Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην περιφέρεια


Τη δυνατότητα μείωσης των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών των μικροεπαγγελματιών, ειδικά για περιοχές με μικρό πληθυσμό, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ , Κωνσταντίνου Τσιάρα, ο οποίος έκανε αναφορά στην αντικατάσταση διάταξης που προέβλεπε τη δυνατότητα των μικροεπαγγελματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ αντί του ΟΑΕΕ.

Απαντώντας ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι «υπήρχαν σοβαρές στρεβλώσεις, καθώς πληθώρα επαγγελματιών σε όλη την περιφέρεια εξαιρούνταν από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ και υπάγονταν στην ασφάλιση στον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα ο ΟΓΑ να έχει πλέον μετατραπεί σε οργανισμό ασφάλισης ελευθέρων επαγγελματιών».

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου μελετούν συνεχώς το γενικότερο πρόβλημα της ασφάλισης των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων της περιφέρειας, με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των ίδιων των ασφαλισμένων, σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, δεδομένου ότι εύρρωστος και υγιής ΟΑΕΕ θα είναι σε θέση να βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο των παροχών του. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν και οι δυνατότητες μείωσης των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι με το σημερινό καθεστώς οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της περιφέρειας, στη μεγάλη τους πλειονότητα, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΓΑ, ύστερα βέβαια από εξέταση των εισοδημάτων τους. Εάν όμως ο μέσος όρος των εισοδημάτων τους της τελευταίας τριετίας υπερβαίνει το 400πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ.

Στην ασφάλιση, επίσης, του ΟΑΕΕ υπάγονται υποχρεωτικά, για λόγους δικαιοσύνης και οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι που, ενώ έχουν την έδρα της επιχείρησης τους σε περιοχές ειδικών πληθυσμιακών κριτηρίων, ασκούν τη δραστηριότητα τους σε περιοχές υποχρεωτικής ασφάλισης του ΟΑΕΕ.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΑΕΕ το ΤΕΒΕ είναι η ακριβότερη ασφαλιστκή εισφορά σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση !

Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ και ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ τους νέους να δοκιμάουν να στήσουν έστω και τη δική τους μικρή ή ατομική εταιρία !

Ταν 400 ευρώ το δίμηνο είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ για την ΚΡΙΣΗ που περνάει η Ελλάδα και ο πλανήτης πιο απλά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ !

Κάντε το 250 ή έστω 300 το δίμηνο.. διαφορετικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ !

ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !

ΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Οι εισφορές στο τεβε πρέπει να είναι
ανάλογες με τα τα καθαρά έσοδα της
μικρής επιχείρησης. π.χ 20 % με απαλλαγή όταν δεν έχει τη δυνατότητα
ο επιχειρηματίας με ανάλογη μείωση στη συνταξή του. Αλλιώς πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν. Πότε άραγε θα το καταλάβουν οι πολιτικοί;

Author Details