Σχεδόν ομόφωνα τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.





Σχεδόν ομόφωνα τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Με την ψήφιση ενός θέματος  που ήτο εκτός ημερησίας διάταξης και ήλθε ως έκτακτο ξεκίνησε η νέα χρονιά στο Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού. Το θέμα αφορά την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής’ ενός έργου που έχει αποκλειστικό αντικείμενο τις γεωργικές καλλιέργειες και συγκεκριμένα την κάλυψη όλης της καλλιεργήσιμης έκτασης στο Δήμο Δομοκού, αυτή των 700,000 στρεμμάτων ή οποία είναι ήδη χαρτογραφημένη από τα αρμόδια Υπουργεία ανάπτυξης και Αγροτικής ανάπτυξης και  Τροφίμων.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των καλλιεργήσιμων προϊόντων καθώς και η πρόβλεψη για προστασία από τυχόν φυσικά η τεχνικά φαινόμενα .

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό προτείνεται η εγκατάσταση συγκεκριμένων μορφών νανοτεχνολογίας αισθητήρων οι οποίοι και θα δίνουν αποτελέσματα αν λεπτό σε πολλές κατηγορίες όπως πχ Θερμοκρασία εδάφους, υγρασία εδάφους, θερμοκρασία περιβάλλοντος , ταχύτητα ανέμου, χημική ανάλυση εδάφους , χημική ανάλυση καρπού, πρόβλεψη φωτιάς αλλά και καιρού.

Το κόστος αυτού του έργου ανέρχεται σε 1870000,00 ευρώ για την αποπεράτωση του θα χρειαστεί ένα  έτος και θα απασχοληθούν και οχτώ άτομα από τους κατοίκους του Δήμου.

 Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα, όπως και τα υπόλοιπα της ημερήσιας διάταξης, εκτός του τελευταίου όπου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Καλημέρης διαφώνησε σχετικά με το  προτεινόμενο σήμα για  το συμβούλιο των μεταναστών όπου και το καταψήφισε, κατήγγειλε δε την προχειρότητα που αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο Θέμα.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details