Με τζετ σκι ο Αγιασμός των υδάτων στην Λίμνη Σμοκόβου στην Καρδίτσα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και λαμπρότητα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στη Λίμνη Σμοκόβου στον Δήμο Σοφάδων στην ΚαρδίτσαΌπως έγινε γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, ο Δήμος Σοφάδων αποφάσισε, έπειτα από συνεννόηση και συνεργασία με την εκκλησία, να διοργανώσει την ημέρα των Φώτων, για πρώτη φορά από τη στιγμή που γεννήθηκε η Λίμνη Σμοκόβου, τον αγιασμό των υδάτων της.

Έτσι, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την περασμένη Παρασκευή των Φώτων, εκατοντάδες πιστοί παραβρέθηκαν στο φράγμα Σμοκόβου προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή.

Παρόντες εκτός από το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο ήταν ο Βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Κοκκαλη, σύσσωμη η δημοτική αρχή του Δ. Σοφάδων, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι των παρακείμενων Τοπικών Κοινοτήτων και τοπικοί σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων μετά το τέλος της τελετής: «είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου ο οποίος παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες παραβρέθηκε μαζικά στην πρώτη τελετή αγιασμού των υδάτων που διοργανώσαμε στη Λ. Σμοκόβου.
Μια τελετή που θέλουμε να καθιερώσουμε καθώς η Λίμνη Σμοκόβου αποτελεί το κύριο φυσικό χαρακτηριστικό του δήμου μας αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους υδάτινους όγκους της Θεσσαλίας.

Επιδιώκουμε, σχεδιάζουμε και προσπαθούμε να αναδείξουμε αυτόν το φυσικό πλούτο και να αξιοποιήσουμε προς όφελος της περιοχής τις δυνατότητές του.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους ιερείς που με προθυμία ανταποκρίθηκαν, συνεργάστηκαν, και τέλεσαν τη δοξολογία».

Ένα από τα αξιοσημείωτα και ταυτόχρονα εντυπωσιακά περιστατικά της τελετής ήταν η παρουσία τριών τζετ σκι, οι χειριστές των οποίων συναγωνίστηκαν για το πιάσιμο του Σταυρού

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details