Ο παλιός χρόνος φεύγει και ελπίζω να πάρει μαζί του όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή. Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι σύμμαχος μιας μεγάλης επανάστασης για μια ζωή ανθρώπινη πάνω απ’ όλα.

«Γιάφκα» αντιμνημονιακών βουλευτών πριν απ’ την ψηφοφορία

Συγκέντρωση περίπου 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έγινε λίγες ώρες πριν αρχίσει η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Όλοι τους ήταν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το νέο Μνημόνιο ή να απόσχουν από την ψηφοφορία ή να ψηφίσουν «παρών».
Κάποια στιγμή η συζήτηση πήγε στο τι θα κάνουν μετά τη διαγραφή τους -καθώς όλοι προεξοφλούσαν ότι θα τεθούν εκτός ΠΑΣΟΚ. Εκεί φαίνεται ότι έπεσε και η ιδέα να ιδρύσουν νέο κόμμα. Ορισμένοι εκ των παρόντων είχαν ξανασυζητήσει αυτό το ενδεχόμενο τις προηγούμενες μέρες, με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη. Αρκετοί, όμως, βρέθηκαν, προ απροόπτου – με αποτέλεσμα να μη μπουν καν στη συζήτηση και να αποχωρήσουν.
Τι θα γίνει από δω και πέρα; Το πιθανότερο είναι να προκύψει νέος πολιτικός σχηματισμός από όσους συγκροτούν το λεγόμενο αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ.
Είναι τα ίδια πρόσωπα που στοιχήθηκαν πίσω από την προεκλογική γραμμή «λεφτά υπάρχουν»; Ναι ακριβώς.
Κάποιοι, μάλιστα, υπήρξαν εκ των εισηγητών της γραμμής αυτής. Και, αργότερα, εκ των εμπνευστών του καταστροφικού Δημοψηφίσματος που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου. http://www.aixmi.gr/index.php/antimnimoniak-voulef/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details