ΒΟΥΖΙ ΔΟΜΟΚΟΥ – Αργαλειός

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε ο Σύλλογος Βουζιωτών Δομοκού με τη διοργάνωση της 1ης " Γιορτής της φακής " συνεχίζει με την ίδια επιτυχία τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις "Αύγουστος 2011". Από τις 16 Αυγούστου έως τις 18 πραγματοποιήθηκε, με πραγματικά μεγάλη επιτυχία, σεμινάριο αργαλειού με σκοπό να μάθουν οι νέες γυναίκες με πιο τρόπο ύφαιναν παλαιοτέρα παραδοσιακά υφαντά και κιλίμια. Παράλληλα λειτούργησε έκθεση παραδοσιακών υφαντών την οποία σπάνια συναντάμε στις μέρες μας.








Την πρώτη μέρα οι μεγαλύτερες γυναίκες του χωριού έδειξαν στις νεώτερες αλλά και στους επισκέπτες από ποσά κομμάτια απαρτίζεται ένας αργαλειός και ποια υλικά χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργηθεί ένα υφαντό. Στην εκδήλωση είχαν όλοι την μοναδική ευκαιρία να υφάνουν και να ζήσουν στιγμές από την καθημερινότητα μιας άλλης εποχής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα προσφορά των γυναικών. Στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Δομοκού κ. Κατερίνα Ζάρα και πολλές γυναίκες από το Βούζι και την ευρύτερη περιοχή του Δομοκού.



Οι εκδηλώσεις αυτού του τύπου αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους συλλόγους της περιοχής και όχι μόνο. Αξίζουν πολλά εύγε στην Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουζιωτών Δομοκού στους οποίους και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια στις καλοκαιρινές τους εκδηλώσεις!



Υπενθυμίζουμε πως οι εκδηλώσεις του συλλόγου συνεχίζονται την Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 6μ.μ. με "Καλοκαιρινές αθλοπαιδιές" τις οποίες διοργανώνει και παρουσιάζει η ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη.



Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουζιωτών Δομοκού κλείνουν με τον καθιερωμένο ετήσιο χορό στις 20 Αυγούστου όπου βραβεύονται όσα παιδιά κατάγονται από το χωριό και εισήχθησαν σε ΑΕΙ. και ΑΤΕΙ. το 2010. επίσης, συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του χωριού και του Πετρωτού Δομοκού.


πηγη: http://www.lamiatimes.gr/culture/events/1299-me-megali-epitychia-egine-to-seminario-argaleiou-apo-ton-politistiko-syllogos-vouzioton-domokou
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details