υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ μικροεπαγγελματικών κατοίκων χωριών και οικισμών κάτω των 2.000.

Θύελλα αντιδράσεων και σωρεία καθημερινών παραπόνων έχει προκαλέσει στους μικροεπαγγελματίες η πρόσφατη ρύθμιση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ μικροεπαγγελματικών κατοίκων χωριών και οικισμών κάτω των 2.000. Με την εγκύκλιο (113/24/11/2009) ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μετέβαλε το καθεστώς
ασφάλισης για χιλιάδες επαγγελματίες της χώρας (πλην των τουριστικών περιοχών), που έχουν έδρα σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων και μπορούσαν, με βάση το νόμο 3050/2002, να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ με εισοδηματικά κριτήρια.








Με τη σχετική εγκύκλιο, ο οργανισμός καθιστά υποχρεωτική πλέον, ανεξαρτήτως εισοδήματος, την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ πολλών επιτηδευματιών (μικροπωλητές, έμποροι παζαριών, λογιστές, ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, συνεργεία καθαρισμού, ασφαλιστές, δασοπόνοι, εργολάβοι με συμβάσεις μίσθωσης έργου κ.λπ.), από την 1η Νοεμβρίου 2009.Η εξέλιξη αυτή και, μάλιστα, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ξεκίνησε να επιβαρύνει με 250 ευρώ μηνιαίως (3.000 ευρώ σε ετήσια βάση) τους επαγγελματίες της περιφέρειας. Ήδη, από τις αρχές του χρόνου, έχουν αρχίσει να καταφθάνουν ειδοποιητήρια και ραβασάκια πληρωμών στους επαγγελματίες για το τελευταίο δίμηνο του 2009. Σημειώνουμε ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκύκλιος έχει αναδρομική ισχύ πενταετίας!
apo http://www.sindikatomikropoliton.com/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details