Κρατούμενος στο Δομοκό έρραψε το στόμα του!

Κρατούμενος στο Δομοκό έρραψε το στόμα του!

(apo to http://www.lamiafm1.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=553:2010-12-09-06-29-46&catid=34:2010-10-06-13-16-13&Itemid=50)  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΚΕΙ
Του έκοψαν την αναπηρική σύνταξη.

Σε αποχή συσσιτίου βρίσκονται εδώ και μία βδομάδα 9.000 κρατούμενοι (από τους 12.600), σε 26 από τις 33 φυλακές της χώρας.



Από προχτες περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας.



Σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα στοιχεία:



από το Μαλανδρίνο 157, από τα Γρεβενά 500, από τον Δομοκό 66, από τη Λάρισα 38, από τα Τρίκαλα 45 και από τα Διαβατά 200.



Επιπλέον απεργία πείνας κάνουν όλοι οι κρατούμενοι της Δ΄ Πτέρυγας Κορυδαλλού καθώς και ήδη από την περασμένη βδομάδα έχουν ξεκινήσει απεργία οι ανήλικοι κρατούμενοι από το Ειδικό Κέντρο Κράτησης Νέων Βόλου.







Μέλος της Πρωτοβουλίας, ο Ηρακλής Παπαδόπουλος, υπογράμμισε το αίτημα των κρατουμένων να δεχτεί ο κ. Καστανίδης αντιπροσωπεία από τη Συντονιστική Επιτροπή Κρατουμένων «Το υπουργείο έχει δείξει σοβαρή καθυστέρηση να μπει σε διάλογο με τους κρατούμενους, γι' αυτό καλούμε να δεχτεί άμεσα αντιπροσωπεία κρατουμένων.



Σε κάθε φυλακή υπάρχει συντονιστική επιτροπή ενώ συστήνεται και μία κεντρική συντονιστική επιτροπή, η οποία είναι ανοιχτή».



Σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, ο Ηρ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Να τονίσουμε, επίσης, ότι παρότι χτες ξεκίνησε η απεργία πείνας, ορισμένοι κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει εκ των πραγμάτων από την προηγούμενη βδομάδα, αφού σε πολλές φυλακές, όπως για παράδειγμα τα Γρεβενά, δεν υπάρχει μπακάλικο, ενώ πολλοί κρατούμενοι δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αγοράσουν τρόφιμα. Πολλοί κρατούμενοι σκέφτονται να προχωρήσουν και σε απεργία από την εργασία (μεροκάματα). Να πούμε ότι οι διευθύνσεις απειλούν τους κρατούμενους ότι θα τους κόψουν τα φάρμακα ή τα μεροκάματα αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ έχουμε και καταγγελίες ότι οι γραμματείες αρνούνται να δώσουν αριθμούς πρωτοκόλλου.



Η Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως πανελλαδική μέρα δράσης, όπου θα πραγματοποιηθούν πορείες στις φυλακές της χώρας.



Επίσης να αναφέρουμε ότι στις φυλακές Δομοκού, ένας κρατούμενος ο Διδιλάκης Παναγιώτης, έχει ράψει το στόμα του από τις 3 Δεκεμβρίου (δέχεται μόνο τα χάπια του με λίγο νερό) διαμαρτυρόμενος για την διακοπή της αναπηρικής σύνταξης από την Πρόνοια».



Γιώργος Παυλόπουλος από τις φυλακές Δομοκού



«Η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η αναλγησία του υπουργείου Δικαιοσύνης, χρόνια τώρα, που το μόνο που έχουμε λάβει είναι δεσμεύσεις, υποσχέσεις και δηλώσεις, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, έφεραν ως αποτέλεσμα οι κρατούμενοι όλης της χώρας να απέχουμε από το συσσίτιο από τις 29/11 και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας να ξεκινήσουμε απεργία πείνας από τις 6/12. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να δικαιωθούμε. Τα αιτήματά μας έχουν ήδη γίνει γνωστά. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να υπάρχουν πια σχολεία εγκληματικότητας, δηλαδή φυλακές ανηλίκων, ούτε ειδικές συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων, που 8 χρόνια τώρα βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση. Απαιτούμε ίση μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων, με τους υπόλοιπους κρατούμενους.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details