Ελληνικό Φυσικό Αέριο – Πώς ο Χαρδαβέλας «ξεβράκωσε» το Ελληνικό κράτος:

Αναδημοσιεύουμε από το taxalia.gr και επικροτούμε, αν οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί. Αν όντως είναι, τότε οι Πολιτικοί Προστάτες μας κάποτε θα πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί για έσχατη προδοσία.




Ελληνικό Φυσικό Αέριο – Πώς ο Χαρδαβέλας «ξεβράκωσε» το Ελληνικό κράτος:



Εχθές ο Χαρδαβέλας ξεβράκωσε το μεταπολιτευτικό Ελληνικό κράτος. Καθηγητές Πανεπιστημίου με δικές τους έρευνες καθώς και με Αμερικανικές και Γαλλικές μελέτες απέδειξαν ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη φυσικό αέριο που αόρατα χέρια σταματάνε κάθε εξέλιξη εκμετάλλευσής του ΑΠΟ ΤΟ 1974. Και δεν μιλάμε για το Αιγαίο που ο «αείμνηστος» Ανδρέας σακάτεψε στο Νταβος. Μιλάμε για… κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιόνιο. Κοιτάσματα που η νέα τεχνολογία απέδειξε ότι είναι απίστευτου μεγέθους και αξίας.



Μόνο στον κόλπο του Μεσσαρα οι επιστήμονες είπαν ότι υπάρχουν 3 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου! Αν δοθεί η περιοχή σε εταιρεία και το Ελληνικό κράτος κρατήσει το 20% θα εισρεύσουν στα ταμεία του 170 δισ. ευρώ και θα λύσει τόσο το χρέος όσο και για 50 χρόνια το ενεργειακό θέμα της Κεντρικής Ευρώπης! Δηλαδή αντί να πετσοκόβουμε μισθούς θα μπορούσαμε να ξεκινούσαμε εξορύξεις που θα μας φόρτωναν λεφτά και θέσεις εργασίας για τα ναυπηγεία, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα διυλιστήρια κτλ. Θα σώζαμε την Ελλάδα χωρίς να ματώσει ο ‘Ελληνας!



Στην Κρήτη τρυπάνε για νερό και βγαίνει φυσικό αέριο. Υποθαλάσσια ηφαίστεια στην περιοχή βγάζουν καθημερινά τεράστιες ποσότητες.



Στην πρώτη εκπομπή για το θέμα, τον Απρίλη, είχε παρέμβει ο υφυπουργός Μανιάτης που προανήγγειλε τη δημιουργία Φορέα Υδρογονανθράκων μέσα σε 2 εβδομάδες ώστε να αρχίσει η συστηματική προσπάθεια εκμετάλλευσης. Χθες μετά από τόσους μήνες ο Χαρδαβέλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Μανιάτη για να δει τι γίνεται με τον Φορέα και η απάντηση του Μανιάτη ήταν «ουδέν σχόλιο»!!!



Δεν ντρέπεστε πολιτικάντηδες να υπόσχεστε ουσιαστικά την οικονομική σωτηρία της χώρας (διότι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα η εξόρυξη του φυσικού αερίου) ζωντανά στην τηλεόραση και μετά από μήνες να κάνετε τουμπεκί; Τι πιέσεις δέχθηκες υφυπουργέ; Γιατί δεν τις κατονομάζεις; Γιατί δεν παραιτείσαι αν προδότες ή συγκυρίες δεν σου επιτρέπουν να επιτελέσεις το έργο για το οποίο πληρώνεσαι από το υστέρημα του λαού; Φυσικά είναι γλυκιά η καρέκλα και τα φράγκα. Ντροπή!



Και φυσικά εκτός του σάπιου πολιτικού κόσμου που από το 1974 θάβει κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου έχουμε και τους δημοσιογράφους. Αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η μηδενική αναφορά στο θέμα του Χαρδαβέλα για το φυσικό αέριο από τους συναδέλφους του ακόμα και από το ίδιο του το κανάλι το Alter! Δεν ασχολείται με το θέμα ούτε ο Αυτιάς, ούτε ο Χατζηνικολάου! Για ποιο λόγο;



Οι ξένοι γνωρίζουν ότι είμαστε το πλουσιότερο σε ορυκτά μέλος της ΕΕ (υπάρχει δημοσιευμένη μελέτη). Είναι τυχαία τα Μνημόνια τα οποία συνυφαίνονται με θέματα εθνικής κυριαρχίας; Οι ξένοι θέλουν με την απειλή μη-καταβολής κάποιας από τις δόσεις, να μας πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί περιοχές γεμάτες σε καθαρό φυσικό αέριο (και πετρέλαιο). Η Μπιρμπίλη ασχολείται με ανεμόμυλους (Δον Κιχώτης ή εντεταλμένη υπηρεσία;) και ο λαός κοιμάται. Η Κύπρος με πολύ μικρότερα κοιτάσματα ξεκίνησε την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.



ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1974!



ΠΙΕΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details