Εκδήλωση στο Βαρδαλή!

Ανάμεσα στο κάστρο του Δομοκού και το κάστρο (Αrx) της αρχαίας Πρόερνας, τη χώρα των Αμαζόνων, κοντά στον τάφο του Έλληνα, του γιού του Δευκαλίωνα και μόλις δυο ώρες δρόμο από την Αθήνα, βρίσκεται το γραφικό χωριό Βαρδαλή. Εκεί στεγάζεται το οινοποιείο του Βάιου Γκανή.




Πάνω στην νοτισμένη με ιστορία γη θα στηθεί ένα μοναδικό event γεύσης και οίνου το 1ο Σάββατο του Δεκέμβρη.



Από το πρωί θα μπορείτε να δοκιμάσετε τα κρασιά του βιολογικoύ μας αμπελώνα και την αληθινή κουζίνα του Chef Ηλία Σκουλά, ο οποίος θα μας μαγειρέψει «Μεσαιωνικές Συνταγές» από την Στερεά Ελλάδα και την Κρήτη.



Tα κρασιά μας, Arx Λευκό και Ερυθρό, Αφήλιον και Περιήλιον, θα ρέουν άφθονα και θα παντρεύονται με τις γεύσεις του εκκεντρικού Chef.



Το 1ο ανοιχτό συμπόσιο στη «Γη του Έλληνα» συμπίπτει και με την φετινή παραγωγή του τσίπουρου της οικογένειας Γκανή, και την πρόκληση μιας ακόμα δοκιμής.









Το πρόγραμμα του Συμποσίου



11:00 – 12:30 Kαλωσόρισμα



Ξεκινάει το 1ο Συμπόσιο οινογνωσίας – γευσιγνωσίας «Στη Γη του Έλληνα»







Σας υποδεχόμαστε στο Οινοποιείο Γκανή. Τα εδέσματα που θα δοκιμάσουμε μέχρι της 12:30 θα είναι γραβιέρες και τοπικά τυριά, παραδοσιακές χειροποίητες πίτες, ζυμωτό ψωμί, μέλι και γαμοπίλαφο. Ένα πραγματικά Ελληνικό πρωινό με το οποίο θα μπορείτε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό τσίπουρο της οικογένειας Γκανή.







12:30 – 17:30



Από νωρίς το μεσημέρι θα πάρουν φωτιά τα τηγάνια αφού ο Ηλίας Σκουλάς θα φτιάχνει μεζέδες και φαγητά απ’ όλη την Ελλάδα. Ο εκκεντρικός σεφ θα μας ετοιμάσει τη “Βεντέτα”, το φουκάκι, Τσιγαριαστό, Μύδια ντολμά, τηγανιές από την Ήπειρο και τη Μάνη καθώς, κριάρι με ρεβίθια και άλλες ξεχασμένες αλλά τόσο νόστιμες ελληνικές συνταγές που έρχονται από το μεσαίωνα ως τις μέρες μας.



Εσείς θα μπορείτε να τους απολαύσετε με τη συνοδεία των εξαιρετικών βιολογικών κρασιών του κτήματος ARX λευκό, ΑRX κόκκινο, Περιήλιον και Αφήλιον.



Στο χώρο θα γίνονται γευσιγνωσίες κρασιού, ελαιόλαδου, μελιού, ενώ τα προϊόντα μαζί με τα αξεσουάρ θα μπορείτε να τα προμηθεύεστε και για το σπίτι σας.







17:30- 19:30 Γαλατόπιτες και χαλβάς Φαρσάλων θα κυριαρχούν αυτό το διάστημα με τα τσίπουρα και τα κρασιά να έχουν τον 1ο λόγο.







20:00 – Όσο μας πάρει



Ψητά αλλά και εμπνεύσεις του σεφ μας θα δεσπόζουν αυτή τη νύχτα στη γραφική Βαρδαλή. Με μουσική και καλή διάθεση θα συνεχίσουμε για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε το 1o συμπόσιο «Στη Γη του Έλληνα».







Και του χρόνου!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details