προβολή της ταινίας: «Ανάμεσα στους τοίχους» του Λοράν Καντέ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας συνεχίζει τις εβδομαδιαίες προβολές της - σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και το Δήμο Καρδίτσας, στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου – την Τρίτη 30/3 –στις 10:00 μ.μ. με την προβολή της ταινίας: «Ανάμεσα στους τοίχους» του Λοράν Καντέ.


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:Ο Φρανσουά και οι καθηγητές συνάδελφοι του, προετοιμάζονται για την καινούργια σχολική χρονιά, στο γυμνάσιο μιας σκληρής, εργατικής συνοικίας. Οπλισμένοι με τις καλύτερες προθέσεις, δεν πτοούνται από τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να μεταδώσουν γνώση, στους μαθητές... τους. Κουλτούρες και συμπεριφορές έρχονται σε αντιπαράθεση μέσα στη τάξη, σε έναν μικρόκοσμο που αντιπροσωπεύει τη Γαλλία του σήμερα. Οι μαθητές είναι διασκεδαστικοί αλλά και δύστροποι. Αυτό μπορεί να υπονομεύσει τον ενθουσιασμό των χαμηλόμισθων καθηγητών. Ο Φρανσουά επιμένει να διατηρεί στη τάξη μια ατμόσφαιρα σεβασμού και αξιοπρέπειας. Απορρίπτει τη σοβαροφάνεια και τον αυταρχισμό. Είναι σε ακραίο βαθμό ειλικρινής και αυτό είναι πρωτόγνωρο για τους μαθητές. Όμως έρχεται μια στιγμή που οι αρχές που έχει επιβάλει στη τάξη του δοκιμάζονται, όταν ένας μαθητής αμφισβητεί τις μεθόδους του.ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λοράν Καντέ

ΣΕΝΑΡΙΟ:Φρανσουά Μπεγκοντό, Λοράν Καντέ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Φρανσουά Μπεγκοντό, Φρανκ Κεϊτά, Εσμεράλντα Κιρτανό, Ρασέλ ΡεγκιλιΔιακρίσεις: Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Κανών (2008)
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details