Ρολά κατεβάζουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας

Ρολά κατεβάζουν από την Δευτέρα (17/01) οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, οι οποίοι αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για την απελευθέρωση του κλάδου τους.




Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ξεκινούν από τον Πειραιά. Ήδη, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά ανακοίνωσε ότι ΟΛΑ τα φαρμακεία του Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά στην Δευτέρα 17, καθώς και την Τρίτη 18/01.



Την Τετάρτη, την σκυτάλη παίρνουν τα φαρμακεία της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, με τις κυλιόμενες απεργίες που θα εξαγγελθούν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, κατόπιν Γενικών Συνελεύσεων. Σε κάθε περίπτωση θα είναι διαρκείς και μαζικές. Η μέχρι σήμερα λίστα με τα διανυκτεεύοντα φαρμακεία σε Αθήνα, Πειραιά και υπόλοιπη χώρα αναμένεται να τροποποιηθεί τα επόμενα 24ωρα.



Κατά την συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε τις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή και είναι: Απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού, αλλαγή του πληθυσμιακού κριτηρίου των φαρμακείων, το οποίο από 1 φαρμακείο ανά 1500 κατοίκους, γίνεται 1 προς 1000 πλέον, πλήρης απελευθέρωση ωραρίου για την λειτουργία των φαρμακείων το Σάββατο, καθώς και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης, ενώ επιτρέπονται πλέον οι συμπράξεις, συνεταιρισμοί και εταιρείες αδειούχων φαρμακοποιών.



Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών, τα σημεία - κλειδιά για την απόφαση των κινητοποιήσεών τους ήταν η πλήρης αντίθεσή τους στη μείωση του πληθυσμιακού κριτηρίου και το ελεύθερο ωράριο, στα οποία η κυβέρνηση αρνήθηκε να υποχωρήσει.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details