Πώς να γίνετε εσείς ή το παιδί σας, ευφυίες!

Πώς να γίνετε εσείς ή το παιδί σας, ευφυίες!

Ο Αμερικανός Γενετιστής David Shenk, υποστηρίζει ότι όλες οι θεωρίες που έχουν διατυπωθεί σχετικά με την γενετική προδιάθεση των ανθρώπων, ήταν υπερεκτιμημένες και είχαν σαν αποτέλεσμα να περιορίζουν ακόμη και να εμποδίζουν την ανάπτυξη καλλιτεχνικών και άλλων ικανοτήτων.
Πλέον ο ίδιος έρχεται να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν έμφυτες ικανότητες, κλίσεις, ή ταλέντα, και πως οποιοσδήποτε μπορεί να τα καταφέρει τέλεια σε όποιον τομέα επιθυμεί με ένα και μοναδικό «όπλο»: την συνεχή εκπαίδευση!

Μπορείτε να αλλάξετε το dna σας – Δεν υπάρχουν κληρονομικά χαρίσματα!


Στο νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες με τον τίτλο «Η ιδιοφυία που βρίσκεται μέσα σε όλους μας» (The Genius in All of Us), ο David Shenk τονίζει ότι το dna δεν είναι κάτι στατικό που παραμένει αναλλοίωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.
Ο Αμερικανός γενετιστής θέτει υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη έμφυτων ή κληρονομικών ταλέντων, και διαφωνεί πλήρως με απλές εκφράσεις όπως είναι οι ακόλουθες που αρκετές φορές τις έχουμε ακούσει όλοι μας στην καθημερινότητα: «Έχει έμφυτο χάρισμα!», «Είναι ταλέντο στην μουσική!», «Έχει κλίση στα μαθηματικά όπως οι γονείς του!», κλπ.

Πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί σας ιδιοφυία!

Ο David Shenk δεν έμεινε μόνο στη θεωρία λέγοντας πως όλοι μπορούν να αριστεύσουν σε όποιο τομέα επιθυμούν, αλλά δίνει και τις ακόλουθες τρεις πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορείτε και εσείς να έχετε ένα ιδιοφυές παιδί.

1.Πίστη: Αρκεί απλώς να πιστέψετε ότι το παιδί σας έχει τεράστιες δυνατότητες, και από εκεί και έπειτα εξαρτάται από εσάς το να του παρέχετε τα μέσα έτσι ώστε να τις ανακαλύψει.
2.Αυτοέλεγχος: Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα η δική σας συμπεριφορά να είναι σαν τη συμπεριφορά που θα θέλατε να έχει το παιδί σας. Αν εσείς έχετε αυτοέλεγχο, για παράδειγμα δεν αγοράζετε κάτι την στιγμή που το σκέφτεστε χωρίς να το μελετήσετε πρώτα, δεν τρώτε ό,τι θέλετε χωρίς να είναι υγιεινές τροφές ή δεν αρπάζετε κάτι επειδή έτσι σας ήρθε, και το παιδί σας έχοντας εσάς σαν πρότυπο, επίσης θα έχει αυτοέλεγχο.
3.Εκπαίδευση: Μην ανταποκρίνεστε αμέσως σε ό,τι σας ζητά το παιδί σας. Θα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται μόνο του κάποια πράγματα, ίσως και να απογοητευθεί, για να μπορεί να βρίσκει τις ισορροπίες του, και στο τέλος να ανακαλύπτει ότι με επιμονή και υπομονή όλα πάνε καλά.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details