Τα πιο ωραία Λαϊκά, στον Κάβουρα

Υπάρχουν στέκια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην αθηναϊκή διασκέδαση. Στα όμορφα αλλά δυστυχώς, ταλαίπωρα Εξάρχεια ένα από αυτά συνεχίζει εδώ και δεκαετίες να αποτελεί κλασική επιλογή διασκέδασης.




Ο ξακουστός «Κάβουρας» με την ιδιότυπη διάταξη του πάλκου, συγκεντρώνει φοιτητές, νεαρόκοσμο, ώριμες κλάσεις, «επώνυμους» αλλά και μερακλήδες που θέλουν να γλεντήσουν ακούγοντας όμορφα λαϊκά τραγούδια, ορθά επιλεγμένα, σωστά δομημένα και καλοπαιγμένα.



Τα τελευταία χρόνια το σχήμα που εμφανίζεται στο στέκι έχει αποκτήσει έναν σταθερό κορμό, με αποτέλεσμα να μιλάμε για την Ορχήστρα του Κάβουρα. Κεντρικός πυρήνας δύο μπουζουξήδες, ο Σπύρος Πατράς και ο Κώστας Μήτσιος, οι οποίοι εξελίσσονται και βγαίνουν δυναμικά μπροστά όσο περνάει ο καιρός, και μάλιστα είναι και σωστοί ερμηνευτές.

Μάλιστα πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησε κι ένας δίσκος με επανεκτελέσεις κλασικών λαϊκών αλλά και δικών τους συνθέσεων με την τότε σύνθεση της ορχήστρας και την Ειρήνη Τουμπάκη, με τον τίτλο Πράγματα Απλά.



Στον «Κάβουρα» τα γλέντια κρατάνε μέχρι το πρωί, οι εκπλήξεις στο πρόγραμμα δε λείπουν, τα «κολλήματα» των τραγουδιών είναι ψαγμένα και η ατμόσφαιρα άκρως φιλική, όπως και οι τιμές.

Απ’ τον Μάρκο στον Άκη Πάνου, απ’ τον Στέλιο στον Στράτο, απ’ τον Τσιτσάνη στον Νικολόπουλο, απ’ τον Χατζηχρήστο στον Σούκα, απ’ τον Σπανό στον ρασούλη, απ’ τοςν Θεοδωράκη στον Βαγιόπουλο κι από ‘κει στον Πολυκανδριώτη, τον Μουσαφίρη… μέχρι και τα ωραία του Τερζή.



Φέτος η μπάντα, εκτός των δύο βασικών μπουζουκοκεντρικών πυλώνων, συγκροτείται από τους Βασίλη Μασσαλά, Γιάννη Καλαφατέλη, Νίκο Τσιατσούλη ενώ την ανδροπαρέα «σπάει» η Χριστιάνα Γαλιάτσου.







--------------------------------------------------------------------------------

Κάβουρας,

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο

Τηλ : 2103810202 – 2103301177



--------------------------------------------------------------------------------

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=448&Itemid=34
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details