δελτίο απο την Τόνια!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-12-2010




Το πρόβλημα της αστυνόμευσης και της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο νομό Φθιώτιδας θέτει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου στην οποία αναφέρει:



Διάχυτο είναι το αίσθημα ανασφάλειας για τους πολίτες της Φθιώτιδας, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας που έχει πάρει πλέον πρωτόγνωρη και σύνθετη μορφή, ιδιαίτερα μετά από τα επανειλημμένα περιστατικά ένοπλων ληστειών των τελευταίων δύο ετών.

Η κατάσταση αυτή φέρνει διαρκώς στο προσκήνιο το πρόβλημα της έλλειψης κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής και μέσων, καθώς και της ελλιπούς στελέχωσης σε προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων και σταθμών που λειτουργούν στο νομό.

Όπως προκύπτει μάλιστα από πρόσφατη αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Λοκρίδας, οι ελλείψεις αυτές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων τους, καθώς αναγκάζονται να επιλαμβάνονται σε περιστατικά κατά μόνας, αφού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει επανδρωμένο περιπολικό με δύο αστυνομικούς.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, την ίδια στιγμή βλέπει το φως της δημοσιότητας απόφαση για κατάργηση των αστυνομικών Σταθμών Ελάτειας, Κάτω Τιθορέας, Νέου Μοναστηρίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Ραχών, Πελασγίας, Λειανοκλαδίου, Λιβανατών, Λάρυμνας και Μαρτίνου, γεγονός που επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας και την ανησυχία των πολιτών σε αυτές τις περιοχές.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τι είδους πολιτική θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και με ποιο τρόπο τελικά θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στο νομό Φθιώτιδας;
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details