Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ΛΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Η ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στα πλαίσια της αντίληψης για ένα «ανοιχτό» Μουσείο, ενταγμένο στην τοπική κοινωνία, εκπονεί και θέτει σε λειτουργία εκπαιδευτικά προγράμματα, βασισμένα στις εκθεσιακές ενότητες του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Με μια σφραγίδα μαγική, ταξίδι στη Νεολιθική εποχή» απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ και Δ΄ δημοτικού. Ο μελλοντικός σχεδιασμός περιλαμβάνει όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Σκοπός των προγραμμάτων είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με το μουσείο ως οργανωμένο χώρο εναλλακτικής μάθησης και να προσεγγίσουν την έννοια του παρελθόντος και τα εκθέματα του μουσείου με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, συμμετέχοντας ενεργά στην επίσκεψη. Ο απώτερος στόχος είναι να υιοθετήσουν οι νέοι της περιοχής μας θετική στάση και σεβασμό απέναντι στις αρχαιότητες και να γίνουν ενεργητικοί επισκέπτες Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.



Η χρονική διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 1.30 - 2 ώρες. Διοργανώνονται δυο προγράμματα την εβδομάδα, την Τρίτη και την Παρασκευή, από τις 9:00 μέχρι τις 11:00 π.μ. τον Απρίλιο και το Μάιο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, και από τον Οκτώβριο έως και το Μάιο από την επόμενη σχολική χρονιά. Οι σχολικές μονάδες που θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι τάξεις 20-25 το πολύ μαθητών.



Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ύστερα από συνεννόηση στο τηλέφωνο: 24410 25219 (επικοινωνία: Νεκταρία Αλεξίου, Νάνσυ Κραχτοπούλου). Ώρες λειτουργίας τηλεφώνων 11:00 έως 12:00 καθημερινά
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Whats up! I just wish to give a huge thumbs up for the great data
you’ve here on this post. I will likely be coming again to your weblog for extra soon.



my webpage - las vegas map strip pdf

Ανώνυμος είπε...

Whats up! I just wish to give a huge thumbs up
for the great data you’ve got right here on this post.
I will probably be coming again to your blog for more soon.


my blog post; baby trend travel system stroller reviews

Author Details