές, μαθητές κ.α.), στον προσδιορισμό & έλεγχο ασφαλών χώρων συγκέντρωσης – καταφυγής του πληθυσμού και χώρων καταυλισμού, στον Προγραμματισμό της μεταβατικής στέγασης των πληγέντων (άμεση & προσωρινή στέγαση) καθώς και στην αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης παρουσιάστηκε από το Γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Δομοκού,  σχέδιο  Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Προστασίας στο οποίο γίνεται αναφορά στα Προβλεπόμενα στάδια επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση συνεπειών από σεισμό, την κινητοποίηση δυνάμεων, την εμπλοκή φορέων, στις Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, Διοικητική μέριμνα των πληγέντων καθώς και τον μετασεισμικό έλεγχο κτιρίων και υποδομών .
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details