Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 τα μεσάνυχτα σε αγροτική περιοχή της Ματαράγκας Καρδίτσας από ενεδρεύοντες αστυνομικούς 6 άτομα, οι τρεις εξ’ αυτών κάτοικοι Λάρισας και οι υπόλοιποι τρεις κάτοικοι Καρδίτσας, ηλικίας 67,65,59,59,56 και 25 ετών, για παράβαση των διατάξεων του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.




Συγκεκριμένα, 16 ενεδρεύοντες αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες οργάνωσαν και πραγματοποίησαν επιτόπου αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν εντός αγροτεμαχίου της Ματαράγκας, το οποίο ανήκει σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο τα ως άνω άτομα, να διενεργούν παράνομη ανασκαφή για ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων ή θησαυρού, χρησιμοποιώντας ένα εκσκαφικό μηχάνημα έργων (τσάπα), ιδιοκτησίας ενός κατοίκου Καρδίτσας, εκ των συλληφθέντων, διανοίγοντας τάφρο μήκους τεσσάρων μέτρων, πλάτους ενάμιση μέτρου και βάθους δύο μέτρων, χωρίς τελικά να βρουν κάτι, λόγω της επέμβασης των αστυνομικών και της επ’ αυτοφώρω σύλληψής τους.



Εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας άλλου συλληφθέντα, κατοίκου Λάρισας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ανιχνευτής μετάλλων με τα παρελκόμενά του.



Εκσκαφικό μηχάνημα και ανιχνευτής μετάλλων κατασχέθηκαν, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς τους για παράνομη έρευνα και ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο.



http://www.karditsalive.net/index.php?option=com_content&view=article&id=7053:2011-06-10-08-15-44&catid=35:koinonikespolicekard&Itemid=53
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details