Εκδρομή απο την ΠΟΣΑΡ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 18 546 22 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ.επικοινωνίας: 6974 104772

Mail: evdopapach@yahoo.gr aprelis1@yahoo.gr



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Α.Ρ.



Μελετώντας την Ιστορία μας και γνωρίζοντας τι υπέστησαν οι πρώτοι πρόσφυγες που ήρθαν κυνηγημένοι και ενδεείς στην Ελλάδα, θυμάται κανείς τα λόγια του Τάϊν :

«Oι Προνομιούχες φυλές όσο και αν καταπιεστούν από το δυνάστη τους δεν καταστρέφονται».



Πράγματι μένει μέσα στα βάθη τους η αρχική ρίζα της καταγωγής , αυτή που θα πετάξει νέα βλαστάρια με τον καιρό, ποτισμένα από τους χυμούς που βασικά τη θρέψανε.

Με το βλέμμα λοιπόν στραμμένο στις χαμένες Πατρίδες, ας συμβάλλουμε σήμερα εμείς οι μεγαλύτεροι μέσα από τη γνώση του παρελθόντος στη Διάσωση και Διάδοση της Ιστορίας και της Παράδοσής μας και να τη κληροδοτήσουμε στους νέους μας..! Πως θα φέρουμε τους Νέους και τις Νέες κοντά μας…! Μήπως αγγίζοντας τις καρδιές τους…!

Ένας μικρός πυρήνας της Νεολαίας μας, μετά από πρόσκληση σε συνάντηση, του Δ.Σ. της ΠΟΣΑΡ, θεώρησε σημαντικό πραγματικά, να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων μας με την Ενεργή Συμμετοχή τους. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται, απαιτείται μια Συνεχής Εξάσκηση σε Ικανότητες Επικοινωνίας και Συλλογικής Εργασίας…να Δημιουργηθεί ένα Κλίμα Εμπιστοσύνης μεταξύ της ΠΟΣΑΡ και την Νεολαίας .αλλά και μεταξύ των μελών της Νεολαίας…να Αισθανθούν οι Νέοι και οι Νέες μας ότι Συγκροτούν μια Ομάδα από Ισότιμα και Συνυπεύθυνα Πρόσωπα, που προσπαθούν μέσα από την Συνεργασία και την Αλληλοβοήθεια να επιτύχουν τους κοινούς μας στόχους τη συνέχιση της Παράδοσης μας..!

Η δημιουργία προσωπικής τους σχέσης με την παράδοσή μας, είναι επιτακτική. Εμπιστοσύνη Συνεργασία Επικοινωνία ,Απόκτηση Γνώσης, Μοίρασμα Ρόλων, Καλλιέργεια Δεξιοτήτων και ένας Σχεδιασμός Δράσης, είναι οι λέξεις κλειδιά για την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ που είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων μας. Καθώς οι Άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί με πνεύμα συλλογικότητας είναι: 1) η Συναισθηματική τους λοιπόν Εμπλοκότητα 2) η Διαπολιτισμική προσέγγιση της γλώσσας μας, που είναι σημαντική, μέσα από έργα, κείμενα, ντοκουμέντα που μας άφησαν οι παππούδες μας, για να γνωρίσουν καλύτερα τον τρόπο ζωής τους και 3) τα εργαλεία που χρειάζονται για να αποκτήσουν όλα τα παραπάνω και που πρέπει να τους τα δώσουμε, δηλαδή, η Ηλεκτρονική τους Επικοινωνία μέσω της ιστοσελίδας της ΠΟΣΑΡ που έχουμε ήδη δημιουργήσει, δίνοντας τους τον δικό τους χώρο(ΒΗΜΑ) για ανάρτηση των προβληματισμών τους και των δράσεών τους.

Αυτό που πρότειναν και επιθυμούν είναι μια πρώτη δραστηριότητα με την εκδρομή τους στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. πρόκειται για ένα διήμερο από το Σάββατο το πρωί στις 17 /12/2011 έως και την Κυριακή 18/12/2011 το βράδυ . Το κόστος της εκδρομής είναι 39 ευρώ κατά άτομο με πρωινό , σε ξενοδοχείο 4*, με μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων και κατάλληλη για χορό ,διότι σκοπός της δραστηριότητας αυτής είναι να Ανταμώσουν, να Γνωριστούν καλύτερα, να Προβληματιστούν ανταλλάσσοντας απόψεις και να Εστιάσουν στις επόμενες άμεσες δράσεις τους, όπως Χοροερσπερίδες, Συναυλία –Αντάμωμα κ.λ.π/.



Η ΠΟΣΑΡ είναι θετική απέναντι σ’αυτή τους την πρωτοβουλία-επιθυμία και θέλουμε να πιστεύουμε πως ο καθένας σύλλογος θα βάλει το δικό του λιθαράκι, διαβάζοντας την παρούσα επιστολή στους νέους και παροτρύνοντάς τους να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκδρομή, ώστε η προσπάθεια αυτή που γίνεται με πρωτεργάτες τη ΝΕΟΛΑΙΑ μας να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα,… να τους Κληροδοτήσουμε εμείς την Παράδοσή μας και αυτοί να είναι σε θέση με τη σειρά τους να την Κληροδοτήσουν στα παιδιά τους…!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση συνεργασία σας και τη θετική σας ανταπόκριση για την υλοποίηση της παραπάνω δραστηριότητας την ΝΕΟΛΑΙΑΣ μας.

Με τιμή

Η Ειδική Σύμβουλος της ΠΟΣΑΡ Ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΣΑΡ

για θέματα Νεολαίας της ΠΟΣΑΡ

Ευδοκία Παπαχρηστούδη Σταύρος Κατσαρώνας
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details