27o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Από 11 έως 20 Μαρτίου του 2011 θα πραγματοποιηθεί το 27o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνεργασία με όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς του τόπου.


Πρόκειται για ένα από τους μακροβιότερους θεσμούς του Νομού που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και κάθε χρόνο το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.



Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και αυτή η διοργάνωση να είναι αντάξια τόσο του κύρους του θεσμού, όσο και των προσδοκιών του κοινού.



Γι ΄ αυτό και δημοσιεύει την προκήρυξη του 27ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας ώστε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τους απαραίτητους όρους συμμετοχής.



Πιο αναλυτικά, το κείμενο της προκήρυξης έχει ως εξής :



«Α. Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας διοργανώνει από 11 έως 20 Μαρτίου 2011, με τη συνεργασία των αυτοδιοικητικών φορέων του τόπου, το 27o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας.



Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικού χαρακτήρα. Θα λάβουν μέρος 8 θίασοι στο διαγωνιστικό τμήμα και ένας θίασος εκτός συναγωνισμού.



Η κριτική επιτροπή, που θα αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του θεάτρου, θα επιλέξει και θα απονείμει :



> Ένα χρηματικό βραβείο για την Καλύτερη Παράσταση (1.000 Ευρώ)



> Δώδεκα Τιμητικά



1) Πρωτότυπου Κειμένου



2) Α ΄ Γυναικείου Ρόλου



3) Β ΄ Ανδρικού Ρόλου



4) Β ΄ Γυναικείου Ρόλου



5) Β ΄ Ανδρικού Ρόλου



6) Σκηνοθεσίας



7) Επιλογής Κειμένου



8) Ενδυματολογίας



9) Σκηνογραφίας



10) Μουσικής Σύνθεσης



11) Μουσικής Επένδυσης



12) Προγράμματος



> Επαίνους



Επίσης, θα απονεμηθεί Βραβείο Κοινού



Β. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

◦1. Βιογραφικό Συλλόγου.

◦2. DVD της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης (το υλικό που θα μας αποσταλεί δεν θα επιστραφεί).

◦3. Το θεατρικό έργο να μην έχει παιχτεί την τελευταία διετία

◦4. Για τη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ είναι απαραίτητη η έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.

5. Η συμμετοχή πρέπει να έρθει το αργότερο μέχρι 14 Ιανουαρίου 2011 (σφραγίδα Ταχυδρομείου).



Για το Δ.Σ.



Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Κατερίνα Σταθοπούλου Ανδρέας Ζυγογιάννης
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details