περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο ο Λαός, αλλά εσείς το χαβά σας…

Προσέξτε τo Μέγεθος της αλυσιδωτής ζημιάς που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση και οι Τράπεζες, το 2010 στο πιο υγιές κύτταρο της Οικονομίας: Στη Μικρομεσαία Επιχείρηση.




1) Με τις πρωτοφανείς περικοπές των εισοδημάτων που επέβαλε στους Έλληνες Καταναλωτές, μείωσε σε μία μέρα τον τζίρο του ενός εκατομμυρίου περίπου μικροεπιχειρήσεων από 20% έως 40%!



2) Οι Τράπεζες υποχρέωσαν όλους τους Μικρομεσαίους Πελάτες τους να εξοφλήσουν όλα τα Κεφάλαια Κίνησης που χρησιμοποιούσαν για να προεξοφλούν τις μεταχρονολογημένες Επιταγές των Πελατών τους που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και τους δώδεκα μήνες! Τους υποχρέωσε να υπογράψουν τοκοχρεολύσια Δάνεια 3-5 ετών για να ξοφλήσουν τα Κεφάλαια που εκκρεμούσαν για δεκαετίες και για τα οποία οι Πελάτες τους πλήρωναν μόνον τους Τόκους. Τώρα, οι Τόκοι μαζί με το Κεφάλαιο πληρώνονται κάθε μήνα, διπλασιάζοντας και τριπλασιάζοντας το ύψος του ποσού που εκταμίευαν οι Πελάτες τους για τους Τόκους… έχουν δεν έχουν…





Οι Συμβάσεις Δανειοδότησης, φυσικά που υπέγραψαν οι Πελάτες τους, τιτλοποιούνται, δηλαδή χρησιμοποιούνται από τις Τράπεζες ως Εγγυήσεις για να δανειστούν από τις Επενδυτικές Τράπεζες το 85% του Κεφαλαίου Δανειοδότησης της κάθε Σύμβασης, εκχωρώντας το Δικαίωμα της Απαίτησης των δόσεων στην Επενδυτική Τράπεζα. Οι τελευταίες προτιμούν αυτά τα Δάνεια γιατί ο κίνδυνος μοιράζεται σε πολλούς, είναι μικρός κατά περίπτωση και δεν συνεπάγεται την απειλή των κρατικών Ομολόγων που περιλαμβάνουν ποσά που μετράνε σε δισ. και αν σκάσουν… σκάνε και οι Επενδυτικές που τα αγόρασαν!



3) Δεν φτάνει που υποχρέωσαν τους Πελάτες τους οι Τράπεζες να βρούν τα λεφτά να τους εξοφλήσουν, αλλά επιπλέον, τους… κόβουν τελείως την… Πίστωση! «Να υποβάλλεται το αίτημα της προεξόφλησης των Επιταγών και θα σας απαντήσουμε»!



Καλά, οι Τράπεζες δεν δίνουν δεκάρα για την Κοινωνική και Οικονομική Προσφορά της Μικρομεσαίας Επιχείρησης στην Οικονομία της χώρας. Τζάμπα και προκλητικά ξοδεύουν αρκετά εκατομμύρια για να προβάλλουν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη του Κλάδου τους, δήθεν για να δείξουν την Κοινωνική Ευαισθησία τους! Το Άγχος τους είναι επικεντρωμένο να γλιτώσουν από την ολική κατάρρευση, δεδομένου ότι βρίσκονται με το ένα πόδι στον… Ομαδικό Τάφο που μας έχουν σκάψει… οι σύμμαχοί μας!



Η Κυβέρνηση, όμως, δεν έχει τη στοιχειώδη υποχρέωση να κάνει κάτι! Δανείζεται που δανείζεται δισ., δεν μπορεί να διοχετεύσει 2-3 δισ. να ξεμπλοκάρει τις Μικροεπιχειρήσεις, τουλάχιστον, να υποχρεώσει τις Τράπεζες να προεξοφλούν τις αξιόπιστες Μεταχρονολογημένες Επιταγές των Πελατών τους; Πού να βρει τα μετρητά ο Μικρομεσαίος να πληρώσει τους μισθούς των 5-10 υπαλλήλων του; Από πού θα βρει τα μετρητά για να τους πληρώσει; Μπορεί η Επιχείρηση να έχει τιμολογημένα και ανείσπρακτα υπεραρκετά ποσά και από αξιόπιστους Πελάτες που να καλύπτουν όλες τις υποχρεώσεις τους…τί να τα κάνει, όμως, όταν ο μοναδικός και απαραίτητος Δανειστής της, η Τράπεζα, κόβει την Πίστωση απότομα; Το απότομο κενό που επέβαλλαν οι Τράπεζες στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ακόμα και στις Υγιείς Επιχειρήσεις είναι όχι απλά δυσβάστακτο αλλά καταστροφικό!



Οι Πολιτικοί της Σύγχρονης Ελλάδας ουδέποτε συνειδητοποίησαν το Μέγεθος των Ευθυνών τους προς στους Έλληνες Πολίτες. Μαγεύονται από το δέλεαρ της Εξουσίας και κάνουν τη μια γκάφα επάνω στην άλλη.



Έχετε Συνειδητοποιήσει Πρωθυπουργέ και Υπουργοί της… Συμφοράς το Μέγεθος της Καταστροφής που έχετε επιφέρει στον Ελληνικό Λαό;



Το Κομματικό Κατεστημένο θησαυρίζει κάθε μέρα από τις προκλητικές υπερτιμολογήσεις των Προμηθειών, από τις πληρωμές των ιδίων τιμολογίων των ΔΕΚΟ, εκταμιεύοντας μέχρι και δέκα φορές το ίδιο ποσό, οι αργόμισθοι ψηφοφόροι σας συνεχίζουν να εισπράττουν τρεις μέχρι και δέκα μισθούς τον μήνα, όπως και οι δεκάδες χιλιάδες… ανάπηροι μαϊμού που διατηρούν τα εισοδήματά τους από τις εργασίες τους, οι χιλιάδες τελείως άχρηστες Επιτροπές και θυγατρικές βρίσκονται στις θέσεις τους… και οι επιταγές πληρώνονται κανονικά… Πού ζείτε, Πρωθυπουργέ, μήπως πάθατε… κανένα μικρό… εγκεφαλικό που πέρασε απαρατήρητο και δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει γύρω σας; Διαφορετικά δεν εξηγούνται οι κινήσεις σας και τα δακρύβρεκτα και απαθέστατα διαγγέλματά σας!



Μπορείτε σας παρακαλώ να απαγορεύσετε τις εμφανίσεις των Υπουργών σας από τα talk shows γιατί μας… ανακατεύουν τα άντερα και μας τρελαίνουν με τα λεγόμενά τους… δεν… πουλάνε πια… ξεβρακώθηκαν τελείως… Μπορείτε να συνεργαστείτε με την Τρόικα για να προβείτε σε μερικές συνταρακτικές απολύσεις και να προσλάβετε Υπουργούς, εκτός βουλής εννοείται, που απολαμβάνουν κάποιας εμπιστοσύνης καθώς και να κόψετε μαχαίρι τις βδέλλες που πίνουν το αίμα μας καθημερινά;



Αυτό περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο ο Λαός, αλλά εσείς το χαβά σας…
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details